TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgener rekorla başkanlığa geldi

İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu seçimlerine tek liste ile giren Başkan Adayı Mahmut Özgener, toplam 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu rekorla alarak odanın 11’inci ‘Başkanı’ oldu. Böylece İTO’da yeni dönem de başlamış oldu

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özgener rekorla  başkanlığa geldi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı için 2 adaylı yarışta, oylamaya saatler kala mevcut başkan Ekrem Demirtaş’ın tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekildiğini açıklamasıyla seçim tek listeyle yapıldı.

İzmir Ticaret Odası Hizmet Binası’nda yapılan seçimde Mahmut Özgener, 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu aldı. Seçimde 9 oy boş, 14 oy ise geçersiz çıktı. Oda’nın 11’inci başkanı olan Özgener, sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Özgener, “6 ay önce çıktığımız adaylık sürecinde sona geldik. Bugün ‘Değişim’ arzusunu taşıyan İzmir Ticaret Odası üyelerimiz, sabah erken saatlerden itibaren gelip oylarını kullandı” dedi.

SAYGIYLA KARŞILIYORUM

Ekrem Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesini de değerlendiren Özgener, “Seçim sürecinde çok değerli 105 meclis üyemizin lehimize imzalı deklarasyonları sonrasında mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş, tüm görevlerinden istifa ederek, bu yarıştan çekildi. Tabi 1 gün kala olan çekilme sürpriz oldu. Sandıktan bana gösterilen teveccühü gördüğümde bizim yaptığımız hesapla neredeyse aynıydı. İkili yarış düşüncesindeki yaptığımız hesaplarla çok yakın örtüştü. Bu sonuç belliydi. Hem sürpriz oldu hem sürpriz olmadı. Bu kararını da saygıyla karşılıyorum. Oda’ya 26 yıl boyunca verdiği hizmetler ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunu kentimize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEĞİŞİM BAŞLADI

Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldiğini vurgulayan Özgener, “Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek “Değişim” başlamış oldu. Bundan sonraki ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir ‘Kale’ olacak. Ayrıca, görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttırarak adeta “İkinci Ev’leri olacak. Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceğimizi konuşma zamanı. Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık “Değişim” zamanı” ifadelerini kullandı.

9 NİSAN’DAN BELLİYDİ

Özgener, 9 Nisan’daki komite seçimlerinde bugünün neticesini aldıklarını belirterek, “Bugünün göstergesi 9 Nisan seçimleriydi. Üyelerimizin verdiği oylar değişim ihtiyacının göstergesiydi. Bugün geldiğimiz nokta sürpriz kesikle olmadı. Aksine 9 Nisan sürecinin devamı oldu” dedi.

ANLAYIŞI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Özgener, “İlk icraatımız yönetim anlayışını değiştirmek olacak. Ben değil biz mantığıyla yöneteceğiz. Tek başımıza değil tüm yönetimimizle yöneteceğiz. Bunun farkını yakında göstereceğiz” dedi.

ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN İLK ŞEY

Özgener, ayrıca kadın temsiliyeti noktasındaki eksiklik için özeleştiride bulundu ve “Yönetim kurulunda kadın yer almamasını eksiliğimiz olarak değerlendiriyoruz ve yaptığımız eleştirilmesi gereken ilk şey olarak görüyoruz. Bu da bize tecrübe oldu” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU

Asil üyeler: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler

DİSİPLİN KURULU

Asil Üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak

TOBB DELEGELERİ

Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali Sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser

MECLİS BAŞKANI SELAMİ ÖZPOYRAZ OLDU

Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Birlik Genel Kurul Delegeleri Asil ve Yedek Üyeleri belirlenmesinin ardından ise İTO Meclisi Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üyenin seçimini yapmak üzere özel gündemli olarak dönemin en yaşlı üyesi olan Akın Kazançoğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Selami Özpoyraz ve Rebii Akdurak’ın aday olduğu seçimde Selami Özpoyraz geçerli oyların 96‘sını aldı ve İTO Meclis Başkanı seçildi. Diğer Aday Rebii Akdurak ise 73 oy aldı. İrfan Erol ve Yavuz Ateşat’ın Meclis Başkan Yardımcısı seçildiği toplantıda tek aday olan Ali Yaramışlı ise Katip Üye seçildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.