TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İzmir, Erdoğan'ı Tanımıyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerimde kazanan Tayyip Erdoğan için coşkunun sadece Türkiye’de yaşanmadığını belirterek, “Ortadoğu ve Balkanlar’dan bize gelen telefonlarda insanların sevinçlerini paylaşıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İzmir, Erdoğan'ı Tanımıyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerimde kazanan Tayyip Erdoğan için coşkunun sadece Türkiye’de yaşanmadığını belirterek, “Ortadoğu ve Balkanlar’dan bize gelen telefonlarda insanların sevinçlerini paylaşıyoruz” dedi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı değil yeni Devlet Başkanımız olduğuna sadece ülkemize değil, Ortadoğu ve Balkanlara’da hayırlı olacağına inandığını vurgulayan Sait, “Dünya tarihe tanıklık etti. Tayyip Erdoğan, halkın kendisinin seçtiği, Türkiye tarihinin en önemli cumhurbaşkanlarından birisi oldu. Türkiye’nin yarısından fazlasının desteklediği güçlü bir Cumhurbaşkanı oldu kendisi. Bu seçimlerin ardından Balkan ülkelerinden çok büyük sevinçler tebrikler geliyor. Onlar da sanki kendi cumhurbaşkanları seçilmiş gibi bir sevinç ve coşku içerisindeler” şeklinde konuştu.

İZMİR ERDOĞAN’I TANIMIYOR

İzmir’de yerel seçim sonuçlarına göre oy oranı yüzde 4 civarında düştüğüne dikkat çeken Sait bu sonucu “İzmir Erdoğan’ı tanımıyor” diyerek yorumladı. İzmir’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye’den farklı baktığına dikkat çeken Sait, “Buradan anlaşılıyor ki İzmir çok farklı. İzmir demek ki Tayyip Erdoğan’ı tanımıyor. Burada bize düşen görev Tayyip Erdoğan’ın ne kadar büyük bir lider olduğunu İzmir’e daha çok anlatmamız. Burada İzmir halkıyla kanat önderleri, sivil toplum kuruluşlarıyla, vatandaşlarla iletişim halinde olmamız lazım. Tekrarlıyorum İzmir Tayyip Erdoğan’ı tanımıyor. En son yerel seçimlerde aldığımız oydan 4 puan geride oy aldık. Hayatını Türkiye uğruna adamış bir insanın İzmir tarafından yadırganması kabul edilebilir bir şey değil. İzmir ile kendisini tanıştıracağız. İzmir ile kendisini tanıştırırsak değişim rüzgarı esecektir. Erdoğan’ı herkesin sevmesi, herkes tarafından desteklenmesi beklenemez. Ancak kendisinin Türkiye uğruna yaptıkları da ortadır. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Başkanımız bundan sonra Türkiye’ye çok daha faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.  

DEVLET BAŞKANI GELİYOR

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı süresince yapıtğı açıklamalarda farklı bir hareket içinde olacağına politika ve siyasetin içinde olacağını sürekli dile getirdiğine dikkat çeken Sait, “Buradan bizi bir devlet başkanlığının beklediğini söyleyebiliriz. Yeni bir devlet başkanının geldiğini söylüyor. Bugüne kadar gelmiş geçmiş halkın en büyük destek verdiği adayı görmüş olduk. Bir tarihe tanıklık ettik.  Bundan sonra yapılmış hakaretler halkın yarısından fazlasına yapılmış bir tepkidir. Halkın desteklediği bu adama saygı göstermek gerekir. Türkiye’nin yüzde 50’si destek veriyor. Türkiye’nin yarısından fazlası etkili ve yetkili cumhurbaşkanı görmek istiyor” diye konuştu.

“MUHALEFET BİTMİŞTİR”

Çatı Aday olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giren Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halka muhalefet tarafından dayatıldığını belirten Sait şunları söyledi: “Katılmayanlar kendi tercihlerini kulandılar. Çoğu katılmayan da Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermedikleri, istemedikleri için katılmadılar. Yüzde 30’dan fazla insanın katılmamasının gösterisi ‘Çatı adayınının’ halk tarafından tutmamasıdır. Bu seçimin sonucu gerek MHP gerek CHP içerisinde bir erozyon olacaktır. Tepkiler çok fazlaydı. Bazı MHP ve CHP’liler bu adayı kabul etmemişler. Bu yenilgi muhalefet için son yenilgi değil. Çünkü dayatmaya çalıştıkları sürece kaybedecekler. Bir projeleri hedefleri de yoktu sadece Erdoğan’a karşı çıktılar. Bu konuda muhalefeti destekleyenlerin oturup düşünmeleri lazım. Bu kadar basit bir şey değil. Türkiye’nin gerçek muhalefete ihtiyacı var. Bu seçimlerde Türkiye’de muhalefetin bittiğini gösteriyor.”

KUTU KUTU…

DELİCAN: OYLARIMIZI KORUDUK

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Ege’de Son Söz’den Fatih Yapar’a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. İzmir’de alınan 786 bin oyun ‘başarı’ olduğunu ifade eden Delican, “Bizim partimizden de sandığa gitmeyenler oldu. Yerel seçimdeki oranlara baktığımızda oylarımızı koruduk” dedi. Delican, HDP adayı Demirtaş’a AK Partililerden de oy gittiğini söyledi.

HDP ADAYINA İZMİR’DEN OY KAYDI

İl Başkanı Bülent Delican, yerel seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı sonuçlarını değerlendirirken İzmir özelinde analiz yaptı. Delican, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı 786 bin oyun başarı olduğunu söyledi. Delican, “Bu seçimde son verilere göre 786 bin 808 oy aldık. Bu da yüzde 33.40 oranına denk geliyor. CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da 1 milyon 251 bin oy çıktı. HDP adayı Selahattin Demirtaş ise 187 oy aldı.  Yerel seçimlere baktığınızda ise biz Binali Yıldırım ile birlikte yüzde 35.9 oran ile 946 bin 941 oy almıştık. Arada 150 bin oyun üzerinde bir rakam farkı var. CHP’nin adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 1 milyon 306 bin 904 oy almıştı. MHP adayı Murat Taşer’in oyu ise 210 bin civarındaydı. CHP ve MHP’nin oylarını topladığınızda 1 milyon 500 bini geçiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine baktığınızda onların oylarında ciddi kayıp var.  HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın İzmir’de aldığı oy ise 187 bine çıkmış durumda. Sadece CHP’den değil ciddi anlamda AK Parti’den de HDP adayına oy kaydı” ifadelerini kulandı.

“TURİZM SEZONU SÜRECİ ETKİLEDİ”

İzmir’de 150 binin üzerindeki oy kaybının çeşitli nedenleri olduğunu anlatan Delican, “AK Parti seçmeni içinde ciddi anlamda sandığa gitmeyenler var. Katılımın düşük olması bizim oylarımızı da etkiledi. Özellikle bayram sonrası olması, yaz dönemi nedeniyle vatandaşlarımızın büyük bölümünün kentlerine gitmesi sonuçta etkili oldu. Tarım işi ile uğraşan Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımız memleketlerine gittiler. Mevsim nedeniyle yaşanan göçler ve turizm sezonunun olması da sürece etki etti. Bunları geri getirdiğinizde ve sonucun üzerine koyduğunuzda aslında bizim bir kaybımız yok. Biz oylarımızı koruduk.  Bahsettiğimiz durum ortaya çıkmasaydı oy oranımız yüzde 39’a kadar çıkabilirdi” diye konuştu.

“ÇATI ADAYI İZMİR’E YÜKLENDİ”

Delican, sandık sonuçlarının ilçelerle birlikte kesinleşmesinin ardından hızlı bir şekilde analiz yapacaklarını da söyledi. Türkiye’de çatı adayı destekleyen 14 partiye karşı tek başına mücadele verildiğini anlatan Delican, “Biz aynı durumla İzmir’de de karşı karşıya geldik. Çatı adayın en çok yüklendiği yerlerin başında İzmir vardı. Bir aylık yönetim olmamıza rağmen hızlı bir şekilde sandıklara sahip çıktık. Sonuçlar açıklandıktan sadece bir buçuk saat sonra genel merkezin önünde veriler vardı. Aldığımız sonuç tabi ki bizim tam olarak memnun etmedi ama genel seçimler için işaret fişeği oldu. Bu durum da genel seçimlerde büyük başarı sağlayacağımızı gösteriyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.