TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yol Aç Aziz Başkan”

Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişme Derneği, (EGETODD) İzmir’de artık çekilmez hale gelen trafik sorununu protesto etmek için dikkat çekecek bir eylem hazırladı

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yol Aç Aziz Başkan”

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Her geçen gün artan trafiğin tramvay çalışması nedeniyle arapsaçına dönmesini protesto etmek amacıyla kornalı protesto eylemini başlattı. İzmir’in trafiğinin İstanbul’a benzemeye başlaması ve İzmir’in kendine has sakin şehir görüntüsünün bozulmasına karşı olduklarını ve farkındalık oluşturmak için böyle bir eyleme başvuracaklarını açıklayan EGETODD Başkanı Cem Kavur, “Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Trafikten dolayı İzmir’in her yerinden duyulan korna sesinin Belediyemizce de duyulmasını istediğimizden dolayı her gün saat 8.30 - 9.30 saatleri arasında işe giderken Büyükşehir Belediyesi önünden geçen araçlardan kornaya basarak tepki vermelerini amaçlıyoruz. Otobüslerdeki ve yaya vatandaşlarımızda alkış tutarak destek verebilir. Amacımız İzmir’in trafik sorununa dikkat çekmek. Bunu protesto olarak değil farkındalık oluşturmak amacıyla yapıyoruz “dedi.

“KORNAYA BASACAĞIZ”

Trafik sıkıntısı hakkında görüşlerini anlatan EGETODD Başkanı Cem Kavur, “İnsanlar ülkemizde genellikle trafikte önündekinin yol açmasını için kornaya basıyorlar. Bizde belediye önünden geçerken “Yol Aç Aziz Başkan” anlamında kornaya basacağız” dedi. Amaçlarına da değinen Başkan Kavur, “Amaç gürültü kirliliği yapmak asla değil. Beklentimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun sorumluluklarını hatırlaması. Zira İzmirlinin en büyük problemine kulak tıkanmışken biz sorunun bu şekilde belediyeden duyulmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.