TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#karşıyaka

karşıyaka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, karşıyaka haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir haber: Komşu çocuğuna cinsel istismar davasında yeni gelişme Haber

İzmir haber: Komşu çocuğuna cinsel istismar davasında yeni gelişme

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde komşusunun 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanık, yeniden yargılama sonucu 20 yıl hapisle cezalandırıldı. Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesince sanığın 20 yıl hapisle cezalandırılması kararının temyiz sürecinde bozulmasının ardından yeniden görülen davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya sanık H.P, müşteki çocuğun ailesi, taraf avukatları ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları katıldı. Sanık H.P. son savunmasında suçsuz olduğunu, beraat talep ettiğini söyledi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın üzerine atılı suçlardan toplamda 30 yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme heyeti, önceki kararını yineleyerek sanık H.P'nin "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 yıl 6 ay ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından açıklama yapan UCİM Avukatı Candan Tekin, geç de olsa adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Çocukların bir kez dinlenmesini istiyoruz. Bu dava özelinde çocuğun olayı unutmasına dahi izin verilmedi. Sürekli çocuk dinlendi." dedi. Olay Karşıyaka ilçesinde H.P, 2019 yılında komşusunun 12 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Sanık hakkında hazırlanan iddianamede 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanığa toplam 20 yıl hapis cezası verilmiş, Yargıtay'ın "çocuğun tekrar dinlenilmesi" gerekçesiyle bozma kararının ardından çocuk İstanbul Adli Tıp Kurumunda yeniden dinlenmişti.

İzmir'de 3 kişiyi öldüresiye döven 6 şüpheli hakkında yeni gelişme Haber

İzmir'de 3 kişiyi öldüresiye döven 6 şüpheli hakkında yeni gelişme

Geçtiğimiz pazar günü akşamı Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi 2018. Sokak’ta meydana gelen olayda iddiaya göre, U.K. (23), O.S. (23) ve M.Y. (22) adlı kişiler, kafenin önünde oldukları esnada tanımadıkları 7 kişilik grubun demir sopalarla saldırısına uğradı. Saldırı anı kafede oturan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, hastaneye sevk edilen gençlerden U.K.’nin aldığı darbelerle kafasından yaralandığı öğrenildi. Adli kontrolle serbest kaldılar İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik geniş kapsamlı başlatılan çalışmalarda, suça sürüklenen çocuklar E.Y., E.S, M.E.T. ve A.İ. ile şüpheliler A.B. ve S.A. dün yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan dün, konuyla ilgili İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi 2018. Sokak üzerinde 21 Nisan'da saat 22.30 sıralarında meydana gelen kavga olayı ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yapılan araştırmalarda 3 şahsın Bornova ilçesinde ikamet ettikleri ve gezmek amaçlı Bostanlı’ya geldikleri, daha sonra yaşanan tartışma sonucunda bir grup tarafından darp edildikleri anlaşılmıştır. İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik geniş kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan saha ve kamera çalışmalarında olayın suça sürüklenen çocuklar E.Y., E.S, M.E.T. ve A.İ. ile şüpheliler A.B. ve S.A. tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, adı geçen şahıslar 22 Nisan 2024 günü yakalanmıştır. Olaya karışan diğer şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar ile birlikte adli tahkikata devam edilmektedir” ifadelerine yer verilmişti.

Karşıyaka'daki kamu kurum yöneticileri iftarda buluştu Haber

Karşıyaka'daki kamu kurum yöneticileri iftarda buluştu

Karşıyaka Müftülüğü Denizpark restoranda düzenlediği iftar programına Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir Bölge Adliye Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yetkin Koçaş, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Öcek, İlçe Tapu Müdürü Erhan Sakarya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Emine Çetin, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Hamurcu, İlçe Tarım Orman Müdürü Bülent Üngür, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Bora Kaya, Kütüphane Müdürü Asuman Özdil, Karşıyaka ADSM Başhekimi Asuman Palanduz, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ile eşleri katıldı. “Birlik beraberliğimiz daim olsun” Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler Ramazan ayının hoş görü, sabır, birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek şunları söyledi.  “Allah iftar davetimize icabet ettiğiniz için sizlerden razı olsun. Her Ramazan’da olduğu gibi ilçemizdeki yöneticilerimizle iftarda bir araya geldik. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve hoş görü sofrasında birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşatan Yüce Rabbime hamd olsun. Yüce Rabbim birlik beraberliğimizi daim kılsın.” İftardan sonra yöneticiler eşleri ile birlikte restorandın çay bahçesinde bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.