TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir kulüplerine bilimsel destek

İZVAK ile DEÜ arasında sporun bilimsel temellere göre yapılmasını amaçlayan ‘Spor Kenti İzmir’ projesi kapsamında 5 yıllık işbirliği protokolü imzalandı. İzmir kulüpleri ile DEÜ, ilgili akademik birimleri arasında işbirliği ve ortak çalışma programları yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir kulüplerine bilimsel destek

KENAN YEŞİL

İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) arasında, İzmir kulüpleri adına sporun bilimsel temellere göre yapılmasını amaçlayan ‘Spor Kenti İzmir’ projesi kapsamında 5 yıllık işbirliği protokolü imzalandı. DEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen törene İZVAK Başkanı Ali Erten, DEÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik ile İZVAK yöneticileri katıldı. İmza töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Erdal Çelik, yapılan protokolün önemine değinerek, “İzmir’de teknolojiyi de spora sokmak suretiyle örnek olalım, bu konuda çalışmalar yapalım diyoruz. Bugün hakikaten güzel bir noktaya ve protokol noktasına geldik. Umarım bu protokol, kağıtlar noktasında kalmasın, daha da ileriye gidilsin” dedi.

TARİHİ TEMSİL EDİYOR

İZVAK Başkanı Ali Erten ise yaptığı konuşmada, yapılan protokolle 5 yıllık bir program öngördüklerini belirterek, bunun kağıt üzerinde değil, fiiliyata dökmek için çalışacaklarını dile getirdi. Yapılan işbirliğini çok önemsediklerini ifade eden Erten, işbirliğin kulüplere katkı sağlamasını diledi. İzmir’deki spor kulüplerinin, ortalama yüz yıllık şanlı geçmişleri ile şehrin tarihini temsil ettiklerini ifade eden Ali Erten, DEÜ ile yapılan işbirliğinin amaçlarını şu şekilde sıraladı: “Sporun ve sporcularının, bilimsel ve akademik açıdan desteklenmesi, sporun fiziksel ve bilimsel altyapısının güçlendirilmesi, üniversite ve kulüpler arasında entegrasyonun sağlanmasını amaçlıyoruz. Kulüplerin ihtiyaç duydukları formasyonda teknik adam, spor hukukçusu ve spor yöneticisi yetiştirilmesi, altyapılarda çalışan yetiştirici teknik adamlara gerekli pedagojik, teknik ve bilimsel formasyonun verilmesi konularında kulüplerle işbirliği yapılması planlamaktayız. Bu konularda eğitim ve sertifikasyon programları geliştirilmesi, sporcu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, sporun ve spor kulüplerinin kent ekonomisine ve tanınırlığına katkısı konusunda organizasyonlar ve farkındalık yaratıcı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Sporcu performanslarının bilimsel kriterler göre ölçümünü yapmak istiyoruz. Bunun için gerekli fiziki alanların oluşturulması, bina, tesis, teknik araç-gerecin temini, yetenekli sporcuların küçük yaşlardan tespit edilmesi için geniş kitle taramalarına bilimsel destek verilmesi ve bu konularda kulüplerle işbirliği yapılması konusunda çalışmalar yapacağız. Bütün bu çalışmaların gerçekleşmesi aşamalarında, Üniversitenin ilgili akademik birimleri ile işbirliği ve ortak çalışma programları geliştirilmesi, bu şekilde; kulüplerimize, sporcularımıza, halk sağlığına, ülkemize, toplumumuza, gelişen İzmir ve ülke sporuna bilimsel ve akademik destek ve katkı sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

SPORA BİLİMSEL YAKLAŞIM

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Gürbüz Büyükyazı protokol ile ilgili yaptığı konuşmada, İZVAK ile DEÜ arasında çok güzel bir birlikteliği başlattıklarını belirterek, “Bu konuda bize her zaman destekleri olan rektörümüze ve vakıf başkanımıza teşekkür ediyoruz. Projenin adı ‘Spor Kenti İzmir’. Dolayısıyla amacımız, en temel olarak sporun bilimsel temellere göre yapılmasını sağlamak, DEÜ ve vakıf arasındaki işbirliğini artırmak” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.