TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in kedisever hemşiresi

İzmir’de yaşayan hemşire Sema Altıntaş, mesai saatinde hastalarla ilgilenirken, hastane bahçesinde ise sokak kedilerinin gönüllü bakıcılığını yapıyor. Altıntaş’ın kedi sevgisinden etkilenen başhekim, hastanenin bahçesinde yer ayırıp kedievleri yaptırdı

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 09:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in kedisever hemşiresi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hakları Sorumlusu hemşire Sema Altıntaş, mesai saatlerinde hastalarla ilgileniyor, mesaisi bitince hastanenin bahçesindeki 30 kedinin gönüllü bakıcılığını yapıyor. Mesleğine Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum hemşiresi olarak başlayan, 2003 yılından bu yana da Hasta Hakları Birimi’nde sorumlu hemşire olarak görevini yürüten 57 yaşındaki Altıntaş, 20 yıldır evinde engelli iş yerinde ise sokak kedilerini temizleyip besliyor, rahatsız olanların tedavisini yaptırıyor. İzin günlerinde de kedileri yalnız bırakmayan Altıntaş’ın çabasından etkilenen İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal, hastanenin bahçesinde yer ayırarak 10 kedievi yaptırdı. Altıntaş’ın kedi sevgisini bilen hastanenin diğer çalışanları, hasta yakınları ve çevredeki esnaf da ona yardımcı oluyor.

KEDİLERLE MUTLU OLUYORUM

Sema Altıntaş, evindeyken bile aklının hep hastanedeki kedilerde olduğunu söyledi. Kedilerle vakit geçirince çok mutlu olduğunu belirten Altıntaş, “Hastaların haklarını ararken hayvanların da haklarını arıyorum. Buraya gelince onlar beni karşılıyor zaten. Bir şekilde yemek saatini biliyorlar. Elimizde mama torbasıyla gelince arkamızda bir yemek kuyruğu oluyor” dedi. Altıntaş, hayvan sevmeyen bazı mesai arkadaşlarının da yaptıklarından etkilenerek kedileri sevmeye başladığını, zaman zaman birlikte bakımlarını yaptıklarını anlattı. Başhekim Prof.Dr. Nurettin Ünal’ın kediler için bir yer ve barınak yapma kararı aldığı gün çok mutlu olduğunu söyleyen Altıntaş, “Hayvanlar böyle bir yerde, kendi doğasında yaşamalı. Engelli havyanlar evde bakılmalı çünkü onlar sokakta yaşayamaz. Herkesin hayvanların patilerinden tutmalarını istiyorum. Bir kediye bir şey olduğunda arıyorlar beni ‘Ne yapalım, nasıl yardımcı olursunuz’ diye soruyorlar. Sağlığım el verdiği sürece hayvanlara bakmaya devam edeceğim” dedi. Altıntaş, hayvanlara yönelik şiddete dikkati çekerek, herkesi hayvanları korumaya çağırdı. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Ünal da kedileri çok sevdiğini, zaman buldukça ilgilendiğini söyledi. Hastanede görev yapmaya başladığında Altıntaş’ın kedilere sevgisinden çok etkilendiğini belirten Ünal, “Kediler onu görünce etrafından ayrılmıyor. Bahçede kedi grubuyla dolaşıyor” diye konuştu. Ünal, kedilerin bu şekilde “daha derli toplu bakıldığını ve hastane çalışanlarının da kedileri severek motive olduğunu” dile getirdi. Emekli Hemşire Şule Aycıl da Altıntaş’a yardım ettiğini, zaman zaman hastaneye gelerek kedilerin bakımını yaptığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.