TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü, İzmir’de coşkuyla kutlandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na akın eden İzmirliler, bu coşkuya ortak oldu

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de 19 Mayıs coşkusu

KENAN YEŞİL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun da kutlama alanına gelmesiyle beraber öğrencilerin gösterilerine geçildi. Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’na akın eden yüzlerce İzmirlinin katıldığı törende yapılan gösteriler, izleyenlerden tam not aldı.

“CUMHURİYETİMİZİN ÖN SÖZܔ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışı, milletimizin varlığını güçlendiren, umutlarını canlandıran makus tarihimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan istiklal mücadelesini fiilen başlatan yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan onurlu bir ilk adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak işgale, zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele, geleceğimizin metni olan cumhuriyetimizin ön sözüdür” dedi.

“15 TEMMUZ KAHRAMANLARI”

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde gençlerin kahramanca bir mücadele verdiğini belirten Uslu, “İyi gününde bir araya gelip heyecanını ve coşkusunu paylaşarak çoğaltan Türk milleti, yeri geldiğinde de, tarihin en çetin sınavlarında kederde ve acıda birleşmeyi bilmiş bu sınavların üstesinden gelmiştir. Yine bunun en güzel örneğini, 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişiminde milletimizin ve özellikle gençlerimizin hainlere karşı göstermiş olduğu o kahramanca vatan mücadelesiyle bir kez daha yaşamış olduk” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve gençler jimnastik ve trambolin gösterilerini sergiledi. Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümünde gençlerin yaptığı gösteriler izleyenlerden tam not aldı. Anadan Ataya Bisiklete Turu’na katılan sporcular da Vali Erol Ayyıldız’a bayrak verdi. Gösterilerin ardından tören, final koreografisi, 10. Yıl ve İzmir marşları ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.