TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Bereket’ten ‘doğruluk istifası’

Tam 13 yıldır İl yöneticiliği, 8 yıldır da İl Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Bereket istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ahmet Bereket’ten ‘doğruluk istifası’

HALİDE DEMİR - Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanlığı görevine partisinin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu tarafından atanan ve her kongrede oy birliğiyle yeniden il başkanı seçilen Ahmet Bereket’ten genel merkeze doğruluk-ahlaklılık resti geldi.

Gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini açıklayan BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, istifasını parti genel merkezine seçim öncesi gönderdiğini belirterek, gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Şu an öyle gerekti. Muhsin Başkanımızdan gördüğümüz ve öğrendiğimiz belli doğrularımız var. O doğruların dışında hareket eden kim olursa olsun tepki göstermeliyiz. Tepkimizi de uygun üslup ile genel merkeze aktarmak zorundayız. Yoksa onun doğrularından sapmış oluruz” dedi. Üç kongrede de il başkanı seçilen ve 13 yıldır İzmir il yöneticiliği, 8 yıldır da il başkanlığı görevini yürüten Ahmet Bereket, parti içinde bazı kişilerin kendi başlarına hareket etme şeklindeki davranışlarının rahatsızlık yarattığını söyledi.

SİYASİ ÇIKARLAR İÇİN TAVİZ VERMEYECEKSİNİZ

İstifasının gerekçelerini üstü kapalı bir biçimde gazetemizle paylaşan Bereket, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun dahi kendilerinin yaptığı programa uyduğunu vurguladı ve aynı zamanda BBP’nin 4 parti müfettişinden biri olarak aksaklıkları ifade etmek ‘zorunda olduğunu’ söyledi.

Ahmet Bereket, ikbal peşinde olmadıklarını herkesin bildiğini de kaydederek, şunları söyledi: “Geriye kalan sayılı il başkanlarından biriyim. Büyükşehirde de tekim. Bazı gördüğümüz eksiklikler var. Bunu da uygun lisanla aktarırım. Doğru olacaksınız, ahlaklı olacaksınız, günlük siyasi çıkarlar için değerlerinizden taviz vermemelisiniz. Çok net söyleyeyim, genel merkezlerde illerden sorumlu genel başkan yardımcısı görevlendirilir. Bu bir siyasi üsluptur. Bizim siyasi kültürümüze uygun olmayan bir şey gördüğümüzde de gereğini yaparız. Bizde teşkilatta hiyerarşiyi atladığınız anda yapınızı kuramazsınız. İl başkanının bilgisi dahilinde olmadan hiçbir genel başkan yardımcısı gelip burada kendi planı doğrultusunda çalışma yürütemez. Buranın mesulü benim. Başarı ve başarısızlığından sorumlu olan benim. O zaman biz niye burada görev yapıyoruz. Ankara’dan düğmeye basarsınız, onlar yapar. Muhsin Başkan’ın İzmir’deki programını bile biz yapardık, ve buna uyardı. Bunun gibi çeşitli nedenler vardı. Birikmiş bugüne kadar gelen bir süreçti. Genel merkeze gönderdik istifamızı. Üst kurul delegeliğim hem de parti içinde MYK üyesi sıfatıyla, başkanlık divanından çıkan resmi kararla ben seçilmiş olan 4 parti müfettişinden birisiniz. Ama siyasettir bu. Bu sıfatı taşıdığım için belli şeyleri ifade etmeliyiz. İkbal peşinde değiliz. Bunun için buralarda değiliz. Siyasi parti olmakla beraber aynı zamanda misyon partiyiz. Yoksa diğer partiler gibi sistemin partisi oluruz. Doğrulardır önemli olan. Onlarda sapma hissettiğimiz anda gereğini yapmalıyız.” 

4 İLÇE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Kendisine istifasının ardından AK Parti, CHP ve MHP’den teklif geldiğini ancak kabul etmesinin mümkün olmadığını da açıklayan Ahmet Bereket, “Dolaylı yoldan haber gelen partiler var. AKP, MHP, CHP’den gelen arkadaşlarımız oldu. Asla başka bir partide olmayı düşünmüyorum. Kişilerle sıkıntımız olabilir ama bu dava bizim davamız. Mücadelemiz kendi partimizin içinde. Muhsin Başkanın çizgisini bozmak istiyorum” diye konuştu.

 Kendisine destek vermek amacıyla Ödemiş, Bergama, Konak, Balçova teşkilatlarının da istifa ettiğini dile getiren Bereket, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “4 ilçe başkanı da istifa etti. Ödemiş, Bergama, Konak, Balçova ilçe teşkilatıyla istifa etmiş durumda. Tabelalarını da indirdiler. Kişilerle yürüyen bir hareket değiliz ama istesem bir tane teşkilat bırakmam. O zaman davaya zarar verirsiniz. Yakışık olmaz. İstifa etmeyen bazı ilçe başkanlarının talebi şu; yeni il kongresinde tekrar aday göstermekle ilgili kendi içlerinde çalışma yürütüyorlarmış. Süreci göreceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.