TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli tasarımcının yazı karakteri başarısı

ABD’de yaşayan İzmirli genç tasarımcı Cem Eskinazi, yeni yazı tipi karakterlerinin tasarlanması için oluşturulan ve önde gelen tasarımcıların bulunduğu ekibe dahil oldu. Eskinazi, Türkiye’deki eğitiminin ardından çalışmalarını sürdürdüğü ABD’de 2013 yılından bu yana tipografi ve yazı tipi tasarımı alanında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli tasarımcının yazı karakteri başarısı

New York’taki “This is Our Work” stüdyosu bünyesinde Oslo Mimarlık Trienali için hazırlanan kataloğun tasarımında görev almasının kendisi için dönüm noktası olduğunu dile getiren Eskinazi, bir Türk tasarımcı olarak trienal tasarlayan ekip içinde görev almanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Trienal (Üç yılda bir düzenlenen gösteri ya da festival) kapsamında dağıtılan çantalarla ilgili yaşanan sorunu da tekstil konusunda iddialı bir ülkeden geliyor olmanın verdiği avantajla çözdüğünü aktaran Eskinazi, “Ailemin Türkiye’deki tekstil endüstrisi bağlantısından yararlanarak bu projeyi üzerime aldım. Türkiye’deki üreticiler ve tekstilcilerle birebir çalışarak trienal için istenen ürünü tasarlayabildik. Oslo’daki trienalin binlerce ziyaretçisi benim tasarladığım ve Türkiye’de üretilmiş çanta ile oradan ayrıldı. Yaptığımız katalog ve çanta tasarımı, Chicago Society of Typographic Art’s tarafından ödüllendirildi” dedi. Daha sonra poster tasarımlarıyla New York’ta ödüllü tasarımcıların dahil olduğu “These Posters are Fireworks” sergisine katıldığını kaydeden Eskinazi, bu başarıların da etkisiyle geçen yıl dünyanın önde gelen yazı tipi tasarım şirketlerinden Japon Morisawa’nın ABD tasarım ofisine kabul edildiğini bildirdi.

Japonca ve diğer Asya yazı sistemleri konusunda uzman olan Morisawa için Latin yazı karakterleri tasarladıklarını aktaran Eskinazi, “Latin alfabesi dışında, Yunan ve Kiril alfabeleri üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de uzun yıllar yaşamış olmak, Rusya, Yunanistan, Ermenistan gibi farklı alfabeleri kullanan ülkelere coğrafi olarak yakın yaşamış olmak ve Türkçe biliyor olmak bana önemli bir avantaj sağladı” diye konuştu.  AA/İZMİR

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.