TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e onkoloji hastanesi kurulmalı

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, onkoloji hastalarının tedavi sorunlarının çözümü için İzmir’de Ege Bölgesi’ne hitap eden onkoloji hastanesi kurulması gerektiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e onkoloji hastanesi kurulmalı

ALİ TAYDAŞ

Türkiye’de kanser hastalığı görülme oranlarının hızla arttığına dikkat çeken Başkan Özgür Yıldırım, Ege Bölgesi’ne, Anadolu’daki birçok ile hizmet veren İzmir’deki sağlık kuruluşlarının onkoloji servisleri altyapılarının talebi karşılamadığını, eksikliklerin ise giderilemediğini söyledi.

ACİL İHTİYAÇ

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ciddi yatırımlar yapılıp kurulan Kemik İliği Nakli (KİT) Üniteleri’nin açılamadığını belirten Yıldırım, “Bölge hastaneleri olan Dr. Behçet Uz Çocuk ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversite Hastanelerinin uzman doktor, hemşire ve yatak sayıları yetersiz. Onkoloji hastalarımızın layıkıyla tedavi göreceği modern bir onkoloji hastanesinin acil olarak kurulması gerekiyor. İzmir’de Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı oluşturulacak bir onkoloji hastanesinin hem İzmir’in hem de bölgenin ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki onkoloji servislerinde doktorların, hemşirelerin ve hastane yöneticilerinin tüm çabalarına rağmen fiziki imkansızlıklar nedeniyle kaliteli bir sağlık hizmeti verilemediğine dikkat çeken Yıldırım, “İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bağlı Bornova’da açılan Ek Hizmet Binası, onkoloji hastanesine dönüştürülebilir. Böylelikle Dr. Behçet Uz ve Tepecik Hastanelerindeki Çocuk Onkoloji Servisleri bu hastanemize taşınabilir. Kentin merkezinde yer alan, 150-200 nitelikli yatağın yer aldığı hastanede, onkoloji hastalarımıza kaliteli, konforlu bir hizmet sunulacaktır” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜNE DOSYA

Çözüm odaklı projeler üreten İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bedihah Salnur’un onkoloji hastanesi konusunda duyarsız kalmayacağını düşündüğünü ifade eden Yıldırım, Dr. Salnur’a onkoloji hastanesi dosyası ileteceklerini sözlerine ekledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.