TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in genç adayı

AkLise Teşkilatı’nın kurucularından olan 20 yaşındaki Abdülhamit Aktaş, en genç milletvekili aday adaylarından biri. Birkaç hafta öncesine kadar seyyar satıcılık yaptığını belirten Aktaş ile hedeflerini konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in genç adayı

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

AK Parti’de 24 Nisan’da başlayan milletvekili aday adaylığına müracaatlar 81 ilde sürüyor. İzmir’den de Ege Üniversitesi tarih bölümü öğrencilerinden ve AkLise Teşkilatı’nın kurucularından olan 20 yaşındaki Abdülhamit Aktaş, milletvekili aday adaylığı için gerekli evraklarını AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na teslim etti. Referandumda seçilme yaşının 18’e düşürülmesini gençliğe duyulan güven olarak gördüklerini belirterek, bu konuda ellerini taşın altına koymak istediklerini kaydeden Aktaş, mecliste gençlerin olması gerektiğinin altını çizdi. Aktaş, öncelikli olarak eğitime yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve yürüteceklerini aktardı. Siyasi atılımlarının yanı sıra birkaç hafta öncesine kadar seyyar satıcılık da yaptığını dile getiren Aktaş, tüm gençleri cesur ve kararlı olmaya çağırarak desteklerini bekledi.

Aslen Kosovalı olan Abdülhamit Aktaş, kendini, çalışmalarını ve üstlendiği görevleri şöyle aktardı: “19 Mart 1997 yılında İzmir’de dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bornova’da bitirdim. Afyon Kocatepe Üniversitesi tarih bölümünü kazandım. Ardından Ege Üniversitesi’ne geçiş yaptım. Hala orada öğrenimime devam etmekteyim. Siyasete 2013 yılında 15 yaşında Bornova Gençlik Kolları’nda başladım. İzmir’de AkLise Teşkilatı’nı kurarak 2 yıl başkanlığını yürüttüm. Ardından İlçe Gençlik Kolları Yerel Yönetimler ve Seçim İşleri Başkanlıkları görevlerini yürüttüm. Afyonkarahisar’da 1 dönem ÜniAk Sekreterliği görevinde bulundum. İzmir’e dönüşüm ile Bornova İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı, İl ÜniAk Ege Üniversitesi okul başkanlığı ardından tekrar Teşkilat başkanlığı görevlerini yürüttüm. Hala bu görevi sürdürmekteyim. Çeşitli Vakıf ve STK’larda görev alıyorum. Bunlardan bazıları; Milli Türk Talebe Birliği İl başkan yardımcılığı, Birlik Vakfı İl yönetim kurulu üyeliği, Yeni Dünya Vakfı Genç Dünya dergi yazarlığıdır. KADEM-Kadın ve Demokrasi Derneği, TUGVA-Türkiye Gençlik Vakfı’nda yer aldım. Yerel gazete ve dergilerde haftalık köşe yazarlığı yapıyorum.”

“ÜYE DAHİ OLAMIYORDUM”

“15 yaşında Gençlik Kolları’na adım attığımda yaşımdan dolayı partimize üye dahi olamıyordum” diyen Aktaş, İzmir’de ilk lise teşkilatının kurulmasına nasıl öncülük ettiğini ve bu süreçteki mücadelesini şöyle kaydetti: “Lakin ben, ‘Gençler!’ diye haykıran bir liderin davasına baş koymuştum. Bunu aklımdan hiç çıkarmadım. İzmir’de ilk lise teşkilatının kurulmasına vesile olduk. 2 yıl liselerde mücadele ettik. Ardından daha zor bir göreve getirildik. Üniversite okul başkanlığı yaptık. Nice olumsuzluklar yaşadığımız bu süreçte sağlam yol arkadaşları edindik. Son 1 yıldır daha zor bir görev ile davamıza hizmet ediyoruz. İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı görevimiz boyunca Bornova’da 45 mahallemizde yüzlerce gence ulaştık, temas ettik. Bu mahallelerde, ilk defa Bornova’da 40 mahalleye başkan atayarak bir rekor kırdık. Normalde bu başkanlık 20’yi geçmiyordu. Bazı platformlarda sunumlar gerçekleştirdik: ‘Gençlerin Gözünden Ekonomi’, ‘Gençlerinden Gözünden Göçler’, ‘Savunma Sanayi’ bu sunumlardan bazıları. Genelde eğitime yönelik çalışmalar yapmaya gayret gösterdik. Kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. ‘Genç Kürsüler’ etkinliğimiz oldu. Gençleri, Genel Başkan Yardımcılarını, Bakanları bu kürsülerde buluşturduk. Bayrak astık, afiş yapıştırdık, anons araçlarında uyuduk. Teşkilatın içerisinden gelen biri olarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ‘gençliğe’ gelen bir müjde olan seçilme yaşının 18’e indirilmesi hakkımı kullanmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın ‘Risk Alacaksınız’ tavsiyesine uyarak 27. Dönem AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldum.”

“GENÇLİĞE YAPILMIŞ BİR HAKARETTİ”

“18 yaşında oy vermek ama seçilememek zaten gençliğe yapılmış bir hakaretti” diyen Aktaş, mecliste gençlerin boy göstermesi gerektiğinin altını çizerek, “Meclisteki çoğu insan orta ya da orta yaşın üzerinde. Fakat meclise genç ruhların da girmesi gerekiyor. Hepimizin kabul ettiği bir sorun var ki oda eğitim alanında yaşanan problemler. Çünkü bu ve benzeri daha birçok alandaki kararları bahsettiğimiz orta yaşın üzerindeki vekiller veriyor. Neticede sağlıklı kararlarda ortaya çıkmıyor. Diğer bir etken ise bu vekillerin sosyal medyadan kopuk olmaları. Gezi olaylarında bizler sosyal medyanın desteğiyle birlik sağladık. Sosyal medyayı nasıl ve ne için kullanacağımızı çok iyi biliyoruz. Her ne kadar bizlerden daha tecrübeli olsalar da teknolojinin ilerlemesi, bilgi kaynaklarının artış göstermesi bizleri bir tık daha avantajlı yapıyor. Bu sebeple gençlerin daha fazla ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

“HAK ETTİĞİ YERDE OLMALI”

Aktaş, ‘İzmir’e ne gibi katkılar sunmayı amaçlıyorsunuz’ sorusu üzerine şu ifadelerde bulundu: “İzmir yaklaşık 8 üniversitesiyle bir üniversite şehri. Yüzbinlerce üniversite genci İzmir’de yaşam sürüyor. Aynı şekilde İzmir’in ateşli Göztepe, Karşıyaka taraftar grupları da var. Fakat bu gençler yerel yönetimlerin bizde olmaması, olan İl Müdürlüklerinin de görevini yeteri kadar yerine getirememesinden dolayı ön plana çıkamıyor. Çoğu ulusal sempozyumlar ve yurtiçi sempozyumlar, çoğu siyasi partilerin büyük organizasyonları Ankara ya da İstanbul’da yapılıyor. Fakat İzmir 5 milyon nüfusu ile üçüncü büyük şehir olmasına rağmen bu etkinliklere ev sahipliği yapamıyor. Bizler ise bu etkinlikler için İzmir’den otobüs kaldırmak zorunda kalıyoruz. İzmir hak ettiği yerde olmalı. İzmir’deki gençlerin de tıpkı Ankara ve İstanbul’daki gençler gibi aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünüyorum.”

SEYYAR TATLI SATIYORKEN…  

İzmir’de teşkilatın çıkarmış olduğu en genç adayın kendisi olduğunu belirten Aktaş, böylesine genç bir yaşta aday olmanın korkudan ziyade heyecan yarattığını söyledi. Daha önceki zamanlarda bekçilik, mobilyacılık yaptığını ileten Aktaş, birkaç hafta öncesine kadar da seyyar tatlı satıyordu. Maddi hiçbir desteği olmadan aksine zorluklar yaşayarak böyle bir sürece dahil olduğunu vurgulayan Aktaş, “Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü var. ‘Bizler gençleri yedek kulübesinde değil ilk 11’de görmek istiyoruz’ diye. Bu söz havada kalmadı. Bir genç oy verebiliyorsa, seçilme hakkı da vardır. Hiçbir şey imkansız değildir. Önce dua edip, sonra emek verirseniz aday da olursunuz, vekillik de yaparsınız. Hiçbir şey olmasa da en azından bu tecrübeyi yaşamış olursunuz. Herkesi cesur ve kararlı olmaya çağırıyorum. Bütün genç kardeşlerimden de destek bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.