TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli iş kadınları Ankara’da

İzmir İş Kadınları Derneği, 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günün nedeniyle Ankara’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Program çerçevesinde İZİKAD heyeti, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli iş kadınları Ankara’da

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

İzmir’in önde gelen kadın kuruluşu olan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Ankara’ya geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret eden heyet, Başkent’te temaslarda da bulundu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İş’te kadın güçlü kadın” sloganıyla 2008 yılında kurulan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, yönetim kurulu ve İZİKAD üyelerini makamında ağırladı. Başkan Fethi Yaşar’la makamında bir araya gelen dernek yönetimi çalışmaları hakkında Yaşar’a bilgi verdi.

ÜLKEMİZİN AYDINLIK YÜZÜSÜNÜZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar, “Sizler ülkemizin aydınlık yüzüsünüz. Ülkemizin 2 çıkış yolu vardır. İlki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaktır. Burada da en büyük görev kadınlarımıza düşüyor. En çok da kadınların cumhuriyete sahip çıkması gerekiyor çünkü bugün hala İslam ülkelerindeki kadınlar, sizin haklarınızın onda biri için mücadele ediyor. İkinci çıkış yolu ise; sanayiciye, üreticiye, iş alemine sahip çıkmaktan geçiyor. Üretenler, yatırımcılar teşvik edilmeli, önleri açılmalıdır” dedi. Yaşar’a hizmetleri ve kadına verdiği destekler için teşekkür eden Serter, iş dünyasının kadının üretimdeki yerinin sağlamlaştırılması için adım atması gerektiğinin altını çizdi. Serter, “İZİKAD olarak kadınlarımıza destek olmaya ve var gücümüzle çalışmaya, cumhuriyete ve değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.