TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmadan çalışmak başarının sırrıdır

Hayatta başarılı olmak için bıkmadan çalışmanın temel olduğunu belirten Çiğli Harmandalı Ortaokulu Müdürü Murat Arslandağı günümüzdeki eğitim sisteminde iyilerin değil, en iyilerin başarılı olacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yılmadan çalışmak başarının sırrıdır

NİLGÜN TAZE-ÖZEL HABER

5 burslu öğrencinin eğitim aldığıÇiğli Harmandalı Ortaokulunda hafta sonları destekleme kursları açılarak Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve din Kültürü dersleri öğrencilere ücretsiz olarak veriliyor. İlçelerinde bulunan 17 okul arasında 2016-2017 1. dönem TEOG sonuçlarına göre tüm derslerin ortalamasında 11’inci sırada yer alan okul, düzenlediği sosyal aktivitelerle de çocuklarının çok yönlü olarak gelişmesini sağlıyor.

Okullarının bulunduğu mahallenin Türkiye’nin değişik bölgelerinden göç aldığını ve bunun sonucu olarak da sınıflarda bulunan öğrenci sayısının her geçen gün artmakta olduğunu açıklayan Çiğli Harmandalı Ortaokulu Müdürü Murat Arslandağı, “Okulumuzda 7 derslik, 1 BT Sınıfı, 2 idari oda, 1 çok amaçlı salon, 1 rehberlik servisi ve 1 öğretmenler odası bulunmaktadır. Binanın oturma alanı 420 metrekare, bahçenin alanı ise 735 metrekaredidir. Okulumuzda ikili eğitim yapılmakta olup okulumuzun eğitim bölgesi olan Cumhuriyet Mahallesi’nde her gün yeni konutlar yapılmaktadır. Okulumuzun tekli eğitime geçebilmesi için bu bölgeye acil olarak yeni bir ortaokul yapılması şarttır” dedi.

AKRAN ZORBALIĞI

400 öğrenciye 27 öğretmenin eğitim verdiğini açıklayan Aslandağı, “Okulumuzda 20 özel eğitim gereksinimli öğrenci ve bir destek eğitimi odası bulunmaktadır. Okulumuz ikili eğitim yaptığı için bir yardımcı personelimiz daha olsa iyi olacağı değerlendirilmektedir. Okulumuzda öğrenci ve velilerimize yönelik düzenlediğimiz çeşitli seminerler arasında bireysel ve grup veli görüşmeleri, ev ziyaretleri, oryantasyon çalışmaları, verimli ders çalışma teknikleri, akran zorbalığı, mahremiyet ve istismar, ergenlik, zararlı alışkanlıklar ve vergi bilinci seminerleri yer alıyor” ifadelerini kullandı.

BEYAZ BAYRAK

Velilerin çocuklarına karşı ilgili olduğunu ve onların iyi bir gelecek sahibi olmaları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Aslandağı, “Ancak bununla birlikte okula daha sık gelmeleri, veli toplantılarına katılmaları, çocuğunun öğretmenleriyle diyalog halinde olmaları öğrencinin başarısını daha da arttıracağı kanaatindeyim. Okulumuzda bugüne kadar beyaz bayrak projesi uygulandı. Beyaz bayrağımızı almakla birlikte bu yıl beslenme dostu okul projesine başvurduk. Ayrıca mutlu okul başarılı gelecek projesi de okulumuzda uygulanmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Okullarında değerler eğitiminin devam etmekte olduğunu ve çocuklar üzerinde olumlu geri dönüşümler görüldüğünü söyleyen Aslandağı şu açıklamaları yaptı: “Okulumuzda çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Beden eğitimi ve spor çalışmaları ile ilgili masa tenisi ve satranç, güzel sanatlar plastik sanatlar alanı ile ilgili resim, fonetik sanatlar alanı ile ilgili müzik, dramatik sanatlar alanı ile ilgili drama çalışmalarımız devam etmekte. Kardeş okulumuz olan Özel Karşıyaka Piri Reis ortaokulu ile bazı öğrencilerimiz bu yıl ortak bir tiyatro gösterisi yapacaklar. Yine aynı okulla 7. sınıf öğrencilerimiz birlikte müze etkinliği yaptılar. Geçen yıl bazı öğrenci ve velilerimizin katıldığı Çanakkale gezisi yapıldı.”

DESTEKLEME KURSLARI

İlçelerinde bulunan 17 okul arasında okullarının 2016-2017 1. dönem TEOG sonuçlarına göre tüm derslerin ortalaması olarak bakıldığında 11’inci sırada bulunduklarını belirten Arslandağı, “Milli Eğitim Bakanlığından burs alan 5 burslu öğrencimiz bulunmakta. Hafta sonu okulumuzda destekleme yetiştirme kursları olarak Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri açılmakta ve öğrencilerimiz bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda 8. sınıf öğrencilerinin yerleştiği okullar arsında 2 özel okul, 1 fen lisesi, 1 İmam Hatip Lisesi, 18 Anadolu Lisesi ve 63 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunuyor” açıklamasını yaptı.

REHBERLİK SERVİSİ

Okullarında Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl öğrencilere yönelik olarak halk oyunları kursu açıldığını ve bu yıl ise okuma yazma bilmeyen velilere yönelik olarak okuma yazma kursu açıldığı bilgisini veren Arslandağı, “Bu kurslarımız hala devam etmekte. Öğretmenlerimizin gelişimleri ile ilgili olarak ise öğretmenlerimiz kendilerini geliştirmek için çeşitli seminer ve kurslara katılmaktadırlar. Son olarak tüm öğretmenlerimiz Fatih Projesi Teknoloji Kullanım Kursu’nu aldı. Erasmus Plus Projesi ile ilgili bu yıl herhangi bir etkinliğimiz olmadı. Okulumuzun rehberlik servisi tarafından öğrenci ve velilerimize yönelik çeşitli seminerler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bireysel görüşmeler, 5. sınıfa yeni başlayan öğrencilerimize okulu tanıtma ve uyum çalışmaları, 8. sınıf öğrencilerine yönlendirme çalışmaları, ders başarısı düşük olan öğrencilere yönelik olarak yapılan verimli ders çalışma yöntemleri çalışmaları yapılıyor” dedi.

TEOG BAŞARI ARTIRMA

Arslandağı, rehberlik servisleri tarafından okullarında bulunan 20 özel gereksinimli öğrenci ile ilgili iş ve işlemler yapılmakta olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı: “Velilere çocuklarının gelişim süreçlerine uygun olarak ders başarısı, iletişim, verimli ders çalışma teknikleri, akran zorbalığı, mahremiyet ve istismar, ergenlik, zararlı alışkanlıklar ve vergi bilinci konularında seminerler veriliyor.

Ayrıca ilk defa bu yıl 1. TEOG öncesi okul idaresi, rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmeni tarafından TEOG sınavları konusunda bilgi vermek, öğrencinin durumu hakkında veliye bilgi vermek ve veli ile görüş alış verişinde bulunmak amacıyla 8. sınıf öğrencilerimize özel olarak ev ziyaretleri gerçekleştirdik.”

FARKINDALIK OLUŞTURMA

Boşanmış aile çocuklarının hiç şüphesiz daha çok ilgi ve sevgiye muhtaç olduklarını ifade eden Arslandağı, bu konuda rehberlik servisleri ve öğretmenler tarafından gerekli desteğin sağlandığını söyledi. Arslandağı, “Okulumuzda rehberlik servisi ile bilişim teknolojileri formatör öğretmeni tarafından internet bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, bilişim suçları ve sosyal medya kullanımı ile ilgili seminer çalışmaları yapıldı. Öğrencilere bu konularda farkındalık kazandırılmaya çalışıldı. Bu sayede öğrencilerimiz sosyal medya hesaplarında karşılaşabilecekleri olası sorunlar hakkında bilgi sahibi oldular. Fatih projesi kapsamında okulumuza kurulan etkileşimli tahtalar eğitimin kalitesini büyük ölçüde artırdı” açıklamasını yaptı.

“BAŞARI ÇALIŞANINDIR”

Akıllı tahtaların internet alt yapısı tamamlandığında okulları için daha iyi sonuçlar elde edileceğini söyleyen Aslandağı, “Eğer öğrencilerimiz günümüzde bulunan eğitim sisteminde ve hayatta başarılı olmak istiyorlarsa bıkmadan, usanmadan, yılmadan çalışmalılar, çok çalışmalılar, daha çok çalışmalılar. Çünkü hayatta başarılı olmanın başka bir yolu yoktur. Bununla birlikte insan için kendi çalışmasından başka bir şey de yoktur. Bunun için günümüzdeki eğitim sisteminde iyiler değil, en iyiler başarılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

MURAT ARSLANDAĞI KİMDİR?

1977 yılında İzmir Tire’de doğan Murat Aslandağı, ilkokulu Balcılar Köyü İlkokulunda, ortaokul ve liseyi parasız yatılı olarak Bayındır İmam Hatip Lisesinde okul birincisi olarak tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Van Başkale Çok Programlı Liseye öğretmen olarak atandı. 2006 yılında İzmir Menemen Ulukent İlköğretim Okulunda ve 2006 yılında İzmir Çiğli Harmandalı Ortaokulunda müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılında Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne müdür yardımcısı olarak atanan Aslandağı, 2014 yılında Çiğli Harmandalı Ortaokuluna müdür olarak atandı. 2015 yılında 9 Eylül Üniversitesinde Felsefe ve Din Bilimleri alanında yüksek lisansını tamamlayan Aslandağı evli ve 3 çocuk babası.

OKUL TARİHÇESİ

İzmir Çiğli Harmandalı Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde bulunmaktadır. Okulumuzun öğrenci aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi genel olarak geçimini tarım, hayvancılık ve ticaretle, Cumhuriyet Mahallesi ise genellikle ticaret, işçi ve memur olarak geçimini sağlamaktadır. Harmandalı Köyü’nde 1946 yılında ilkokul açılmıştır. 1963 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yeni bir okul yapılmıştır. Halen ortaokul olarak eğitim veren okulumuz ise 1997 yılında yapılmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.