TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk istismarına yeni düzenlemeler

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Çocuklara karşı istismar suçlarında failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuk istismarına yeni düzenlemeler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuklara karşı istismar suçlarına ilişkin, “Onunla ilgili alt mevduat düzenlenecek, bu alt mevzuatta tıbbi kurumlara müracaat edilecek, çocuklara karşı istimrar suçlarında failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık var ise tedavi yoluna gidilecek” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Rixos Hotel de ‘Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ toplantısına katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çocuklara yönelik suçlar ile ilgili çok ciddi suçlamalar, ceza artırımı var. Bunlardan biri de tıbbi müdahale hakimin kararı doğrultusunda olacak dedi. Tasarı ne zaman yasalaşır? Tıbbi müdahalenin detayları nelerdir?” sorusuna Bakan İslam, “Yasa meclise indi. Önce komisyonda tartışılır, oradan genel kurula gelir. Süre biçmek çok zordur. Ama ben tahmin ediyorum bütün partiler, muhalefet partileri dahil konsensüs içerisinde çok fazla vakit kaybetmeden yasayı geçireceğiz. Tıbbi müdahale ilgili her hangi bir şey söylemem çok mümkün değil. Onunla ilgili alt mevduat düzenlenecek, bu alt mevzuatta tıbbi kurumlara müracaat edilecek, çocuklara karşı istimrar suçlarında failin pedofili hastası olup olmadığı tespit edilecek. Eğer böyle bir hastalık var ise tedavisi yoluna gidilecek. Pedofili hastasıysa onun dışarıda tedavisi asla yok. Bir taraftan cezai hükümlülüğü devam edecek, çekecek. Çekerken de tedavi olacak” yanıtını verdi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.