TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İşsizlik önlenmeli"

Tüm Bel-Sen, Kapanan İl Özel İdaresi’nde çalışan 350 taşeron işçinin işsiz kalması üzerine açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2014 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İşsizlik önlenmeli"

DİLEK BAKIRKAYNAK - Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile birlikte kapanan İl Özel İdaresi’nde çalışan 350 taşeron işçi işsiz kaldı. İşçiler seslerini duyurmak için  İzmir Valiliği’nin önünde toplandı. Tüm Bel-Sen dün işçilerin yanında olduklarını belirterek, sorunun hemen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

30 Mart itibariyle kapanan İl Özel İdaresinin taşeron işçilerinin bütünşehir mağduru olmasına değinen Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Başkanı Ulus Bozkır, “Belediyelere gönderilen özel idare çalışanları yer yokluğundan büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Bir çok arkadaşımız sandalyede oturarak görev beklemektedir. Bu nedenle Özel İdare hizmet binası olması amacıyla tadilat yapılmış olan tekel tütün deposunun Büyükşehir Belediyesi'ne en kısa sürede devredilmesini, Valiliğin taşınmaz mal dağıtımı sorununu en kısa sürede yerel yönetimleri gözeterek çözmesini, belediyenin de aynı sorumlulukla personeli mağdur etmeden gerekli düzenlemeleri yapmasını talep ediyoruz. Valilik ve Belediye yetkililerinin aralarındaki çatışmanın mağduru emekçiler olmamalıdır” şeklinde konuştu.

 Bozkır sözlerine şöyle devam etti: “Mağdur edilen taşeron işçilerinin valilik ve belediyelerde uygun yerlerde görevlendirilerek işsiz kalmalarının önlenmesini talep ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.