TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN’da güvenlik yok!

İzmir’de bu sabah İZBAN’da yaşanan arıza sebebiyle adeta hayat durdu. Yolcular yaklaşık 1.5 saat seferlerin normale dönmesini bekledi. Bu esnada tüm istasyonlar aşırı yoğunluktan dolayı doldu taştı

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN’da güvenlik yok!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 ortaklığı ile kurulan ve İzmir’in en önemli toplu ulaşım araçlarından birisi olan İZBAN’ı elbette her gün hepimiz kullanıyoruzdur. Genellikle içeride çalışan güvenlik görevlilerini görsek de aslında pek de güvende olmadığımızı size gözlemlerim sayesinde gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bunun en çarpıcı örneklerini sürekli olarak kullanmak durumunda kaldığım Kemer durağında yaşıyorum. Bu yaşadıklarım arasında en önemlisi ve mutlaka müdahale edilmesi gerekenle başlamak istiyorum yazıma. Malum biliyorsunuz çocuklar meraklı ve yaramazdır. Hal böyle olunca da bütün boşluklardan yararlanmak hoşlarına gider. Kemer durağında da bu boşluklardan bolca var. Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere; çocuklar yan taraftaki tren raylarına atlayarak İZBAN’a illegal yollardan girmeyi başarıyor. İllegal yollarla kart basmadan girmelerine takıldığım yok yanlış anlaşılmasın, sorun ufacık çocukların tren raylarında yürümesi. Allah korusun dalgınlıklarına denk gelirse korkunç bir kaza yaşanma ihtimali oldukça yüksek. Böyle bir durumda bunun hesabını kim verecek? O çocuklara bir şey olursa, vicdanlar rahat kalacak mı?

GÖREVLİLER UMURSAMIYOR

Kemer durağında ve diğer tüm duraklarda mevcut güvenlik görevlilerinin işlerine pek de sadık olmadıklarını düşünüyorum. Örneğin bu çocukların sadece bir defaya mahsus olmak üzere oradan geçtiklerine ihtimal vermiyorum. Bu muhtemelen sürekli olarak yapılan bir şey ama kimse hala önlem almıyor. Kaldı ki daha öncesinde de başka insanların bu yolu kullanarak ellerini kollarını sallaya sallaya İZBAN’a girdiklerini gözümle gördüm. Tabi onlara da müdahale edilmedi… Biliyorsunuz metroya giriş yaparken x-ray cihazlarından geçiyoruz ek olarak (hepsi yapmasa da!) görevliler de ayrıca üstümüzü başımızı ellerindeki cihazlarla kontrol ediyor. Fakat illegal yollarla geçen kişileri kimse kontrol edemiyor. Ya oradan manyağın birisi insanlara zarar verme amacıyla elinde silahla vs. içeri girse? Bunun hesabı nasıl verilecek peki?

Gelin örnekleri biraz daha arttıralım. Geçtiğimiz gün yine durakta beklerken tam karşımızda 4-5 kişilik bir grup sigara içmeye başladı. Biliyorsunuz İZBAN’da sigara içmek yasak. Güvenlik görevlisi seslendi, sigaraları söndürür müsünüz dedi. Sigara içenler umursamadı. Görevliden de bir daha ses çıkmadı. Ben de kızdım döndüm ve dedim ki “O sigarayı ben yakmış olsaydım, beni yaka paça atardınız değil mi?” Yüzünden belli belirsiz bir gülümseme geçen görevli cevap vermedi. Üsteledim, “Sizin güvenliği sağlamanız gerekmiyor mu?” dedim. “Gel sen sağla” cevabını aldım. Bu nasıl bir üslup? Kazanılan paraya, mesleğe en önemlisi de insanların güvenliğine saygısızlık değil mi? Son bir şey daha anlatıp örneklerimi bitireceğim. Gazeteden bir arkadaşımla işten çıktın ve İZBAN’a girdik. Biliyorsunuz henüz turnikelere gelmeden evvel uzunca bir yol var durakta. İşte o bölgede kenarda birisi kendinden geçmiş bir biçimde oturuyordu, muhtemelen baygındı. Görevlilere gittik ve söyledik, ilgilenmediler. Bari dedik ambulans çağırın. Madde bağımlısı o, siz şimdi onu düşünüyorsunuz ama yakın zamanda size bıçak da çeker dediler. Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Hadi diyelim insan canı umurunuzda değil, bari görevinize saygı gösterin. Madem o kişinin bıçak çekebileceğini düşünüyorsunuz hala neden orada öylece bekliyorsunuz? Polisi arayın, bir şeyler yapın. Görevliler sadece süs için mi bulunuyor duraklarda?

GÜVENLİK SAĞLANMALI!

İZBAN’lardaki güvenlik açıklarına bir an evvel çözüm bulmak şart. Aksi takdirde birinin canının yanacağı aşikar. Özellikle de illegal geçişleri engellemek lazım, çocukların tren raylarına bu kadar kolayca girebilmesi normal değil. Diyelim ki kafası yerinde olmayan birisi geçiş yaptı o kısma, trenin geldiğini de fark etmezse büyük bir kaza yaşanabilir. Mutlaka o alanlar için güvenlik önlemleri alınmalı. Sorunlar bir an evvel kökünden çözülmeli. Bunun için illa birine bir şey mi olması gerekiyor! Bundan sonra bu konunun takipçisi olacağım. Size de buradan bilgilendirmelere devam edeceğim. İZBAN’a bu konu hakkındaki düşüncelerimi ilettim. Umarım olumlu bir geri dönüş alınır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.