TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zaman birlik zamanıdır

Alevi Bektaşi İnanç Derneği dün Buca Belediyesi Çamlıkule Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zaman birlik  zamanıdır

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Organizasyona Buca Belediyesi Başkanı Yardımcısı Murat Işık, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Gül, Bucaspor Taraftar Yöneticisi Kemal Acar, Şair Vedat Araz başta olmak üzere birçok önemli isim katılım gösterdi. Alevilerin hak ve hukuk mücadelesini yüzyıllardır sürdürdüğünü dile getiren Alevi Bektaşi İnanç Derneği Başkanı Zeynel Abidin Yıldız, “Yüzyıllardan beridir bu ülkenin topraklarında yaşayan kadim halklar olan Aleviler, Kürtler, Türkler, bütün ezilen halklar olarak bu ülkede gururla yaşamamızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“KADİM HALKLARIZ”

Birlik ve beraberlik çağrısı yaparak konuşmalarına devam eden Zeynel Abidin Yıldız, “Dostlar artık her şeyi bir tarafa bırakma zamanı gelmiştir. Kendi içimizdeki savaşları, kavgaları, korkuları ve kaygıları bir kenara bırakmamız gerekiyor. Zaman birlikte ve beraber hareket etme zamanıdır. Zaman zalimin karşısında dik durup, sen haksızsın diyebilme zamanıdır. Bizler bu ülkenin içinde yaşayan kadim halklar olarak yan yana gelmediğimiz müddetçe, zalimler diz çökmeyecektir. Onun için buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. Kim Alevilerin üzerinden oyun oynamaya çalışıyorsa, kim Aleviler üzerinden prim yapmaya çalışıyorsa, kim Alevi vatandaşları hedef göstermeye çalışıyorsa, kim bizleri yok sayıyorsa, onların enselerinde nefesimiz Zülfikar olacak” diye konuştu. Kahvaltıya katılım gösteren Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık ise Alevi vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Eğer Alevi vatandaşlar baskı ile ilgili, özgürlükle ilgili veyahut başka önemli bir konuyla ilgili bir mücadele veriyorsa sadece kendi için değil herkes için bu mücadeleyi veriyordur” dedi.

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.