TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğimdeki yangın söndü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk askerini görünce 1 yıl önce PKK tarafından şehit edilen eşini hatırlayıp, "Neden daha önce gelmediniz" diyerek herkesi ağlatan Zeliha İbn İyd, duygularını anlattı  

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüreğimdeki yangın söndü

5 çocuk annesi Zeliha İbn İyd'in taksicilik yapan eşi Mahmud 1 yıl önce şehit edildiğinde 5 aylık hamile olduğu ve dramının da arttığı ortaya çıktı. Afrin kırsalında Türk askerini karşısında görüp gözyaşlarına boğulan ve "Neden daha önce gelmediniz" diyen Zeliha İbn İyd'i buldu. Genç kadın, "Eşim taksicilik yapıyordu. Kendisini öldürdüler. Çok zor günler yaşadık. 4 çocuğumuz vardı. 5. çocuğuma 5 aylık hamileydim. Dünyamız yıkıldı. 5 yıl boyunca çok zulüm gördük. Hayatı haram ettiler. Dışarı bile çıkamaz hale geldik. Teröristlerden dolayı ailemizi dahi göremez olmuştuk. Günde 4-5 saat dahi dışarı çıkamaz olmuştuk. Hayatımızı engelliyorlardı" dedi.

Özgürlüğe kavuştukları için şükrettiklerini, Türk askerinin gelmesiyle hayli duygulanıp sevindiklerini kaydeden Zeliha İbn İyd, "Türk askerini karşımda görünce duygulandım. Neler söyleyeceğimi bilemedim. Onlar gelince çok mutlu oldum. Şükrediyorum. O gün uyandığımda sanki içime özgürlük doğmuştu. O özgürlük öyle ki nefesime doldu. Yüreğimdeki yangın da söndü" diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.