TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Sünnet Şöleni’nde eğlendi

İzmir İl Müftülüğü, FADE Gıda ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen Toplu Sünnet Töreni’nde bin çocuk sünnet edildi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklar Sünnet Şöleni’nde eğlendi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir İl ve İlçe Müftülükleri Yaz Kur’an Kursu açılışı ve Toplu Sünnet Şöleni Uluslar arası Fuar Alanı 4 No’lu Holde gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin vatandaşın çocuklarıyla birlikte katıldığı şölende, Abdülkadir Şen isimli çocuğun Kur’an okumasıyla başladı. Ardından yüzlerce çocuk kurulan platform üstünde bir koro edasında dini şarkılar seslendirdi. Nasreddin Hoca, Hacivat Karagöz gibi karakterlerin canlandıran kostümlü ekipler şölende çocukları coşturdu. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni’nin başlangıcında çocuklardan oluşan 1453 Mehter Takımı sahne aldı. Sünnet şölenine katılan çocuklar da Mehter Takımı’na eşlik etti. Anne ve babalarda çocukların bu mutlu anını cep telefonlarıyla görüntüledi.

“BİLGİ YENİLEMEK GELİŞİMDİR”

Törende konuşan İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, “Bu kutsal görev aynı zamanda bizlere inançlı sorumluluk yüklemektedir. Bize emanet edilen çocuklarımıza sevgi, kardeşlik, merhamet, sabır, hoşgörü, fedakarlık ile yetiştirileceğinizin inancı içersinde olacağım. Bilgi yenilemek çocuklarımızı geliştirecektir. Kardeşlik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürmektekiyiz. Yaz Kur’an kurslarımıza katılmak isteyen engelli öğrencilerimize imkanlarımız içerisinde hep birlikte yardımcı olalım. Kız ve erkek öğrencilere cemaatlerle birlikte namaz kıldıralım. Hizmet kursuna katılan öğrencilerin değerli olduklarını onlara hissettirelim, öğrencileri yaş gruplarına ayırıp eğitim verelim. Yaz ayları çocukların dini doğrularını anlamaları için büyük fırsattır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.