TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yürüyüş kongreyi erteletti

CHP’de parti içi yarışa Adalet Yürüyüşü ayarı geldi. Parti içi olağan kongre takvimi yeniden düzenlenerek normal tarihten bir hafta ileriye kaydırıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yürüyüş kongreyi erteletti

TANER UYANIKER

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) flaş bir gelişme yaşandı. Parti içi olağan kongre takvimi, ‘Adalet Yürüyüşü’ mesaisi nedeniyle yeniden düzenlendi. Daha önce açıklanan takvim bir hafta ileri kaydırıldı. 16 Nisan’da yapılan referandum sonrasında muhalif kanat kongre isteğinde bulunmuştu.

CHP Genel Merkezi, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla alakalı görüntülere ilişki görülen davada tutuklanması sonrası ‘adalet’ eylemlerinin startını vermişti. Ankara’dan İstanbul’a gerçekleşen Adalet Yürüyüşü nedeniyle önümüzdeki günlerde başlayacak parti içi yarışa yönelik düzenleme geldi. Daha önce açıklanan olağan kongre takvimindeki delege seçimleri, ilçe kongreleri ve il kongreleri tarihleri birer hafta ileri alındı.

1 HAFTA ERTELEMELİ OLACAK

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı il ve ilçe örgütlerine gönderilen yazıda erteleme gerekçesi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş ve yürüyüş sonrası ilgili etkinliklerin devam edecek olması gösterildi.

Yeni düzenlenen takvime göre delege seçimleri 26 Ağustos’ta başlayacak, 24 Eylül’e kadar tamamlanacak. İlçe kongrelerinin başlangıç tarihi ise 30 Eylül. İlçe kongreleri 6 Kasım’da noktalanacak. 13 Kasım’da ise il kongreleri başlayacak ve 24 Aralık’a kadar tamamlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.