TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik peşinde koştular

Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağı İzmir’de yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İyilik peşinde koştular

E. ÇAĞLA GENİŞ

Dünyanın dört bir yanında omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla koşulan Wings For Life World Run’ın Türkiye ayağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Ford Otosan’ın ana sponsorluğunda İzmir’de gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanındaki 12 noktada aynı anda başlayan koşunun startı İzmir Kültürpark Lozan Kapısı’ndan verildi ve yarış Foça yönüne doğru devam etti. İsteyen herkesi katılabildiği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başladı. Tekerlekli sandalye kategorisindeki yarışçılar kendilerini itecek ve çekecek kişilerin yardımıyla kilometreleri kat etti. Etkinlikte aralarında motosiklet yarışçıları Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, milli atlet Ahmet Arslan, ünlü şarkıcı Mirkelam, ünlü oyuncular Pelin Akil, Anıl Altan, Müjde Uzman ve Ayşe Tolga gibi isimler de binlerce kişi ile birlikte koştu. Başkan Aziz Kocaoğlu da, “Koşamayanlar için koşuyorum” diyerek bu önemli projede yer aldı.

ANLAMLI MESAJ

Omurilik zedelenmeleri için tedavi yöntemleri geliştirebilmek, yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan milyonlarca insana umut ışığı olabilmek amacıyla bilimsel araştırmalara kaynak sunan yarış öncesinde bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dünyada omurilik felci nedeniyle yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan ve büyük bir umutla bu hastalığın tedavisindeki gelişmeleri bekleyen milyonlarca insan var. Biz bu koşuyu, o milyonlar için umut ışığı olarak görüyoruz. Bu yarıştan elde edilen gelirle sürdürülen bilim sel araştırmaların omurilik felcine karşı çözüm olacağına inanıyoruz. İyiliksever binlerce İzmirli ile birlikte işte bu yüzden buradayız. Dünyanın en önemli yardım organizasyonlarından birine destek olmaktan çok mutluyuz. Bu koşu, İzmir gibi yaşayan ve yaşanılacak bir şehre çok yakışıyor. Umarım kentimizden topladığımız bağışlarla bir derde derman oluruz. Bağışlarıyla bu organizasyona destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kendileriyle gurur duyduğumu bilmelerini isterim” dedi.

TEK VÜCUT YARIŞTILAR

2017 Engelli Erkekler Şampiyonu Özgür Yetkin ve Adım Adım İzmir ekibinden Erçin Baysal, bu yılki yarışta birlikte mücadele etti. Koşuya katılan tekerlekli sandalye sporcularından biri olan Özgür ve onun tekerlekli sandalyesini çekerek koşan Erçin, koşu boyunca motivasyonlarını asla kaybetmeyerek engelleri koşarak aştı. “Eksikliklerimizi tamamlayabiliyorsak insanız” sloganıyla bu koşuya hazırlandığını söyleyen tekerlekli sandalye koşucusu Özgür Yetkin, “Omurilik felci yaşayan insanlar için oluşturulan fona destek sağlamak için ben de koşacağım. Arkadaşım Erçin Baysal da bana bu koşuda destek olacak. Bu aslında çok ciddi, eğlenceli ve farkındalığı çok yüksek olan bir koşu. Omurilik felcinin araştırılması ve tedavisinde fon oluşturmak için yapılan bir koşu. Bu koşu bir yarış değil ve eğlence koşusu katılımcıların hepsi tamamı bu fona aktarılmak üzere bir bağışta bulunuyorlar. Herkes buraya rengarenk kıyafetleriyle eğlenmek için geliyorlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.