TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de fırtına hayatı felç etti

İzmir’de fırtına ve şiddetli yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Deniz suyunun yükselmesi ile cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Denizde dalga boyun 4 metreyi aştı

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de fırtına hayatı felç etti

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir’de gece saatlerinde başlayan fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar yağmur ve fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Alsancak’ta ağaçlar devrildi yollar sular altında kaldı. İZDENİZ saat 08.45’den sonra geçici olarak vapur seferlerini durdurdu. Bostanlı İskele’den Konak’a ve Alsancak’a gitmeye çalışan vatandaşlar için ESHOT’un 121 numaralı Bostanlı İskele-Konak hattı ek seferler yaparak vatandaşları işlerine yetiştirmeye çalıştı.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

İzmir'in en yoğun yerlerinden olan Alsancak’ta yağmur ve fırtına nedeniyle denizin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar sular altında kaldı.  İzmir Kordon Evi’ni ve İzmir Ticaret Odası’nın önü sular altında kaldı. Vatandaşlar yürümekte zorlandı. Konak’ta dalgaların boyu 4 metreyi aştı. Çok sayıda ev ve işyerlerini bastı.

DALGA BOYU 4 METREYİ AŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi olumsuz hava koşulları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada kentte denizin kabardığını, suların yükseldiğini dalga boyunun 4 metreye kadar çıktığını, rüzgarın şiddetinin de 103,3 kilometreye kadar yükseldiğini söyledi. Sahil kesiminde daha yoğun hissedilen şiddetli lodos nedeniyle 11 ağacın devrildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rüzgarın şiddeti, Konak ve Alsancak bölgesinde 71.6 kilometreyi buldu. Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, lodosun yerini karayele bıraktığını, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geceyi teyakkuzda geçirdi. Şiddetli lodos sonrası yapılan ilk tespitlere göre, Balçova, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Buca, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Bayraklı ve Karataş'ta toplam 11 adet ağaç devrildi. Narlıdere ve Balçova'da devrilen ağaçların altında kalan iki araç kurtarıldı.  Deniz suyunun aşırı yükselmesi nedeniyle Mavişehir Balıkçı Barınağı ile Konak ve Alsancak vapur iskelelerinde taşmalar yaşandı. Şiddetli fırtına ve dalgalar nedeniyle, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın deniz tarafındaki yürüyüş şeridi ve ahşap iskelelerde hasar oluştu. 1. Kordon'da da dalgaların kuvvetiyle parke taşları söküldü. Gece boyunca İZSU ekipleri de seferber oldu. Lodos ve deniz suyu yükselmesi nedeniyle, Karşıyaka bölgesinde yaşanan su taşkınına müdahale edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.