TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel yayınında birçok ünlü ismi ağırladı

Dünya Radyo Günü etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Radyo Ege Kampüs’te “Radyo ve Spor” temalı özel bir yayın gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 06:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özel yayınında birçok ünlü ismi ağırladı

Yayına, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Necdet Erdilek, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Spor ve Sağlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gülbin Nalçakan, Yılmaz Vural, Duygu Özkan Atakan, Emin Çağlar ve Geveze katıldı.

Konuşmasına, radyocuların ve radyo severlerin Dünya Radyo Günü’nü kutlayarak başlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak kurum içi iletişimi önemsiyoruz. Ege Üniversitesi’nin 67 öğrenci topluluğu var ve bunların birçoğu sporla ilişkili. 100 günlük rektörlük dönemimde bu öğrenci topluluklarıyla bir araya geldim. Bahar döneminde ise etkinliklerine katılmayı düşünüyorum. Ege Üniversitesinde Spor Kulübü’nde daha önce Ege Üniversiteli olmayan kişiler oynayabiliyordu. Biz şimdi bunu kaldırdık. Ege Üniversitesi Spor Kulübü’nde olağanüstü bir kararla yönetim değişikliği olacak. Rektörlük olarak tüm spor faaliyetlerimizi amatör kümelerde kendi öğrencilerimizden oluşan takımlarla bir mücadele başlatacağız. Bu bir ilk olacak. Ege Üniversitesi olarak 1 Mart’ta Fethi Sekin Koşusu düzenliyoruz. Fethi Sekin sembolik ama tüm şehitlerimiz adına Ege Üniversitesi olarak toplumda bu anlamda bir örnek sunuyoruz. Bu vesile ile de herkesi 1 Mart Fethi Sekin Koşusuna davet ediyoruz” dedi.

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin radyonun hep varlığını sürdüreceğini ifade eden Prof.Dr. Budak, “Çünkü radyo dinlerken, dinlediğiniz sese ve sesin rengine göre konuşmacıların neleri ifade ettiğini ve o ifadeler doğrultusunda hayal gücünüzü geliştiriyorsunuz” dedi.

GÜCÜNDEN BİR ŞEY KAYBETMEYECEK”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Benim mikrofonda 50’nci yılım. Radyo günlerinden bir babanın kızıyım. Dünyaya gözümü açtığım andan itibaren radyo ile iç içeyim . O yüzden radyo benim için çok başkadır. Sesli ve görsel iletişimin ilk adımıdır radyo, sonuna kadar var olacaktır. Radyo hayal gücünü geliştirir ama bunu mikrofonun başındaki gerçekleştirir. Çünkü radyo tamamen imgelem üstüne kurulmuş, tahayyül etmeye yönlendiren bir iletişim aracı. Dinleyiciye mikrofon başındakinin bulunduğu ortamın havasını, kokusunu, ruhunu, sıcaklığını, soğukluğunu, coşkusunu, her şeyini tahayyül etmeye iletmek durumunda. Görselde böyle bir şey söz konusu değil, görsel zaten malzemeyi ortaya koyuyor. Bugün hala radyolarda toplumun en büyük ilgi gösterdiği spor dalı futbol maçları. Görsel ve radyoda maçların anlatılması arasında farklar var. Maçı sunan spiker öyle bir anlatmalı ki sahadaki atmosferi hissettirmeli dinleyiciye. Mesela şoförler radyodan maç dinlemeyi çok severler. Radyoda maç anlatımı çok özel bir anlatım ister. Radyo asla ve asla eskimeyecek. Radyo gücünden bir şey kaybetmeyecek” dedi. Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.