TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım, Katip Çelebi’li gençlerle buluştu

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği Çanakkale Savaşından Günümüze İstiklal Savaşı konulu konferans, Vatan Partisi MKK Üyesi Oktay Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 06:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım, Katip Çelebi’li gençlerle buluştu

ONURHAN ALPAGUT

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan konferansın açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı İrem Özcan yaptı. Özcan, “Bugün bu salonu dolduran sizlerle birlikte Mehmetçiğimize mesajımız şudur; üniversitelerin kalbi Mehmetçiğimiz ile birlikte atmaktadır. Bugün hem Mehmetçiğin verdiği mücadeleyi anlamak hem de Çanakkale’de ve terörle çarpıştığında şehit düşen askerlerimizi anmak için bu konferansı gerçekleştiriyoruz. Bölge ülkelerinin işbirliğine girdiği süreç ile bölgede artık ABD karar verici bir ülke olmaktan çıktı. Türk ordusu Fırat Kalkanı’ndan Afrin’e bölgeden ABD’yi temizlemektedir. Esad’la işbirliği yapılmadan Türkiye Türk-Amerikan Savaşı’ndan başarı ile çıkamaz” dedi.

“BAŞKA ÇARE YOK”

Oktay Yıldırım, “Bugün ABD bir plan olarak mezhep çatışmalarını ortaya sürmüştür. Türkiye ABD’nin mezhep çatışmaları oyununa düşerse; ABD sahada kaybettiği savaşın masasında yer alacaktır. Astana sürecini etkisizleştirecektir. Fiilen çökmüş BOP’u diriltecektir. O yüzden bu coğrafyalarda bölgesel birlikten başka çare yoktur” diyerek sözlerine başladı. “Türk ordusu surları vuruyor. Türk Ordusu büyük bir hızla içeri girdi ve terör koridorunu Fırat Kalkanı Harekatı ile hançerledi. Dünya hareket ordusunda en başarılı görevini yaptı. Mehmetçik ABD-PKK ortaklığını o hendeklere gömdü. Fırat Kalkanı bir devrin battığı yer oldu, tıpkı Çanakkale gibi. Bu nedenle Orta Doğu’daki mazlum milletlerin tek kurtuluşu bölgesel birlik yapmaktır” diyen Yıldırım ortak yaşam zorunluluklarına ihanet etmenin Türk ordusuna ihanet etmek olacağını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.