TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir su altında kaldı

İzmir’de dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı felç etti. Kordon’da deniz taştı, cadde ve sokaklar su altında kaldı. İş yeri sahipleri dükkanlara dolan yağmur suyunu boşaltmaya çalışırken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir su altında kaldı

İzmir’de etkili olan lodos nedeniyle deniz kabardı, sular yükseldi, dalgaların boyu 4 metreye kadar çıkarken, rüzgarın hızı saatte 103.3 kilometreye ulaştı. Etkisi sahil kesiminde daha yoğun hissedilen lodos nedeniyle 11 ağaç devrildi. Yükselen deniz suyu, bazı bölgeleri su altında bıraktı.

İzmir’de dün sabah 04.40’dan itibaren etkisini artıran lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle denizde oluşan dalgaların yüksekliği 4 metreyi buldu, kentte çok sayıda ağaç da devrildi. İzmir Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dalga yüksekliği Güzelyalı’da 4 metreye kadar ulaştı, rüzgarın hızı ise sabah saatlerinde 103.3 kilometre tespit edildi. Rüzgarın şiddeti, Konak ve Alsancak bölgesinde de 71.6 kilometreyi buldu. Kordon boyunda bulunan dükkanlar da bu durumdan nasibini aldı. Çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Dükkan çalışanları, içerideki eşyaların zarar görmemesi için fırçalarla suyu boşaltmaya çalıştı. Cadde ve sokaklar da adeta göle döndü. Vatandaşların bazıları ayakkabılarının üzerine poşet geçirerek yolun karşısına geçmeye çalışırken, tedarikli olanlar yağmur botlarını giydi. Hayatı felç eden yağmur nedeniyle sokak hayvanları da zor anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri, yağmur sularının tahliyesi için çalışma başlattı.

BELEDİYE SEFERBER OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geceyi teyakkuzda geçirdi. Lodos sonrası yapılan ilk tespitlere göre, Balçova, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Buca, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Bayraklı ve Karataş’ta toplam 11 adet ağaç devrildi. Narlıdere ve Balçova’da devrilen ağaçların altında kalan iki araç kurtarıldı. Deniz suyunun aşırı yükselmesi nedeniyle Mavişehir Balıkçı Barınağı ile Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde taşmalar yaşandı. Fırtına ve dalgalar nedeniyle, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın deniz tarafındaki yürüyüş şeridi ve ahşap iskelelerde hasar oluştu. 1. Kordon’da da dalgaların kuvvetiyle parke taşları söküldü. Gece boyunca İZSU ekipleri de seferber oldu. Lodos ve deniz suyu yükselmesi nedeniyle, Karşıyaka bölgesinde yaşanan su taşkınına müdahale edildi.

YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Aliağa İlçesi’nde Türk bayraklı M/V Sinan Nabioğlu isimli yük gemisi, Nemrut Limanı’nda dün sabah saatlerinde karaya oturdu. Hurdaya gitmesi planlanan 10 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğundaki gemi, bir süredir limanda demirli bekliyordu. Gemi kuvvetli karayel ve fırtınanın etkisiyle sürüklenerek karaya oturdu. Gemide personelin bulunmaması ise faciayı önledi. Gemiden sızıntı olmadığı, denizde herhangi bir kirlilik oluşmadığı öğrenildi. Büyük yük gemisinin dalgalara kapılarak karaya oturduğu anlar, limandaki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

KORDON HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Hayatı olumsuz etkileyen yağmur ve fırtına sebebiyle deniz taştı. Kordon boyunda bulunan çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Cadde ve sokakların adeta göle döndüğü İzmir’in en işlek cadde ve sokakları İhlas Haber Ajansı tarafından havadan görüntülendi. Kuş bakışı görüntüler durumun büyüklüğünü gözler önüne sererken, Kordon’un denizle birleştiği gözlendi.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Dün saat 06.55’te başlayan İZDENİZ vapur seferleri, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle ancak 08.45’e kadar sefer yapabildi. Fırtınanın şiddetinin düşürmesiyle birlikte yeniden seferlere başlandı.

ŞİDDETLİ LODOS FOÇA’DA ETKİLİ OLDU

İzmir’in Foça İlçesi’nde etkili olan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Masa ve sandalyeler denize uçtu, tekneler balıkçı barınağına sığındı. Foça’da çarşamba akşam saatlerinde başlayarak perşembe sabah saatlerinde hızı 70 kilometreye kadar ulaşan lodos, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Tekne sahipleri tekneleri bekledi uykusuz bir gece geçirdi. Teknelerini güvenli yere almak isteyen gemiciler çok zor anlar yaşadı. Liman Başkanlığı ve Foça Belediyesi ekipleri sık sık uyarılarda bulunarak Foça’da süren fırtınanın bugün devam edeceği belirtildi. İHA/İZMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.