TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel yönetimler toplandı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Toplantısı İzmir’in Kemalpaşa semtinde düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yerel yönetimler toplandı

DAVUT İPEK

AK Parti İzmir İl başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Toplantısı İzmir’in Kemalpaşa semtindeki Eceland Aqua Park’ta düzenlendi. AK Parti İzmir İl Teşkilatı Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca düzenlenen toplantı milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe yerel yönetimler başkanları ve ilçe meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla açılışı gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptı. Uğurlu konuşmasında şunları söyledi: “Böylesine bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Son dönemde dünyada yaşanan olaylar ortada. Bu kargaşa ortamında dik bir şekilde durabilen bir Türkiye var. 30 Mart dönemi bizim için çok önemli bir dönemdi. Neden önemliydi? Çünkü çok iyi bir oy oranı aldık ve ülke açısından demokrasiye önemli bir adım atıldığını gördük. Bu süreci cumhurbaşkanlığı seçimleri takip etti ve bu seçimden de büyük bir başarıyla ayrıldık. Bugün İzmir’de altı tane belediye başkanımız var. İnşallah dört buçuk yıldan sonra AK Parti’nin nasıl bir belediyecilik anlayışı olduğunu tüm İzmir kavrayacak ve İzmir’in tüm bölgelerine yayılan bir başarı grafiği çizmemize neden olacak adımlar atılacaktır. Biz bu farkındalığı oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığım için duyduğum onuru hepinizle paylaşmak istiyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

TOPLANTI, BİR MİLAT OLACAK

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun konuşmasının ardından söz alan İzmir İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Abdurrahman Çabuk ise şunları söyledi: “Göreve geldikten sonra yerel yönetimler başkanlığı olarak düzenlemiş olduğumuz ilk genişletilmiş yerel yönetimler çalışma toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bu çalışma toplantımızın, partimizin İzmir genelinde yerel yönetimler alanında yaptığı ve yapacağı çalışmalar ve başarılar açısından bir milat olacağı inancıyla en hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum. Partimizin kurulduğu 2001 yılından itibaren bu güne kadar yapılan bütün seçimlere katılmış ve tamamından birinci parti olarak çıkarak aynı zamanda oylarını sürekli artırmıştır. Ancak İzmir genelinde, 2002 seçimlerinde üçüncü, diğer seçimlerin tamamında ikinci parti olmuştur. 30 Mart 2014 yerel genel seçimleri, İzmir’de partimiz için, sonuçları itibari ile sevindirici olmamıştır. Altı ilçe belediye başkanlığı, kırk sekiz büyükşehir belediye meclis üyeliği ve 220 ilçe belediye meclis üyeliği kazanılmıştır. İki ilçemizde ise hiç meclis üyesi kazanılamamıştır. Göreve getirildiğimiz günden itibaren önce ilçe başkanlarımızın tamamı ile ardından ilçe belediye meclis gruplarımızla çalışma toplantıları yaptık. Bugün burada genişletilmiş yerel yönetimler toplantısını yapıyoruz. Toplantımızın basına kapalı olan bölümünde elbette geçmişten dersler çıkaracağız ama esas yapacağımız iş hedeflerimizi belirlemek ve bu hedeflerimizi gerçekleştirecek strateji ve yol haritasını oluşturma çalışmasını yapacağız. Yeni dönemde stratejilerimizi, politikalarımızı, söylemlerimizi ve duruşumuzu belirlerken teşkilatlarımızın tüm kademelerinin katılımlarını tam olarak sağlayacağız. 1994 yılından beri belediyecilik açısından İzmir’i çalışan biri olarak benim tespitim ve kati inancım 2019 yerel genel seçimlerinde AK Parti İzmir’de 21 ilçe belediyesini ve büyükşehir belediyesini kazanabilir. Benim hedefim budur. Bu hedefi gerçekleştirmek için başta belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve teşkilatımızın bütün kademelerinin görevi, yapmamız gerekenlerin tamamını eksiksiz ve en iyi şekilde yapmak, yapmamamız gerekenleri de asla yapmamak olacaktır. En küçük bile olsa yanlış yapmaya tahammülümüz yoktur. Bu yeni dönemde yeni Türkiye ve yeni İzmir’i oluştururken en önemli partnerimiz sizler olacaksınız. Her defasına yeni bir yaklaşım, yeni bir söylem ve yeni bir proje ile sizleri çok şaşırtacağız. Bizi takip etmek gerçekten çok heyecan verici, çok renkli ve çok zevkli olacak. 22 Eylül 2014 Pazartesi hedef; Milat, 2019, 21 İlçe Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı… inanıyorum çok kolay olacak, inanın çok kolay olacak.”

 

İNSANLAR GERÇEĞİ GÖRSÜN

İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk’un konuşmasının ardından söz alan İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise şunları belirtti: “İzmir’de şimdiye kadar çok saçma sapan bir algı yönetimiyle bizlere çok büyük iftiralar ve suçlamalar getirdiler. Ama tarih  her şeyi doğru yazıyor. İnsanlar bunları açıp baktıklarında gerçekleri göreceklerdir. İnsanlar açıp bizim o tertemiz ak geçmişimize baksınlar ve gerçeği görsünler. Bizim belediyecilikte ve ülke yönetiminde başarılı olmamızın temel sebebi liderimizin, vatandaşın derdiyle dertlenmesidir. Bizler vatandaşın derdiyle dertleniyoruz. Vatandaşlarımızın bütün dertlerine koşacağız, koşuyoruz, koşmalıyız da. Göreceksiniz ki asla ve asla bu seçimlerde kazandığımız ilçeleri kaybetmeyeceğiz. Çok daha fazla ve yeni ilçelerimiz inşallah 2019 seçimlerinde bizlere katılacak. Çünkü vatandaş kendi derdiyle dertlenen insanları asla yalnız bırakmıyor. Bizler, AK Parti yerel il yönetimi olarak bildiğiniz gibi kongre sürecine girdik. Bu süreçte teşkilatımızın almış olduğu karar bazıları tarafından anti demokratik bulunsa da demokrasinin etkenliği için gerekli olan işlemlerdir. Nedir bu? Ortak akıl çalışması. Biz bu çalışmalarımızla ilçe yönetimlerimizde çok daha verimli işler başarabileceğimiz bir yapı oluşturacağız. Aslında kolay olanı da seçebilirdi genel merkezimiz. Bizler bu uygulamalarımızla 2019 seçimlerine kadar 2023 hedeflerimize kendimizi hazırlamış olacağız. Çok değerli Cumhurbaşkanı’mız ilçe başkanlığı görevimde bana aynen şunu söyledi; ‘Bülent, 2019’a kadar görevinin başındasın, hiçbir yere aday olmayacaksın.’ Benim gibi 28 tane ilçe başkanı da aynı emri aldılar. Bu kongreyle de 2019’a kadar hiçbir ilçe başkanımız hiçbir şekilde aday olmayacaklar. Sadece seçimi kazanmayı düşünecekler. Birçok arkadaşımızın içinden ilçe başkanlığı geçebilir. Fakat ortak akılla birlikte bu görevi en iyi şekilde hak edene ve görevini hakkıyla yerine getirecek olana bu görevin verilmesini herkes fedakarlık ve saygıyla karşılayacaktır. Hedeflerimiz var. Ülke bazında hedeflerimiz var. Dünyanın en iyi 10 ekonomisi içine gireceğiz. Bu hedefler doğrultusunda da toplantılarımıza başladık. Bu toplantılar devam edecek.” İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın konuşmasının ardından toplantının geri kalanı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.