TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık alanında ‘engel’ kalmayacak

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin en iyi seviyeye getirilmesi amaçlanan işaret dili kursu tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık alanında ‘engel’ kalmayacak

EMİNE ŞEKER

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin en iyi seviyeye getirilmesi amaçlanan işaret dili kursu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu İşaret Dili Eğitmeni Ayşe Gürbulak öncülüğünde verilen eğitim tamamlandı.

Sertifika töreninde, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Müdür Yardımcıları Dr. Fatih Yüksekoğlu ve Dr. Mehmet Gündüz, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Uzm.Dr. Asya Banu Topuzoğlu, İşaret Dili Eğiticileri Derneği Genel Başkanı Zeki Buzgan, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Saliha Aşçı ve Eğitmen Ayşe Gürbulak katıldı.

30 ilçeden 30 katılımcı ile 23 Aralık 2013’te başlayan 120 saatlik kursu tüm katılımcı personeller başarıyla tamamladı ve kurs bitirme belgesi almaya hak kazandı. Sertifikaları kursiyerlere Halk Sağlığı binasında taktim edildi.

ENGELLİLER İÇİN SAĞLIK HİZMELTERİNİ İYİLEŞTİRİYORUZ

Bulaşıcı olmayan hastalıklar şube müdürü Uzm. Dr. Asya Banu Topuzoğlu, tüm kursiyerlerin başarıyla kursu tamamladıklarını belirterek, “Törenimizin engelliler haftasına gelmesi bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Halk Sağlığı olarak amacımız tüm birinci basamakta engellilere yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kolaylaştırmak, güzelleştirmektir. Bu anlamda da bir adım olarak işaret dili kursu düzenlendi. Başarıyla tamamlandığı için çok mutluyuz” dedi.

ENGELLİLER HAK ETTİKLERİ YERLERDE OLMALI

İşaret Dili Eğiticileri Derneği Genel Başkanı Zeki Buzgan ise, işitme engelliler ile ilgili yapmaya çalıştıklarının sadece hayatı kolaylaştırmak olmadığını vurgulayarak, “Türkiye’de tüm engellilerin eğitilmeleri, meslek edindirilmeleri ve sosyal hayatta hak ettikleri yerleri almalarıdır” şeklinde konuştu.

ENGELSİZ YAŞAM HERKESİN HAKKI

Konak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Saliha Aşçı da, talep edilen tüm kursları ücretsiz şekilde halka sunduklarını belirterek, “İşaret dili son zamanlarda ivme alan kurs. Özellikle kamu kuruluşlarında iş birliği ile sayısız kurslar açtık. Talep oldukça açmaya da devam edeceğiz. Bu şekilde engelli arkadaşlarımızın hayatları daha kolay bir şekilde geçecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.