TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de karne heyecanı

Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde yapılan karne töreninde açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi iyi bir eğitim dönemi geçirildiğini belirterek, özel eğitime ihtiyaç duyan hiçbir çocuğun eğitim dışı kalmayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de karne heyecanı

NİLGÜN TAZE - YUSUF ÇAĞIRTEKİN

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem karne töreni Konak İlçesi Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan ve çok sayıda öğretmen katıldı. Karnelerini Vali Erol Ayyıldız’ın elinden alan özel eğitim öğrencileri okul bahçesinde bisiklet sürerken aynı zamanda öğretmenleri eşliğinde halay çekerek sevinçlerini dile getirdi. İzmir’de 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. döneminde resmi ve özel okullar toplamında 699 bin 710 öğrencinin karne aldığını açıklayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Eğitim öğretimimizin ilk yarısını hem akademik hem de sosyal faaliyetler olarak başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirilebildiği bir özel okulda karne töreni yapmayı seçtik çünkü özel bir çocukla arkadaş olmayan kimse hayatı tam anlamıyla algılayamaz. İzmir’de eğitim gören öğrencilerimizle birlikte karne sevincini yaşıyoruz. Öğretmenlerimize gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Tatil döneminde çocuklarımız bol bol dinlenme, tiyatro, sinema, resim ve çeşitli spor faaliyetlerine katılma fırsatı bulacaklar. Velilerimizin ödüllendirmeyi ve yermeyi abartmadan çocuklarına dengeli bir yaklaşımda bulunmasını rica ediyoruz” dedi.

4 BİNE YAKIN

Karne alan tüm öğrencilere keyifli bir tatil geçirme dileğinde bulunan Yahşi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sayısının İzmir’de hızla artmaya başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanlığımızın açıkladığı verilere göre ilimizde 4 bine yaklaşan özel eğitim alması gereken çocuğumuz var. 23 yaş üstü gruplarda olmak üzere İzmir’de her yaş gurubundan öğrenciye ihtiyacı olan özel eğitimler veriliyor. Özel eğitim öğrencilerinin artık evde kalmasını ve ailesi ile baş başa geçen bir hayat geçirmesini istemiyoruz. İlimizde Fetö olaylarından dolayı bize gelen okulların çoğunu özel eğitim okulları haline getirdik. Yeni dönemde de 4 tane özel okul açacağız. Özel eğitimdeki öğrencilerimizi sabah evlerinden servise hostesle alıyor ve akşam evlerine yine hostes eşliğinde bırakıyoruz. İzmir’de çeşitli hastalıklardan tedavi gören çocuklarımız da dahil olmak üzere hiçbir çocuğumuz hayatın dışında kalmayacak.”

İKİZLER KARNELERİNE KAVUŞTU

Toplamda 33 ikiz, bir üçüz öğrencinin bulunduğu ve bu alanda Guiness Rekorlar Kitabı’na girmesi beklenen Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulunda da karne heyecanı yaşandı

İzmir Buca’daki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulunda dün renkli bir karne organizasyonu yaşandı. Toplamda 33 ikiz ve bir üçüz öğrencinin bulunduğu ve bu alanda Guiness Rekorlar Kitabı’na girmesi beklenen okulda öğrencilere karnelerini İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi verdi. Öğrencilerin tamamının takdir belgesi alması dikkat çekerken, karnelerini alan öğrencilerin ailelerinin yüzlerindeki mutluluk görmeye değerdi. Karne mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Ömer Yahşi, “Bu okulumuzda 33 tane ikizimiz bir tane de üçüzümüz var. Bu çocuklarla ve aileleriyle birlikte güzel bir karne heyecanı yaşıyoruz” diye konuştu. Öğrencilerin tamamının takdir belgesi almasının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Ömer Yahşi, “Bu durum öğrencilerimizin akademik anlamda da başarılı olduğunu gösteriyor. Ben özellikle destek veren ailelerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Ciddi bir çalışma sağlayan öğretmenlerimizi de canı gönülden kutluyorum. Öğrencilerimiz için güzel bir tatil olacak. Eğlenceli, iyi bir tatil diliyorum. Tiyatro, sinema, akraba ziyareti, dinlenme gibi şeylerin yapılıp, iyi bir tatil geçirilip tekrar ikinci dönem okullarına dönmeleri için onları sabırsızlıkla bekliyor olacağız. Bütün öğrencilerime iyi tatiller diliyorum” dedi. Okulun Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi ile ilgili durumu da değerlendiren Ömer Yahşi, “Şu anda başvuru noktasında Milli Eğitim olarak okulumuza yardımcı oluyoruz. Başvurumuzu yaptık ve önümüzdeki dönemlerde onlardan bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Gördüğünüz gibi pırlanta gibi, gayet güzel bir öğrenci profilimiz var” değerlendirmelerinde bulundu.

BAŞARILI İKİZLER

İkiziyle beraber aynı sınıfta okuyan ve takdir belgesi alarak çok başarılı bir dönemi geride bırakan öğrencilerden 14 yaşındaki Ahmet Dönmez, “Takdir belgesini zaten sürekli alıyorum. Açıkçası benim için çok büyük bir sürpriz olmadı ama bu başarının devamını getirdiğim için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. İnşallah da öğrencilik dönemimde takdir belgesi almaya devam ederim. Kardeşimle, ikizimle aynı sınıfta olmak çok güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum” dedi. Ahmet Dönmez’in ikizi Mustafa Dönmez ise, “Ben de takdir belgesi aldım. Zaten bu benimde alışık olduğum durumlardan bir tanesi. Takdir belgesi almak tabi ki insana bir şeref veriyor, onur veriyor. Başarımın ve çalışmamın belgesi olduğu için çok mutluyum. İkizimle aynı sınıfta olmak ve ikimizin de başarılı olması da beni ayrıyeten çok mutlu etti” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.