TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce: İdare etmek yok, iktidar vaat ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 5-6 Eylül’de düzenlenecek olan Kurultay’ında Genel Başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili ve Eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnce: İdare etmek yok, iktidar vaat ediyorum

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, ziyaretinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun şerefli ikinciliğe razı olduğunu ancak kendisinin iktidar yolunda yürüdüğünü belirten İnce, “Bu ülkede solun oyu yüzde 30, biz yüzde 25 alıyoruz bununla idare edelim. Yok. Ben Ecevit nasıl bu ülkede yüzde 42 oy aldıysa onu almak için buradayım” dedi.

“İKTİDARA GELMEK İÇİN BURADAYIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin değiştiğini vurgulayan İnce, Kılıçdaroğlu’nun 3 sene önce yaptığı açıklamada ‘Yüzde 40’ı bulmazsam görevi bırakırım’ dediğini ancak şimdiki açıklamasında, ‘Çok fazla oy kaybetmesem bırakmam’ dediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Neden Muharrem İnce Genel Başkan olmalı, neden Kemal Kılıçdaroğlu değil bunun cevabı bugün basına yansıdı. Sayın Genel Başkan diyor ki ‘Anlamlı bir oy kaybı olursa görevi bırakırım’ diyor.  Bunun yanıtını şöyle verebilirim: Sayın Genel Başkan 3 yıl önce göreve geldiğinde, ‘Anlamlı bir oy artışı yüzde 40’ı bulamazsam bırakırım’ diyordu. Aradan 3 sene geçiyor, ‘Çok fazla oy kaybetmezsem bırakmam, çok kaybedersem bırakırım’ diyor. Ben kayıp filan bunları söylemiyorum ben iktidar diyorum. Kendisi şerefli ikinciliğe razı. Fenerbahçe’nin, Galatasary’ın, Beşiktaş’ın teknik direktörü dese ki ben ikinciliğe razıyım kulüp başkanı onu orada tutar mı? Türkiye’de solun oyu yüzde 30’muş CHP’de 25 alıyormuş bununla idare et. Böyle bir şey yok. Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa bende onu almak için buradayım.”

“CHP’NİN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ”

Kılıçdaroğlu ile aralarında ki en büyük farkın iddiaları olduğunu vurgulayan İnce, “Genel Başkan’ın iddiası yok benim iddiam var. Kendisi şerefli ikinciliğe razı. O seçmenleri tıptş tıpış sandığa götürmek istiyor ben koşarak götürmek istiyorum. Partinin mekanizmalarını arttırarak bunu yapmak istiyorum. Ülkede Cumhurbaşkanı, Başbakan değişti dünya değişti, şartlar değişti. Türkiye’de bir tek muhalefet değişmiyor. Hem muhalefet değişmiyor, hem de muhalefetin politikaları değişmiyor. Böyle bir ortamda her şey uygun. İnsanlar borç batağında tarım çökmüş, dış politikada yapayalnız kalmışız. Her şeye rağmen CHP umut olamıyor. CHP’nin el freni çekilmiş. El freni çekildiği için hareket edemiyoruz. Hep birlikte geleceğin tarihini yazacağız. Özeleştiri yapan, geleceğe dair söz söyleye umut veren güven veren yenilikçi bir parti olacağız. Bizim mücadelemizde emek olacak, ekmek olacak, özgürlük olacak, cesaret olacak. Diyarbakır’a gidip farklı konuşup İzmir’de farklı konuşmayacağız. Söylemimiz eylemimiz aynı olacak. Türkiye’de demokrasi deyip, partide demokrasiyi yok etmeyeceğiz. Başarı için büyük hayaller kurmalıyız. İkincilikle yetinmemeliyiz. 11 yaşındayken milletvekili olacağımı söyledim. Bilim insanları doğruyu bulduğu anda söyler siyasetçi zamanı geldiğinde. Bu ülkeye Başbakan olacağım. Kasımpaşalı diktatörden mi korkacağız? Cesur olacağız, Ali İsmail gibi, Berkin Elvan gibi, Abdullah Cömert gibi... Hak arayanları gençlerimizi sopayla döverek öldürenlerden hesap soracağız” dedi. 

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ MESAJI

CHP’de parti içi demokrasiden hiçbir partilinin şüphesi olmamasını söyleyen İnce şöyle konuştu: “CHP’nin iktidarını hep birlikte kuracağız. Hiç şüpheniz olmasın. Fabrikalardan dumanlar yükselecek, topraktan bereket fışkıracak sporcular yarışacak, kadınlarımızın yüzü gülecek, gençlerimiz geleceğe umutla bakacak. Hiç yalan söylemeyeceğim. Alevilerin haklarını Rize’de anlatacağım. Bir yerde özgürlük söylenecekse orada sol vardır. Ben CHP’ye solculuğunu devrimciliğini yeniden hatırlatacağım. Bir birey, bir istek, bir toplumsal talebi kimin yaptığına bakmayacağım. Doğulu mu istedi batılı mı istedi diye bakmayacağım. Talebin insancılığına, hukuka uygun olup olmadığına bakacağım. CHP çağdaş örgütçü bir parti olacak. Genel başkanlığımda size söz veriyorum. Başarısızlığın arkasına saklanmayacağım. Bütün seçimlerde üyelerle ön seçim olacak. Yüzde 15 kontenjan var şuan. Ben bunu düşüreceğim yüzde 5’e…Üst üste partiyi iki seçimden birinde birinci parti yapamayan koltukta duramayacak. Tüzüğe bu maddeyi koyacağız. İstifaya gerek kalmayacak. Tüzük zaten düşürecek. Ben bu partiyi iktidar partisi yapacağım.Meydanlara çıkacağım. Önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’o indireceğim” dedi. İnce, Kürt sorunu, sol birikimle ve  gezi ruhuyla çözeceğini ifade ederken, üyelerle genel başkanlık seçimi yapılsaydı yüzde 80 oy alacağını iddia etti. 

“İZMİRLİ DELEGELERE İNANIYORUM”

Basın mensuplarının, “66 kurultay delegesi olan İzmir’den nasıl bir destek bekliyorsunuz” sorusuna İnce, “Eşinize komşunuza bakkalınıza sorun. Onlar size kimi öneriyorsa vicdanınızla birlikte karar verin. Eminim ki gönüllerde ben varım. 66’nın 66’sının da desteğini bekliyorum. İmza vermekle oy vermek aynı şey değil. Genel merkez baskıyla imza topluyor. Mecburum imza veriyorum diyenler var. İzmirli delegelerin sokağın sesini sandığa yansıtacağına inanıyorum” diyerek yanıt verdi.

“İNCE’Yİ TEBRİK EDİYORUZ”

CHP İzmir örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erel ise İnce’ye başarılar dileyerek şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi girdiği her yarıştan büyüyerek, güçlenerek çıkmak iddiasında bir partidir. Bu iddiasını da sürdürmektedir. CHP’de demokratik bir yarışı ve koşullarını sağlamak her kademedeki CHP’li yöneticinin görevidir. Biz bu sorumlukla Sosyal Demokratlığın ve CHP’li olmanın erdemine yakışan bir bilinçle ve Türkiye’yi yönetme arzusunda bir parti olarak sayın Genel Başkan Adayımız Muharrem İnce’yi tebrik ediyoruz.”

BAŞKAN ENGİN KATILMADI

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in katılmadığı toplantıda sözlerine İl Başkanı ile görüştüğünü açıklayarak başlayan İnce şunları söyledi: “Sayın il başkanımızı aradım. Kendisi, bugün işinin olduğunu Salı günü olursa daha iyi olacağını belirtti. Bende hiçbir sakıncası yok dedim. Kendisi bana delegelere ziyareti bildireceğini ancak kendisinin olamayacağını bildirdi. Aramızdaki konuşma budur kimse başka bir anlam çıkartmasın.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.