TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Birlikte yapacaklarımız var”

CHP Konak’ta olağanüstü kongre öncesi İl Genel eski Meclis Üyesi Mehmet Şakir Başak, adaylığını ilçe binasında düzenlediği partililerden de büyük bir destek aldığı basın toplantısıyla açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Birlikte yapacaklarımız var”

DİLEK BAKIRKAYNAK

Konak İlçe Başkanlığı seçimleri kongresine 3 kala adaylığını açıklayan Mehmet Şakir Başak, partililerden yoğun ilgi gördü. Konak İlçe Başkanlığında yapmış olduğu basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Başak, “Adaylığım bir halk projesi başlangıcıdır” dedi.

Kimseden destek görmediğini belirten, basında hakkında çıkan dedikoduların yalandan ibaret olduğunu söyleyen Başak, "Beni Kale Grubu desteklemiyor, beni destekleyen tek şey buradaki kalabalık, CHP kalesidir" ifadelerinde bulundu. 

“SİYASET YAPMADIM”

6 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi için görev yaptığını vurgulayarak konuşmasına devam eden Mehmet Şakir Başak, “Hiçbir zaman siyaset yapmadım bölünmeyi değil birliği gördüm, her kesimden insanın bir araya gelebileceğini öğrendim” şeklinde konuştu.

“ÖTEKİLEŞTİRMEM”

Hiç bir düşünceyi, grubu ötekileştirmeyeceğini söyleyen Şakir Başak, "Ben sadece CHP'ye zarar veren insanların karşısında dururum. Partimize, milletimize kimsenin zarar veremeyeceğini herkesin bilmesi gerek" dedi.

Konuşmasına seçimi kazandığı takdirde yapacağı şeyleri anlatarak devam eden Başak, "16 yıldır bu işin içindeyim ama bilen arkadaşlar bilir, ben asla siyaset yapmam. Ben sadece gönülden çalışırım. Konak için milletimiz için elimden geleni yapacağım. Buradaki çalışmalarımız eminim Türkiye'ye örnek olacak. Çok çalışacağız; önce milletimiz için çalışacağız ve bunu da planlı programlı bir şekilde yapacağız. Sizlere ilk iş olarak yapacağım şeylerden bahsetmek istiyorum; öncelikle iş birliği ve uyum içinde çalışarak daha çok verim almayı planlıyoruz. İstihdamı yaratacak alanlarda çalışıp işsizliği ortadan kaldıracağız. Örgüt toplantılarını belirli ve sık aralıklarla gerçekleştirerek çözüm önerilerini daha kolay bulacağız. Özellikle katılımcı yönetim anlayışını benimseyecek ve halkımızı dinleyerek çalışmalarımızı yapacağız. Yönetişim modelimizi de STK'ları, gençlerimizi, kadınlarımızı, sendikalarımızı dinleyerek uygulayacağız" şeklinde konuştu. 

“BİR ARADAYSAK BU İŞ BİTMİŞTİR”

Başak, “Bu kalabalığı görünce bir şeyi daha iyi anladım, bu kadar insan bir araya geldiyse bu iş bitmiştir. Konak Türkiye’nin minyatürü gibidir bu nedenle yeni bir siyasi örgütlenme hareketi başlatacağız. Biz, Türkiye’nin minyatürü ve İzmir’in kalbi olan Konak ilçemizde insanımıza dokunacak ve derin bir kucaklaşmayı sağlayacağız. Bu örgüt parçalamaya yönelik oyunların içinde olanları affetmeyecek. Ben siyaset yapmasını bilmem ben gönlümü ortaya koyarım asla ötekileştirmem, 113 mahallenin hepsi için yola çıktık o koltuğa oturup kokteyl, kokteyl gezmek için gelmeyeceğim. Bir çok proje ile geliyoruz. Ayda bir istişare toplantısı yapacağız, hatalarımız var ise düzelteceğiz" dedi. Kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasına son veren Şakir Başak son olarak "Haydi Konak, birlikte yapacaklarımız var" diye konuştu.

“HEYECANIMIZ ARTIYOR”

Toplantıya katılarak aday Mehmet Şakir Başak’ın yanında olan Kayyum Heyeti Başkanı Mahmut Esat Aslan, “13 Temmuz kongre günü yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Ben kayyum heyeti başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum hepsi çok değerli insanlar. İnanıyorum ki adaylardan hangisi seçilirse seçilsin CHP’yi iktidara taşıyacaktırlar. Cumhurbaşkanı seçimleri hayati bir karardır. Ekmeleddin İhsanoğlu büyük desteklerimizle cumhurbaşkanı seçilecek ve Tayyip’i tarihin karanlık sayfasına gömeceğiz. Kayyum heyeti olarak atandık barış ve birlik içinde sağlıklı bir biçimde yapılacağına eminim herkese aynı uzaklıktayım bu kararı verecek olan delegelerdir. Şakir arkadaşıma da başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.