TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çözümün adresi gençler

Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Çağdaş Cengiz, “İzmir Türkiye’nin toplam devlet bütçesi içerisindeki kaynaklardan son yıllarda yeterince faydalanamıyor. Bu açıdan ciddi bir mağduriyet var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 11:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çözümün adresi gençler

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL RÖPORTAJ

Vatan Partisi İzmir 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Çağdaş Cengiz kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtladı. 24 Haziran seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulunan Cengiz, “Türkiye ve dünya tarihinde ne zaman çok büyük zorluklar yaşanır, gençlik ön plana alınır. Dünün çözümleri ile tıkanıklıklar aşılamıyorsa buna yeni çözümler üretmek gerekir. Bu yeni çözümleri üretecek esas adreste gençlerdir” diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyalım.

1987 Muğla Milas doğumluyum. İlkokulu Sakarya İlköğretim Okulunda, Liseyi Milas Anadolu Lisesinde, Üniversiteyi Muğla Üniversitesinde tamamladım. Uluslar arası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Şu an Medya ve Kültürel Çalışmalar Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum. Lise döneminden itibaren politik mücadelenin içerisindeydim. Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) kuruluş çalışmalarına katıldım. TGB’nin kurullarından oldum. Uzun yıllar Bursa İl Başkanlığı’nda bulundum. 2010 yılı itibarı ile Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüm. 2013-2017 yılları arasında TGB’nin Genel Başkanlığı’nı yaptım. Bu süreçte dünyada ve Türkiye’de ses getiren birçok eyleme imza attım. Bunların arasında Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme, bayram yasaklarında meydanlarda bulundum. Ergenekon-Balyoz kumpas davaları sürecinde Silivri önlerinde yüz binlerce insanı üç defa getirdik ve süreç sonunda kumpası dağıtan kuvveti yaratmış olduk. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde öğrencilerimizden oluşan kadrolarımızla tartışmasız en etkin gurubu olan TGB’nin kuruluşu içerisinde yer aldım. Vatan Partisi bu seçime 208 genç adayı ile birlikte giriyor. Bunların hepsi bu mücadelenin içerisinde yer alan gençler. Ben, 2017’de TGB’den mezun olduktan sonra da son bir yıldır Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyorum. Şimdi de Vatan Partisi İzmir 1.Bölge 1.sıra milletvekili adayıyım.

Seçilme şansını nasıl değerlendiriyorsun? Sahada çalışmalar nasıl gidiyor?

Bir ekonomik deprem geliyor. Bunun içerisindeyiz. Zaten bu sebeple sandığa zamanından önce gidiyoruz. İktidar kendi çözümlerinin artık bittiğinin farkında. Yeni yöntemler ekonomik depremi önleyecek hamleler yapamıyor. Bu depremin en yakinen hissedileceği önümüzdeki süreçte hızla bir seçim gündemimize girdi. Bunun halktaki karşılığını öfke ve tepki olarak gözlemliyorum. Son dört sene içerisinde girdiğim beşinci seçim. Türkiye’nin mevcut iktidarla yönetilemediğinin en somut göstergesi. Bu kadar kısa süre içerisinde bu denli çok seçimin topluma dayatılmasında bir tepki var ancak gittiğimiz her yerde Vatan Partisi’nin ekonomiye dair çözümlerini anlattığımızda oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. İnsanlar artık borçlanma ekonomisinin bir yere gelip, tıkandığını görüyorlar. Dolardaki yükselişin toplumda yarattığı etkiyi hızlı bir şekilde gözlemliyoruz. Dolar sadece dışarıdan mal alan ihraç eden, ithal eden büyük şirketleri ilgilendirmiyor. Toplam itibarı ile “ekonomimizi dünyaya entegre edeceğiz” sloganı ile yola çıkan neoliberal ekonomi modelini dayatanlar, bizi dolara bağımlı kılıyor. Ama bunun devam ettirilebilme şansı yok. Bunu her yerde anlatıyoruz. Bizim dışımızdaki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 5 aday, 2 ittifak, HDP dışında esas olarak Vatan Partisi var. Diğerlerinin hepsinin ekonomik model ve çözümlemeleri aynı. Sadece Vatan Partisi üreten Türkiye’yi kuracağız diyor. Bütün kaynakları üretim ekonomisine seferber etmeyi önüne koyuyor. Bu durum da halkta ciddi anlamda karşılık bulan politikalar ve siyasetler…

Seçildiğin takdirde kişisel vaatlerin nedir?

Birincisi İzmir Türkiye’nin toplam devlet bütçesi içerisindeki kaynaklardan son yıllarda yeterince faydalanamıyor. Bu açıdan ciddi bir mağduriyet var. Biz İzmir Milletvekilleri olarak, seçilip meclise girdiğimiz takdirde İzmir’in bu mağduriyetini gidereceğiz. Öncelikli yatırım bölgesi ilan edeceğiz. İzmir’in bütün koşulları buna uygun. Potansiyeli yüksek. Mustafa Kemal Atatürk İzmir’de iktisat kongresini yapmıştı ve Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik programını burada hayata geçirmişti. Bizde bugün Atatürk devrimini İzmir’den başlatma iddiasındayız. Atatürk devrimini tamamlama icraatını en hızlı başlayacağımız yer İzmir’dir. İzmir’de ciddi bir tarımsal üretim yaratma potansiyeli var. Çevresindeki ilçe ve köylere kadar tarıma çok uygun. Tarım, doğal olarak bu kadar borç yükünün ezdiği bir Türkiye’de hızla üretimi sonuç alır, değer getirir hale getirebilmek için adım atılabilecek en hızlı yer. Türkiye tarımda bile şu an dışa bağımlı hale gelmiş durumda. Buğdayı, samanı ithal eder durumda. Bunları çözümleyebilmek Türkiye’nin önümüzdeki süreç açısından oldukça kritik öneme sahip. Türkiye’de ekonomik deprem gıda güvenliğini dahi tehlike altına alabilir. Açlık riski dahi ortaya çıkabilir. Bu kadar borç yükünün ezdiği bir bütçe sonrasında Türkiye para, kaynak bulamaz hale geldiğinde gıdayı dahi topluma sunmak konusunda sıkıntı yaşayabilir. Tarım oldukça önemli. Aynı zamanda tarıma dayalı sanayide önemli. Türkiye ürettikleriyle, yarattıklarıyla hızlı bir kalkınma içerisine planlı ve devletçi ekonomi modeli ile gelebilir. Devletçi ekonomi modeli Atatürk’ün karma ekonomi modeli ile olacaktır. Kamunun yararı esas olarak gözetilecek ama özel girişimcilik de aynı zamanda değerlendirilecek ve önü açılacak. İkinci diğer nokta ise İzmir, Çin’in 8 trilyon dolar yatırım yaptığı İpek Yolu projesi kapsamında Batı Asya Merkezi olabilir. Bu koşullar var. Çandarlı Limanı plan dahilinde müthiş bir cazibe merkezi haline getirilebilir. Vatan Partisi iktidarında İzmir’i hak ettiği değerle buluşturma imkanımız olacak.

208 genç vekilin sandığa yansıması nasıl olacaktır?

Türkiye ve dünya tarihinde ne zaman çok büyük zorluklar yaşanır, gençlik ön plana alınır. Dünün çözümleri ile tıkanıklıklar aşılamıyorsa buna yeni çözümler üretmek gerekir. Bu yeni çözümleri üretecek esas adreste gençlerdir. Genç adayların toplum içerisinde kayda değer bir karşılığı var. Diğer partilerde de genç adaylar var. Oldukça az sayıda ve seçilemeyecek sıralarda. Çoğu da vitrin süsü mahiyetinde. Mücadelelerden geçmiş adaylar değiller. Hiçbirini toplumda tanıyan yok. Ancak bizim adaylarımızın toplumda karşılığı var. Hepsi nitelikli gençler.

Fazla medyada yer alan bir parti değilsiniz. Kendinizi insanlara nasıl tanıtıyorsunuz?

Medyada bir sansür olduğu açık. Altı Cumhurbaşkanı adayı var. Ancak çok sayıda ankette 5 aday ve diğerleri olarak gösteriliyoruz. Diğer’in tek bir seçeneği var. O da Doğu Perinçek. Bilinçli bir sansür olduğunu herkes biliyor ve görüyor. Çok sayıda yerel basında bu sansür yok. Tam tersine destek görüyoruz. Esas olan kendi yaptığımız çalışmalar. Sahada sürekli faaliz. İzmir’de ayak basmadık yer bırakmıyoruz. Oy ancak birebir temasla alınıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.