TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddete tahammül kalmadı

Başbakan Erdoğan, "Devletimizin de milletimizin de her hadiseyi istismar edip sokakları ateşe vermek isteyen şiddet tutkunlarına tahammülü kalmamıştır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şiddete tahammül kalmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan konuşmasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mayıs ayının Soma'da meydana gelen kaza ve o kazada Hakk'a uğurlanan 301 şehit nedeniyle büyük elem yaşanan bir ay olduğunu belirten Erdoğan, elim kazada hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi; acılı ailelerine, millete başsağlığı ve sabır temenni etti.

BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİ

Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir devlet, milletin de büyük bir millet olduğunu belirterek, "Bizler, bugüne kadar birçok badire yaşadık, birçok zorluk, birçok güçlük yaşadık ve her seferinde birbirimize kenetlenerek, birbirimizle dayanışma içinde olarak, bu badireleri, bu güçlükleri, bu sıkıntıları aşmayı başardık. Soma'da yaşanan facia da bize millet olma şuurunu bir kez daha hatırlatmış, birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmiştir" diye konuştu.

KİMİLERİ SEVİNÇ DUYUYOR

Soma'nın bir kez daha millet olma şuurunu hatırlattığını, ortak bir acıyı paylaşmaya sevk ettiğini belirten Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı: "İçeride 77 milyon, dışarıda dost ve kardeşlerimiz, bu acıyı aşmak için tek yürek oldu, tüm imkanlarıyla seferber oldu ancak Türkiye böyle büyük bir acıyı yaşarken, bu acıdan kendisi için, kendi çıkarları, kendi hırsları, kendi örgütleri için rant devşirmeye çalışanlar da çıktı. Acılardan rant devşirmeye kalkanlar, bilsinler ki, aziz milletimiz, bu tür vicdansızlıkları, bu tür insafsızlıkları, asla unutmayacak, asla affetmeyecektir. Aziz milletimiz, bunları ciddiyle dahi almıyor. Biz, Soma'da, 301 şehidimiz için yas tutarken, onları madenden çıkarıp defnetmenin çırpınışı içindeyken, daha ilk andan itibaren bunu bir tahrik ve istismar vasıtası olarak kullanmak isteyenleri de milletimiz çok iyi görüyor ve onları çok iyi tanıyor."

MİLLETİMİZ TAHRİKLERE ASLA İTİBAR ETMEYECEK

İstanbul'da, Okmeydanı'nda, Soma için eylem yaptığını söyleyen, yüzü maskeli, eli molotofkokteyli, silahlı, taşlı militanlar yüzünden bir gencin hayatını kaybettiğini, ardından bir başka gencin öldürüldüğünü, çok sayıda polisin de yaralandığını belirten Erdoğan, hayatını kaybeden gençlere Allah'tan rahmet, polislere de geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: "Burada, şu hususun da altını çizmek istiyorum: Devletimizin de aziz milletimizin de her hadiseyi istismar edip sokakları ateşe vermek isteyen bu şiddet tutkunlarına artık tahammülü kalmamıştır. Malumunuz, önce Gezi eylemleri dediler, ardından 17 Aralık operasyonu dediler. Şimdilerde, İstanbul sokaklarına şiddeti egemen kılmak arzusuyla, bayat senaryoyu bir kez daha uygulamak istiyorlar. Bu sokakları terörize etme adımıdır. Huzurumuzu, barışımızı bozmak istiyorlar. Eğer siz samimi iseniz, eğer siz dürüstseniz o zaman yüzünüzü poşularla neden örtüyorsunuz? Açıkça ortada olun. Eğer samimiyseniz düşüncelerinizi ortaya koyacaksanız molotoflarla niçin saldırıyorsunuz? Niçin bilyelerle saldırıyorsunuz?  Demek ki samimi değilsiniz. Sokakları terörize etme gayreti içindesiniz. Ne yaparsanız yapın, şunu iyi biliniz ki milletimiz bu girişimlerin hiçbirine pirim vermeyecektir. Bundan bizim hiç şüphemiz yok. Ancak hamdolsun ki milletimiz bu girişimlerin hiçbirine itibar etmedi. 1 yıl boyunca milletimiz, sabrını, sağduyusunu, vakarını muhafaza etti. 30 Mart'ta millet, söyleyeceğini sandıkta gür bir sesle söyledi. Hiç kuşkusuz, bugün de yarın da milletimiz vakarını koruyacak, bu tahriklere asla itibar etmeyecektir."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Türkiye’nin ufku alabildiğine açık olduğunu ve daha da açıldığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin umudu hiç olmadığı kadar çoğalmış, Türkiye'nin morali tarihte görülmemiş derecede yükselmiştir. Şimdi, ağustos ayında, demokrasimiz adına bir başka önemli başarıya adım adım yaklaşıyoruz. Tarihimizde ilk kez, cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla, sizlerin oylarıyla iş başına getirecek, demokrasimizin gücüne inşallah güç katacağız. Türkiye, devletiyle, milletiyle, her zamankinden daha güçlü, daha kararlı, daha umutlu şekilde geleceğe yürüyecek. Ne cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ne de sorasındaki süreç, Türkiye için bir zaaf, bir belirsizlik teşkil etmeyecek, tam tersine Türkiye'yi daha da güçlendirecek. 10 Ağustos, inşallah, Türkiye için bir milat olacak." (AA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.