TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurtoğlu’nda tozla savaş

Karabağlar’ın Yurtoğlu Mahallesi’nde bitmek bilmeyen alt yapı çalışmalar, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Üç buçuk aydır tozdan bunaldıklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinde doğru dürüst yemek yiyemediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yurtoğlu’nda tozla savaş

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Karabağlar’ın Yurtoğlu Mahallesi’nde bulunan 3948 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yaklaşık üç buçuk aydır bitirilemeyen alt yapı çalışmalarından dolayı mağdur ediliyor. Yol yapım çalışmaları nedeniyle üç buçuk aydır evlerinin sürekli toz olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, evlerinde bulunan tabak, kaşık ve çatallarının bile sürekli tozlandığını bu yüzden yemek yemeden önce mutfak gereçlerini defalarca yıkamak zorunda kaldıklarını belirterek, günde en az 3 defa evlerinde toz aldıklarını ifade etti. Cam silmekten bunaldıklarını belirten vatandaşlar, üstelik koca yaz mevsimini evleri tozlanmasın diye pencere de açamadıklarını, sıcaklarda bunaldıklarını ve evlerinde duramadıklarını da iletti. Çalışmaların neden bu kadar uzadığı konusunda herhangi bilgi elde edilemezken, mahalle sakinleri bir an önce çalışmaların bitirilmesini talep etti. Çalışmaların gereğinden fazla uzadığını ileten vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için defalarca muhtara ve belediyeye de başvurduklarını fakat herhangi bir sonuç elde edemediklerini anlattı.

“EVLERİMİZİN İÇİ ÇAMUR”

Böbrek nakli olduğunu söyleyen ve sürekli temiz bir ortamda bulunması gerektiğini ifade eden Saliha Aydın isimli bir vatandaş, “Üç aydır bu yolları yapmaya çalışıyorlar. Ne doğru dürüst bir tamirat var ne de temizlik var. Tozdan mahvolduk. Ben nakilliyim. Böbrek nakilliyim. Evimizin içi sırf çamur. Her yer çamur. Ne yediğimizi biliyoruz ne de içtiğimizi biliyoruz. Ben nakiliyim ve sağlıklı değilim. Birçok çocuk sağlıklı değil. Çocuklar olduğu gibi çamur içindeler. Buradan geçen arabalar, otobüslere yalvarıyorum yavaş geçmeleri için. Onlar geçtikten sonra çok toz oluyor. Ne olur yavaş gidin diyorum. Tozdan biz öldük. Evlerimizin dışı bile çamur! Sabah, öğlen, akşam siliyoruz yine çamur. Sudan da zarar ediyoruz. Su faturaları aldı başını gitti. Tabağı yıkıyorum, sofraya koyuyorum daha yemek koymadan tozlanıyor tekrar siliyorum. Nakilliyim çünkü temiz olmadan yersem hastalanabilirim. Benim hijyenik temiz ortamlarda bulunmam gerekiyor fakat gelin görün ki evimizde bile o hijyeni yakalayamıyoruz. Ağaçlarımız bile pislik içinde, tozdan kendi renklerini kaybetmiş durumdalar. Ağaçlarımız tozdan ağaç değil artık. Bu nasıl çalışmadır bitmek bilmiyor. Bıktık artık yeter!” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BİZİ DİKKATE ALMIYORLAR”

Belediyeye defalarca yazılar yazdıklarını ifade eden bir vatanda ise, “Komşular birlik olup defalarca yazılar, şikayet dilekçeleri yazdık. Bizi dikkate alan olmadı. Bizi neden dikkate almıyorlar. Bu ne çalışmaymış bitmek bilmiyor. Çalışanları görüyoruz, umurlarında değil. Doğru dürüst çalışmıyorlar ki. Bir bakıyorum ortadan kayboluyorlar, bir bakıyorum bir şeylerle uğraşıyorlar. Önce bir yeri yap bitir sonra diğer yere geç orayı yap. Ne diye her yeri birden kazıyorsunuz. Yani doğru dürüst çalışan yok anlayacağınız. Buradan yetkililere sesleniyorum, işinizi doğru dürüst yapın lütfen, vatandaş olarak mağdur oluyoruz” dedi.

YOLLAR ÇOK BOZUK

Belediye otobüslerinin bile çok zor geçtiğini ifade eden Ali Turan isimli bir başka vatandaş ise, “Rögar kapağını açtılar. Kapatmadılar. Fotoğraf çekildiğini görünce hemen kapatmaya gittiler. Buradan belediye otobüsleri geçiyor inanın onlar da şikayetçi ama söyleyemiyorlar. Yollar o kadar bozuk ki buradan geçince araba kayabiliyor. Onlar geçtikten sonra ortaya çıkan tozlarda bizi mağdur ediyor. O adamın suçu yok sonuçta işini yapıyor. Fakat arkasında bıraktığı toz bizi çok zorluyor. Bir de belediye ekipleri buraları yeterli sulamıyor. Tozu engellemek için her gün belli aralıklarla sulamaları gerekiyor ama bunu göremiyoruz. Alt sokağı bir tek arada suladıklarını görüyoruz. Sulama olsa belki biraz daha toz kalkmasını engelleyebilirler ama o da geçici bir çözüm. Sonuçta yaz mevsimindeyiz hemen kuruyor” diye konuştu.

Sıcak yaz mevsiminde balkonlarında bir kez dahi yemek yiyemediklerini söyleyen ve bu durumdan şikayetçi olan Yılmaz Turgut isimli bir vatandaş da, “Balkonumuzda bir kez bile yemek yiyemedik bu yaz. Tozdan önümüzü göremez olduk. Bazı akşamlar yemeğimizi alıp aşağıdaki parka gidiyoruz ve orada yiyoruz. Ev zaten çok sıcak. Herkesin evinde klima da yok. Geceleri yatarken de çok zorlanıyoruz. Sıcaktan bunaldık. Ne olur bir an önce bu çalışmalar bitirilsin” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.