TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yürüyüş yaparken ayakkabıya dikkat

Sağlıklı bir ömür sürebilmek için beslenme ve hareketli bir yaşam tarzı gerekliliği kadar, sağlıklı yürüyüş için de ayakkabı seçimi o kadar önem taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yürüyüş yaparken ayakkabıya dikkat

Herkesin spor yapma, aerobik, pilates gibi egzersizlere yönelme eğiliminin olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz.Dr. Ali Şahabettinoğlu, “Sağlıklı yaşam ve kilo vermek için mutlaka spor salonlarına vakit ve nakit ayırmaya gerek yok. Yürüyüş ve hafif tempolu koşularla da sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yürüyüş her yaştan kişi için uygun ve ideal bir spordur. Neredeyse her derde deva olan yürüyüş yaparken de dikkat etmemiz gereken kurallar var. Aksi takdirde rahatsızlık ve sakatlıklarla karşılaşabileceğimizi unutmamamız gerekiyor. Yürüyüş yaptığımız yüzeye ve ayak biyomekaniğine bağlı sakatlanmaların önlenmesinde özellikle ayakkabı seçimi çok önemlidir” dedi.

Şahabettinoğlu, nefes alabilen, içinde ayağın rahat ettiği, destek bölgeleri bulunan süspansiyon özellikli ayakkabılar tercih etmekte fayda olacağını söyledi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.