TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e özel’Barış’ gelinliği

Moda tasarımcısı Jeyan Gedik; alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’de sergilenmek üzere 81 ülkenin bayrağı ile barış güvercinlerinin yer aldığı, dünya barışına vurgu yapan özel bir gelinlik hazırladı

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e özel’Barış’ gelinliği

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde 12. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir’de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Trend Area Bölümü oluşturulacak. 17 tasarımcının yer alacağı, C Holü’nde düzenlenecek Trend Area’da IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’na özel tasarımlar yer alacak. Ayrıca bu bölümde seminerler de yapılacak.

KAPANIŞ DEFİLESİNİ YAPMIŞTI

2009 yılında gerçekleşen 3. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın kapanış defilesini “Whisper of The Aegean Goddess” (Ege Tanrıçalarının Fısıltısı) adlı koleksiyonuyla yapan Jeyan Gedik de özel tasarımlarıyla Trend Area’da olacak. 2009’da; Ortadoğu’da önce Irak ardından da Gazze’de yaşanan saldırıları kınamak ve barış çağrısında bulunmak amacıyla farklı bir gelinlik tasarlayan Jeyan Gedik, “Middle East Peace” (Ortadoğu’da Barış) adını verdiği çalışmasını da defilenin finalinde sergilemişti.

GELİNLİKTE BARIŞ GÜVERCİNLERİ

Moda Tasarımcısı Jeyan Gedik, bu yıl da üzerinde barışı temsil eden güvercinlerin yer aldığı, 81 ülkenin bayraklarının bulunduğu özel bir gelinlikle fuarda yer alacak. ‘Dünya Barışı’nı tema edinen gelinliği hakkında açıklamalarda bulunan Gedik, “Bu gelinliği tasarlarken katılımcı ülkelerin bayraklarını taşımak istedim. Daha sonra dünyadaki sorunlar, savaşlar, savaşlarda çocukların ölmesi derken bayrakları bölgelere göre ayırmaya başladım. Daha önce de bir tasarım yapmıştım. Yine barış ve savaş temalıydı. Bu kez barış güvercinleri kullanmak istedim. Kuşların gagalarına Orta Doğu’da sorunlu olan İsrail, Filistin’in bayraklarını koydum. Suriye de öyle. Sağ kola Türki Cumhuriyetleri yerleştirdim. Avrupa, Amerika, Kuzey Afrika aynı şekilde gelinlikte yer alıyor. Orta Doğu’daki petrol ülkelerini sol kola yerleştirdim. Bayrakları yerleştirirken bedende sınırlı kaldım. Doğal kumaşlar kullanmayı seviyorum. Bayrakları keçeden yaptım, yüzde yüz yerli doğal malzeme. Yüzde yüz Denizli pamuk sateni kullandım” diye konuştu.

81 ÜLKENİN BAYRAĞI VAR

Dünya barışına vurgu yapan Gedik, “İlk etapta katılımcı ve misafir olarak gelen ülkeleri düşündüm. Ön tarafa katılımcılarımızı koydum, arka yüzünde ise misafirlerimiz var. 81 ülkenin bayrağını yerleştirdim. Hem ön hem de arkada bayraklar bulunuyor. Dünya barışı ile ilgili mesaj vermek istedim. 2018’in ilk haftalarında dünya barışı ile ilgili olacak hazırladığım gelinlik. Bu gelinliği IF Wedding Fashion İzmir için özel tasarladım, başındaki şapkada fuarın adı da yazıyor” dedi.

SIRA DIŞI TASARIMLAR OLACAK

Trend Area bölümünde yer alacak standında sergileyeceği tasarımları hakkında da bilgiler veren Gedik, “Çevreye daha duyarlı davranmaya çalışıyorum. Yaptığım iş açısından çevreye minimum zarar vermeye çalışıyorum. Bizim işimizde yapmak zor ama Türkiye dünyanın önde gelen pamuk üreticilerinden birisi.  Bu yüzden ben mümkün olduğunca doğal malzemeler kullanıyorum. Astarına kadar doğal. İnsan teniyle dost, nefes alabilen gelinlikler. Genelde polyester karışımı yapılıyor. Çevreye insanların verdiği zararı minimize ederek o tarz bir koleksiyon hazırladım. Doğal taşlar, istiridyeler, deniz kabukları, gerçek inciler, taşlar bu tarz şeyler kullandım. Stantta da sıra dışı tasarımlar olacak. Çok standart bir tasarımım yok, alternatif olarak görüyorum. Buna hitap eden bir kesim var. Onlara hitap ediyorum” açıklamasında bulundu. n HABER MERKEZİ

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.