TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’a Balkanlardan gelen destek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini söyleyen 25 kişilik Balkan heyeti AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ile birlikte AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’a Balkanlardan gelen destek

 FEYZİ MİRHANOĞLU

 Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek'ten gelen aralarında akademisyenlerden, milletvekillerine,  25 kişilik Balkan heyeti İzmir milletvekili Rifat Sait ile birlikte  AK Parti İzmir il başkanlığını ziyaret etti. Akademisyenler, siyasetçiler, yazarlar ve eski bakanlardan oluşan Balkan heyeti, İzmir'de Balkan Göçmenlerinin yaşadığı ilçeleri ziyaret edip, hemşerileriyle görüşmeler yapacak. Balkan heyeti 1 Ağustosta Manisa ve 2 Ağustosta İzmir'de yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan mitinglerine katılacak ve Başbakan Erdoğan ile kısa bir görüşme yapma fırsatı bulacaklar.

 “TARİHİ BİR SÜREǔ

Balkanlar’ın Türk ve Osmanlı tarihi açısından büyük önem arz ettiğini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir İl başkanı Bülent Delican şöyle konuştu; “Bugün İzmir için çok önemli bir gün. Atalarımız Balkanlarda, Osmanlıyı aslında merkez olarak seçti. Yani Osmanlı’nın ana merkezi Balkanlar’dı. Osmanlı balkanları kendisi ve tüm bu yöredeki bölgedeki insanlarını hem fikir gördü onlarla kucaklaştı. O bölgede yaşayan insanlarla Türkiye’den giden arkadaşlarımız kaynaştı. 1912 yılında Balkan Savaşları’na kadar orada Osmanlı toprakları vardı. Bizim atalarımız büyük trajediyle geri çekildiler ama oradakiler bizi her zaman temsil ettiler. Biliyorsunuz Avrupa’nın ortasında yaşanan katliamı hep birlikte yaşadık. Bağımsızlıklarını ilan ettiler. Onlar bizim Avrupa’da ki en büyük güçlerimiz. Bizim için en önemli seçimi yaptığımız bu dönemde bize destek vermeye geldiler. Rifat Sait başkanlığında buraya gelen heyetimiz İzmir’de seçim çalışmalarına katılacaklar. Bu bölgedeki bizim balkanlardan gelen soydaşlarımızla görüşmeler yapacaklar. Bizim için tarihi bir dönüm noktası cumhurbaşkanlığı. Biz bu dünyada adaletle, insanlıkla, ezilmişlerin haklarını korumakla yükümlü bir milletiz. Hepsi birbirinden değerli akademisyenlerimiz, hocalarımız kendilerine büyük bir sorumluluk yüklemişler. Türkiye’nin geleceği konusunda bizimle fikirlerini paylaşmak istiyorlar. Bize bu katkıyı verdikleri için bizi bu tarihi süreçte yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyorum ve hepsiyle tek tek helalleşmek istiyorum. İyi varsınız, iyi ki geldiniz.”

“BALKANLARI KENDİMİZDEN GÖRÜYORUZ”

AK Parti İzmir İl Başkanı Rifat Sait ise Türkiye’nin Balkanlara sahip çıktığını ve Balkanları Türkiye olarak kendilerinden gördüklerini belirterek, “Bugün aramızda Bosna, Makedonya, Karadağ’dan, yazar siyasetçi ve kanaat önderi dediğimiz arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız daha önceki seçim çalışmalarında da geldiler. Sayın başbakanımız cezaevinden çıktıktan hemen sonra Makedonya’da Hacı İlyas tarafından misafir edilmişti. Biliyorsunuz Makedonya’da Kosova’da yapmış olduğumuz ziyaretlerde çok ciddi sevgiyle karşılaştık. Özellikle bu gezi olaylarında Hacı İlyas’ında bulunduğu grup dik dur eğilme balkanlar seninle pankartıyla sahip çıktılar. O gün rahmetli Bilge Kral Bosna’yı sana emanet ediyorum demişti sayın başbakan. Türkiye balkanlara sahip çıkıyor. Biz balkanları kendimizden görüyoruz. Hepsi din kardeşlerimiz ve Osmanlıda birebir akraba olduğumuz, Evladı Fatihan. Bu gün hepsi aramızdalar ve seçim çalışmalarında bulunacaklar ve ardından Manisa’da ki mitinge katılacaklar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadıkları için. Biliyorsunuz İzmir’in üçte biri balkan göçmeni. Burada yapacakları görüşmelerde Görüşmeleri devam edecek mitinge de katıldıktan sonra İstanbul’a geri dönecekler. 3 değerli başbakanını evinde ağırlayan zattır. İnşallah bu seçimlerde de birlikte olacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİZİM ANAMIZ BABAMIZ”

Balkanlardan gelen grubun başkanı ve Kanaat Önderi Hacı İlyas ise yaptığı konuşmada, “Biz Kosovalıyız. Kosova’da Konyalı, Karamanlı, Kayserili Osmanlı geldik kaldık orada. Evladı Fatiha diyorlar bize. Benim büyük dostum, büyük kardeşime destek vermek için geldik. Bizim vefa borcumuz var. Çünkü Türkiye ana vatan. Anavatana insan gelmez mi, gitmez mi? Türkiye bizim anamız, babamız. Bizim Türkiye’ye vefa borcumuz var. Bütün camiler köprüler, yollar tamir oldu. Saymam mümkün değil. Onun için seçim var Türkiye’de. Milletinde desteğiyle büyük bayram yapacağız. Büyük bayram olacak inşallah. Recep Tayyip Erdoğan benim kardeşim ve Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Yolcu abbas, bağlasan durmaz. İzmir, İstanbul ondan sonra Kosova’ya geri. Mitingde buradayız. İnşallah 11 Ağustos’ta Türkiye’de bayramı kutlayacağız ”dedi.

“HAYIRLI KİŞİLER HAYIR GÖSTERİR”

Eski Bosna-Hersek Başbakanı İsmet Kasumogic söz alarak Recep Tayyip Erdoğan ile 20 yıldan uzun bir dostluğu olduğunu belirterek, “Başınıza hayırlı kimseleri getirin ki hayır göresiniz. Dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar devam etsin. Türkiye’den Allah razı olsun. Bizim Türkiye’ye karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Allah Türkiye ve Türk milletini zayi etmesin. İnşallah seçimlerde en hayırlısı başa geçer de bayram yaşanır” ifadelerini kullandı.

DELİCAN, İL YÖNETİMİNİ BUGÜN AÇIKLIYOR
AK Parti il yönetimini belirlemek için günlerdir titiz bir çalışma yürüten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yeni il yönetim kurulunu bugün açıklayacağının müjdesini de verdi. Delican Ak Parti Genel Merkezi’nde belirlenen liste için imzaların atıldığını ve yarın üye listesini basınla paylaşacağını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.