TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de oda seçim tarihleri belli oldu

Türkiye genelindeki oda ve borsalarda seçim süreci yaklaşırken, gözler İzmir’deki oda seçimlerine çevrildi. Meclis üyelerinin belli olacağı seçimlerin tarihleri belli olurken, başkan adayları da netlik kazanmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de oda seçim tarihleri belli oldu

KENAN YEŞİL - ÖZEL HABER

Türkiye genelindeki oda ve borsalarda seçim süreci yaklaşırken, gözler İzmir’deki oda seçimlerine çevrildi. İzmir iş dünyasının sonucunu merakla beklediği İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege Bölgesi Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) seçim tarihleri belli oldu. Meclis üyeliği seçim tarihini açıklayan 9 Nisan Pazartesi olarak açıklayan İzmir Ticaret Odası’nın dışında, İzmir Ticaret Borsası’nın 1 Nisan Pazar, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) 4 Nisan Çarşamba, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin (DTO) ise 3 Nisan Salı günü meclis üyeliği seçimlerini yapmayı planlandığı öğrenildi. Ege İhracatçılar Birliği’nde (EİB) ise birlik genel kurullarının 9 Nisan’dan sonra başlayacağı planlanırken, EİB Koordinatör Başkanlık seçiminin ise 2 ya da 9 Mayıs’ta yapılmasının düşünüldüğü ifade edildi.

EN ÇOK MERAK EDİLEN ODA

İzmir’de yapılacak olan borsa ve odalardaki seçim sürecinin en hareketlisi ve sonucu en çok merak oda ise İTO olacak gibi görünüyor. Mevcut başkan Ekrem Demirtaş ile başkanlığa aday olduklarını açıklayan Mahmut Özgener ve Zeki Yöndem arasında geçmesi beklenen seçimde, 3 iddialı adayın olmasından dolayı bütün gözleri İTO’ya çevirmiş durumda. İTO’da adaylığını ilk olarak açıklayan isim Meclis Üyesi Zeki Yöndem olmuştu. Ardından ise sürpriz bir şekilde İzmir’in önde gelen işadamlarından Mahmut Özgener başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Özgener’in sürpriz bir şekilde aday olduğunu açıklaması ise hem İzmir’de hem Türkiye’de sükse yarattı. Kulislerde ‘İktidarın desteği aldığı’ ileri sürülse de Özgener bu iddiayı yalanladı. 1992 yılında yapılan seçimlerde başkanlığa gelen ve 26 yıldır kesintisiz bir şekilde başkanlığı sürdüren Ekrem Demirtaş’ın ise adaylığı kesin gözle bakılırken, meclis üyeliği seçimlerinden önce adaylığını açıklanması beklenmiyor.

EBSO’DA TEK ADAY VAR

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ise mevcut başkan Ender Yorgancılar’ın tek liste olarak seçime gireceği bekleniyor. EBSO başkanlığına bir aday ismi duyulmazken, aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Ender Yorgancılar ise resmi olarak henüz bir açıklama yapmadı. Ancak kulislerden öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda Ender Yorgancılar’ın yine tek liste olarak seçime gireceği belirtiliyor. 1994 yılından bu yana Meclis Üyesi olduğu Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda 6 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2005-2008 döneminde Meclis Başkanlığı yapan Yorgancılar, 2009-2012 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. Takip eden 2013-2016 dönemi için EBSO tarihinde uzunca dönemdir yaşanmamış şekilde, seçime rakibi olmadan tek liste girerek güven tazeleyen ve yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ender Yorgancılar yine tek liste olarak seçime giriyor.

DTO’DA 2 ADAY VAR

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde ise meclis üyeliği seçimleri 3 Nisan Salı günü yapılacak. Daha önce gazetemize vermiş olduğu röportajda başkanlığa aday olacağını açıklayan mevcut başkan Yusuf Öztürk’ün yanı sıra Gökalp Erim’in de başkanlığa aday olacağı gelen bilgiler arasında. İzmir Ticaret Borsası’nda ise 1 Nisan Pazar günü meclis üyeliği seçimleri yapılacak. Başkanlık yarışında ise, İzmir’in tek kadın oda başkanı olan Işınsu Kestelli’nin seçimlere tek aday olarak girmesi bekleniyor.

EİB’DE 2 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Ege İhracatçı Birlikleri’nde ise 12 birliğin genel kurullarının 9 Nisan’dan sonra başlamasının planlanıyor. Birlik başkanlarının belirlenmesinin ardından yapılacak EİB Koordinatör Başkanlık seçimlerinin ise 2 ya da 9 Mayıs tarihlerinde yapılması düşünülüyor. EİB Koordinatör Başkanlığı için Jak Eskinazi ve Rıza Seyyar’ın isimlerinin öne çıktığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.