TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özkoparan ezdi geçti

null

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özkoparan ezdi geçti

HALİL YAYLAK

İzmir Mobilyacılar Odası’nın yapılan seçiminde ilklere imza atıldı. 4 adayın yarıştığı seçimde zafer beyaz listenin oldu. Mevcut Başkan Hasan Özkoparan, 3 rakibinin toplamının iki katı kadar oy aldı. Üyelerinin kendisine ve ekibine gösterdiği büyük desteğe teşekkür eden Özkoparan, “Büyük işler büyük desteklerle olur. Siz büyük destek verdiniz. Birlikte büyük işler başaracağız” dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) odaları arasında en fazla merak edilen seçimi mobilyacılar gerçekleştirdi. Şirinyer Belediye Düğün Salonu’ndaki yarışta 4 aday yarıştı. 2 dönem Denetim Kurulu Başkanlığı Yapan Atıf Arslan, bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Hacı İbrahim Özalp, 11 yıl oda başkanlığı yapmış olan Mustafa Kara, 15 aydır başkanlık yapan Hasan Özkoparan ve ekibi Olağan Genel Kurulda aday oldu.

ÜLKEYE ÖRNEK OLUN

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’ın divan başkanı olduğu genel kurulda İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu yaptığı konuşmada esnafa birlik mesajları verdi. Mutlu, “Üye sayısı, mesleki hassasiyetleri, iş hacmi açısından mobilyacılar odamız 129 odamız arasında en özel ve en önde gelen odalarımızdan biri. Tüm Türkiye’ye örnek olan ve olacak olan çalışmalara seçilen ekip imza atacak. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun” dedi.

Sektörün sorunlarını iyi tespit eden adayların yaptıkları konuşmalarda projelerinin yüzde 60’ının neredeyse aynı oldu anlaşıldı. Atıf Arslan oda hizmet binasını yapma sözü verirken, Hacı İbrahim Özalp en genç aday olduğu vurgusunu yaptı. 11 yıllık çalışmalarını örnek gösteren Mustafa Kara yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti. Yaptıklarını, yapacaklarını üyelere gönderdiği mektuplar ve dev ekrandaki tanıtım filmi ile zaten etkili bir şekilde anlatmış olan 15 aylık mevcut Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, diğer adaylara görevleri sırasında yıllarca yapmadıkları şeyleri neden bu döneme bıraktıklarını sordu. Kendisine yöneltilen bazı soruların cevabını belgeleri ve fotoğraflarıyla dev ekranda göstererek verdi.Bir an bile durmayan yağmura rağmen mobilyacılar odalarının seçimine büyük ilgi gösterdi. Oda tarihinde görülmemiş bir katılımın sağlandığı genel kurulda ilkler yaşandı. Yüksek katılım nedeniyle oda ismi güncellendi. İlk kez dört aday yarıştı.

PARMAĞI KIRILDI

Oda Eğitim Danışmanı Zafer Koç, mevcut oda başkanın beyaz listesine oy istediği iddiasıyla saldırıya uğradı. Darp girişimi emniyet ve özel güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle kısa sürede durduruldu. Salon boşaltıldı. Gerginliğin sona erdirilmesiyle oy verme işlemi devam etti. Zafer Koç’un kırıldığı belirtilen parmağına sağlık görevlileri müdahale etti. Zafer Koç, “Parmağım kırılır ama başkaları gibi benim onurum ve gururum kırılmaz, kırılamaz. Onurumu ve gururum kırılacağına benim parmağım kırılsın. Üyelerimizin mutluluğu için değil parmağımı boynumu koymaya hazırım.  Seçim bitene kadar buradan ayrılmıyorum” sözleri bazı üyeleri ağlattı. Bazı üyeler büyük alkış yaptı. Yapılan sayımın ardından oda tarihinde en fazla oyun kullanılmış olduğu tespit edildi. Bu nedenle oda ismi güncellendi. Mobilyacılarda zaferin adı beyaz liste oldu. Kullanılan oy sayısı: 803, Geçersiz oy sayısı: 8, Geçerli oy sayısı: 795 olarak açıklandı. Hasan Özkoparan: 501, Mustafa Kara: 165, Hacı İbrahim Özalp: 107, Atıf Arslan: 22 oy aldı.

Destekçilerinin göz yaşları ve alkışları arasında ilk tebrikleri kabul eden İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Kazanan sektörümüz oldu. Karşımızdaki 3 adayın oy toplamının yaklaşık olarak iki katı oy aldık. Büyük işler büyük desteklerle olur dedik. Bu desteği üyelerimiz verdi. Sorumluluğumuzun ağırlığı bir kat daha arttı. Bizden biri dediniz. Büyük işleri birlikte başaracağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.