TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ceplerimiz para görecek”

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “İzmir’in başarısı Roman kardeşlerimizin yaşam kalitesine bağlı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ceplerimiz para görecek”

DİLEK BAKIRKAYNAK - İzmir Gürçeşme Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde açılan mum üretimi kursunu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “İzmir’de özellikle roman kardeşlerimizin yaşam kalitesini, hayat kalitesini arttırmadan İzmir’i bir yere götürmek mümkün değil. Kadınlarımızın cepleri para görecek” diyerek bölgede kadın ve çocukları meslek sahibi yapacaklarını bu anlamda desteklerini esirgemeyeceklerini dile getirdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, İzmir İş Kur Müdürü Kadri Kabak, Ege Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Özcan Çayırlı ve İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Şen, İzmir Gürçeşme Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit Keser’inde katıldığı kursu ziyaret eden  AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yaptığı konuşmasında, “Yaklaşık 1 ay kadar önce bu binaya geldiğimde burayı nasıl toplayacağız demiştim. Gördüm ki burası pırıl pırıl olmuş, sizin için hazırlanmış. Bu anlamda Çağdaş Romanlar Derneğimizin Başkanı Halit Keser’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu işlerde öncü olmak çok önemli. O hep diyor ki önce kadınlar, önce çocuklar. Bende diyorum ki; önce kadınlar ve önce çocuklar. Onun için aynı noktada buluşup güzel şeyler yapmak için yola çıkıyoruz. Sağolsun ki Ege Roman Dernekleri Federasyonu ’da bize çok destek veriyor” şeklinde konuştu.

“EN ÖNEMLİ ADIMI ATTIK”

İş-Kur, Milli Eğitim ve Halk Eğitim olarak ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade eden Milletvekili Denizli, “Temel olarak bir iş için yola çıktık. Ben inanıyorum ki pek çoğunuzun özellikle, roman kardeşlerimin yaşam kalitesini, hayat kalitesini arttırmadan İzmir’i bir yere götürmek mümkün değil. Önce roman kardeşlerimizi daha iyi şartlarda yaşar hale getireceğiz. Onları meslek sahibi yapacağız. Çalışacaklar, iş sahibi olacaklar. Çocuklarımızı okutacağız. Gençleri meslek sahibi yapacağız. O zaman bizim Konağı da, İzmir’i de bir yere götürme şansımız olur. Bugün bu kurs bunun için atılmış en önemli adımlardan bir tanesi. Ayrıca bu bir başlangıç. 36 kardeşimiz bugün mumla ilgili olarak özel bir üretim anlamında kursa başladılar. Kurs bittiğinde herkes çok güzel mumlar üretebilir hale gelecek. Öğrenmekten ziyade satılabilir olmasının önemli olduğuna inanıyorum. Bölgede kadınlarımız meslek sahibi olur ve ceplerimiz para görür. Kadın olarak iş yapmak önemli ve bir karşılığı olabilmeli buda cebimize para girebilmesi. Bu adımlarla birlikte İzmir’i de, Türkiye’yi de çok daha güzel yerlerde görme şansımız olur” dedi.

“İZMİR ÖNCÜLERİN ŞEHRİ”

İzmir İş Kur Müdürü Kadri Kabak, kursla ilgili olarak yaptığı kısa konuşmasında kadınların iş gücü piyasasına katılması için bir ışık yaktıklarını belirterek; “Bizler kadınlarımızın iş gücü piyasasına daha aktif bir şekilde katılmalarını arzu ediyoruz. İzmir öncülerin şehri bunu biliyoruz. Bu anlamda da bir kez daha öncü olduğunu gösterdi. Yaklaşık 42 gün boyunca kursiyerlerimiz burada bir eğitim alacak. Kurs bitiminde ise kollarına bir altın bilezik takmış olacaklar. İş Kur olarak da, devlet olarak da biz buna 42 bin TL’nin üzerinde bir kaynak transfer etmiş olacağız. Ulaşmak istediğimiz alan daha çok genç ve kadınlarımız. Kadınlarımızı iş gücü piyasamızda görmek için inşallah önümüzdeki günlerde daha fazla kursta birlikte olabilmeyi umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.