TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım: Bunlar yıkım ekibi

Sabuncubeli Tüneli açılışında kürsüden muhalefete yüklenen Başbakan Yıldırım, “Tünel sözü veriyorlar, köprü sözü veriyorlar bakıyorlar ki hepsini AK Parti yapmış. Sinirleniyorlar, yıkacağız diyorlar. Bunlar yıkım ekibi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 18:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım: Bunlar yıkım ekibi

E. ÇAĞLA GENİŞ

Başbakan Binali Yıldırım’ın, İzmir’deki 35 projesinden olan ve İzmir ile Manisa arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli’nde sona gelindi. Yıllardır vatandaşların dört gözle beklediği, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde ‘korkunç tüneller’ olarak tasvir ettiği tüneller, Başbakan Binali Yıldırım, tarafından görkemli bir törenle açıldı.

VİTESTEN ATIYORLAR

Açılış sırasında tünel içinde yaklaşık 10 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Ramazan Bayramı’nda kullanılacak tüneller, kamu kaynaklarıyla yapıldığı için geçişler ücretsiz olacak. Başbakan Yıldırım, Sabuncubeli Tüneli dışında canlı bağlantı yoluyla Torbalı-Bayındır Yolu, Adnan Menderes Köprülü Kavşağı, Bergama Köprülü Kavşağı, Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, muhalefete yüklenerek, “Muhalefet adayları ne söz verelim diyorlar. Gençlere sağlık güvencesi verelim diyorlar sonra bakıyorlar ki AK Parti yapmış. Tünel sözü veriyorlar, köprü sözü veriyorlar sonra bakıyorlar ki AK Parti yapmış. Sinirleniyorlar vitesten atıyorlar. Bunları yıkacağız diyorlar. Bunlar yıkım ekibi. Yaparsa AK Parti yapar” şeklinde konuştu.

BİR HAYAL DAHA GERÇEĞE DÖNDÜ

Kürsüden vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Evliya Çelebi’nin 400 yıl önce hayal ettiği korkunç Sabuncubeli’den geçiyoruz dediği işte Sabuncubeli Tüneli’ni açıyoruz. Duyduk duymadık demeyin. Bir hayal daha gerçeğe döndü. Bu büyük eseri bölgeye kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bu tünellerin açılışıyla beraber değişik yerde 5 tane canlı bağlantımız olacak. Orada da açılışlar yapacağız. Türkiye’nin aydınlık yarınlarını müjdeleyen tünel hayırlı uğurlu olsun. İzmir’in Manisa’nın güzel insanları… İzmir’in milletvekili olmaktan mecliste bu güzel şehri temsil etmekten büyük mutluluk duyuyorum. İzmir, Türkiye’nin göz bebeği. İzmir’in refahı Türkiye’nin refahıdır. Ege’nin mutluluğu Türkiye’nin mutluluğudur. Bugün açılışını yaptığımız bu tüneller İzmir’in, Manisa’nın hatta İstanbul’a kadar olan bölgeye nefes aldıracak, egenin insanlarına büyük kolaylık getirecek. İzmir-Manisa yolunu günde 40 bin araç kullanıyor. Bu tünellerle beraber hem mesafe kısalacak hem daha az yakıt yakılacak hem de daha az çevre kirliliği olacak” dedi.

BU AY İKİ BAYRAM VAR

Hizmet aşkıyla dağları delmeye, gönüllere yol yapmaya ve mesafeleri kısaltmaya devam ettiklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, “Vatandaşlarımız için bölgemiz için ne yapsak azdır. 16 yıldır ilk günkü heyecanımızdan milim şaşmadan Türkiye’nin her yanına hizmet götürüyoruz. Hedef Türkiye’yi lider ülkeler arasına sokmaktır. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan ile başaracağız. İnşallah bu ay iki tane bayramımız var. Birisi Ramazan Bayramı biri de 24 Haziran bayramıdır. Bayramı kutlamaya hazır mısınız? İzmir’de Manisa’da destan yazacak mıyız? Milletin adamını Cumhurbaşkanı seçecek miyiz? AK Parti’yi, Cumhur İttifakı’nı meclise güçlü bir şekilde taşıyacak mıyız? Hedef milletin yüzünü güldürmek” ifadelerini kullandı.

TÜNEL ÜCRETSİZ

Sabuncubeli Tüneli’nin AK Parti Hükümeti tarafından hayata geçirilen yüzlerce projeden sadece birisi olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, “Çarşamba günü Türkiye’nin en uzun tünellerini Cumhurbaşkanımız açacak ve dünyanın üçüncü büyük tünelini hizmete alacağız. Bir hayal daha gerçek olacak. Yüzde 5 eğimli 14 adet virajı düzeltecek Manisa-İzmir arasını adeta birbiri ile birleştiriyoruz. Üreticiler ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa’ya, İstanbul’a hatta Avrupa’ya kadar rahatlıkla gidebilecek. Hayat kurtaracak. Rampalarda virajlarda kazaların önüne geçilecek böylece trafik kazaları azalmış olacak, yuvalar yıkılmayacak hayatlar sönmeyecek. Bazıları orda burada iş yapamazlar, yapılan işe karşı çıkarlar diyorlar. Şimdi tüneli görüyorlar artık yapılmış yapacak bir şey yok. Bu sefer diyorlar ki yaptılar ama paralı olacakmış paralı değil bedava. Tamam mı? Hayırlı uğurlu olsun. Muhalefet adayları ne söz verelim diyorlar. Gençlere sağlık güvencesi verelim diyorlar konuşuyorlar sonra bakıyorlar AK Parti yapmış. Tünel sözü veriyorlar, köprü sözü veriyorlar bakıyorlar AK Parti yapmış. Sinirleniyorlar vitesten atıyorlar. Bunları yıkacağız diyorlar. Bunlar yıkım ekibi. Yaparsa AK Parti yapar” açıklamasında bulundu.

1 MİLYAR 550 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Törenin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bugün çok önemli bir açılıştayız. Herkes bilir Ferhat’ın Şirin’e aşkını... Dağları delmeye çalıştığını ancak Ferhat dağları delebilmiş midir bilmiyoruz ama sizlere hizmetkarlık yolunda sizin aşkınızla tünelleri delen başbakanımızın bir projesini daha sizlerin hizmetine sunuyoruz. Bu proje ile birlikte Torbalı-Bayındır arasındaki projeyi de açacağız. Bergama’da köprülü kavşak yaptık onun açılışını da yapacağız. Çandarlı-Aliağa-Bergama arası hizmet verecek 57 km’lik demir yolu projemizin de temelini atacağız. Toplam bedeli 722 milyon lira. Demiryolu projemiz de 830 milyon lira. Sadece bu akşam bakanlığımızın yaptığı hizmetlerin toplamı 1 milyar 550 milyon TL. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, iftarın ardından ulusal bir haber kanalında canlı yayına katıldı ve geceyi İzmir’de geçirdi.

İZMİR-MANİSA ARASI 15 DAKİKAYA İNECEK

Sabuncubeli Tüneli, İzmir-Manisa karayolunun 21. kilometresinde bulunuyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde, 2011 yılında İzmir’den milletvekili adayı olduğu sırada açıkladığı 35 proje arasında Sabuncubeli Tüneli de vardı. Hem İzmir-Manisa arasındaki ulaşım süresini 45 dakikadan 15 dakikaya indirecek hem de yolun en zorlu bölümünün kolayca geçilmesini sağlayacak olan tüneldeki tüplerin uzunluğu 4 bin 70 metre olarak planlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.