TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zuckerberg özür diledi

Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg, geçtiğimiz gün kasırganın vurduğu Porto Riko’yu sanal gerçeklik teknolojisi ile ziyaret etmişti. Zuckerberg’ın bu tutumu insanların tepkisini topladı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zuckerberg özür diledi

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in kasırganın vurduğu Porto Riko’yu daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde sanal gerçeklikle ziyaret etmesi, tepki topladı. İnsanlar bu hareketi “duyarsız” olarak nitelendirerek, eleştirdi. Zuckerberg de bu hareketinin yanlış olduğunu kabul edip, özür diledi. Başta bu fikir kendisine ve başkalarına da iyi bir fikir gibi gelmiş olsa dahi, yapılan bu hareket insanları rahatsız etti. Zuckerberg'in kasırganın yarattığı tahribatı incelemek için VR teknolojisini kullanması hoş bir durum olarak karşılanmadı.

ÖZÜR DİLEDİ

Zuckerberg Maria Kasırgası sonrasındaki yıkımı gösteren 360 derecelik video çekti. Facebook kurucusu burada şirketinin yardım faaliyetleri olarak neler yaptığını anlattı. Ancak görünürde bunların tümünü anlatan Zuckerberg’in kendisi değil, onun karikatürü oldu. Bu da olayın ciddiyetine ister istemez biraz olsun gölge düşürdü. İnsanlar da bu duruma tepki gösterdi. İnsanların tepkisini anlayışla karşılayan Zukerberg de özür diledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.