TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap Mezatları İzmir’de

Kitap kurtlarının kıymetini bildiği eski kitaplarını satacağı Kitap mezatları İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de de başladı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2014 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitap Mezatları İzmir’de

EMİNE ŞEKER

Hafta sonlarında eski kitabın büyüsünü yaşamak isteyen kitap kurtlarına Kızlarağası Hanı’ndan mezat müjdesi geldi. Tarihi Kızlarağası Hanı’nın ikinci katında açık artıma ile yapılacak eski kitap satışları ilginin yoğun olması bekleniyor. Kitap mezatının henüz tam anlamıyla duyulmaması nedeniyle dün yapılan mezadın sönük geçtiğini ifade eden Tepekule Kitaplığı’nın sahibi Yayıncı Sahaf Hakan Kazım Taşkıran, cumartesi mezatlarına başladıklarını belirterek, “Yaptığımız mezatlarda tema izliyoruz. Birincisi 101 kitap ile İzmir kitaplarıydı. Bu haftada Türkiye ve Dünya edebiyatı 101 adet erken dönem baskılar, güzel kapaklı kitaplar” dedi.

ESKİYE OLAN İLGİYİ ARTIRACAĞIZ

Kitap mezatlarının Ankara ve İstanbul’da ‘Haftasonu Mezatları’ adı altında moda haline geldiğini anlatan ve gelecek hafta tarih ile ilgili karma mezat yapılacağını söyleyen Taşkıran, “ Haftaya da tarihle ilgili karma mezadımız olacak. Temmuz- Ağustos hariç her hafta düzenlemeyi düşünüyoruz.  Mezatı 90’lı yıllarda farklı mekânlarda da yapmıştık. İzmir’de ilk kez kitabevi içeresinde yapılıyor. ‘Haftasonu Mezatları’ Ankara ve İstanbul’da moda. İzmir’de biz yapalım dedik. Amacımız eskiye olan ilgiyi artırarak meraklıları buraya çekmek. Hanın üst katı sakin bir konuma sahip. Ticaretin yanı sıra hoşça vakit geçirmeyi, insanların bir araya gelmesini, değişik eserler görmesini sağlamayı ve Han’a hareket getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

KİTABIN DERİNLİKLERİNE DAVET EDİYORUZ

Mezadın henüz duyulmaması nedeniyle ilginin az olduğundan yakınan Taşkıran “İnsanların ilgisi henüz beklentimizin altında. Zamanla bu ilginin artacağını düşünüyorum. İnsanların dikkatlerini çekmek için müşteri arşivi oluşturulabilir. Görsel ve yazılı olarak insanlara haber vererek bilgilendirebiliriz. Kitabın derinliklerine bekliyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.