TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Konuyu yargıya taşıyacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili SırrıAydoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın eleştirileri ve İl Özel İdaresi’nin mallarıyla ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın açıklamalarına tek tek yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Konuyu yargıya taşıyacağız”

HALİDE DEMİR - Yalova’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerine basın mensuplarının karşısına çıkan Sırrı Aydoğan, İl Özel İdare mallarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra satılacağını iddia ederek, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

İZMİRLİNİN MALLARI SATILACAK

CHP İzmir İl Binası toplantı salonunda düzenlediği toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi bitecek, işler yatışacak, özelleştirilecek, İzmirlinin malları satılacak. Temelleri burada ama sahibi İzmirli değil. Mahkemelerle uğraşacağız. Yasal yoldan hakkımızı arayacağız. Hiç duydunuz mu karayolları, DSİ, Karşıyaka’da alanlar satılırken, özel idare malları için ağzını açan var mı? Seçimden sonra satacaklar. İzmirli bu gündemlerle katiyen sizin yanınızda olmaz. Böyle şey olmaz. İzmir satıldı, elden gidiyor diyoruz, bağırıyoruz, ortada kimse yok. Mahkemelerle uğraşıyoruz” dedi.

ADALETSİZ YÖNETEMEZSİNİZ

“Dün Vali maliyeye verdiğini açıkladı. Tek güvencemiz eskiden yargıydı, hala inanıyorum. Yerel sermayenin yerel ödeneklerle yapılmış malların tamamının belediyelere verilmemesinin nedeni güçlenmemizin istenmemesidir” diyen Sırrı Aydoğan, Başbakana adalet çağrısında bulundu:“Her şeyde bir adalet lazım. Diğer illere farklı davranıyorsunuz. Adaletsizlik olmaz. Başbakana da açıkça söylüyorum; küfürle idare edebilirsiniz, ama adaletsiz yönetemezsiniz.”

MEZARLIK BİLE ALAMIYORUZ

Özel idare mallarının satılacağı iddiasına yeşil alanların bile satıldığı örnekleriyle açıklamalar getiren Sırrı Aydoğan, “40 yıldır yerel yöneticiyim. Cumhuriyet tarihinde yeşil alanların satıldığını bu dönemde İzmir’de gördüm.  Karşıyaka’daki 100 dönüm ayrılmış olan yeşil alanı sattılar. Yeşil alan satılır mı ya, duydunuz mu böyle bir şey? Vatandaşlara parsel parsel sattılar ağaçlandırılacak alanları bunları kim savunacak? Biz maliyeden mezarlık alamıyoruz. Mezbaha boş çürüyor. Biz yaptık mezbahayı. Bizden 27 trilyon istiyorlar” şeklinde konuştu.

AÇIKLAMALARI BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın malların Maliye’ye devredildiği açıklamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da özel idare mallarını belediyelere verdikleri açıklamalarının birbiriyle çeliştiğine dikkat çeken Sırrı Aydoğan, sözlerini, “Başbakanla ters düşme durumu oldu. Başbakan, ‘Trabzon’da alın idare mallarını belediyeye verdim’ dedi. Ya Başbakan bir hata yaptı. Belediyeleri kamu kurumu saydı verdi. Ya bizim Vali hata yapıyor, belediyeleri kamu kurumu sayıp bir tek çöpünü vermiyor. Trabzon’da versin, tabi, hakkıdır. Ama bize ‘Maliyeden alsınlar’ diye birşey olmaz” şeklinde sürdürdü.

YILDIRIM GELSİN, DERDİMİZİ DİNLESİN

AK Partili milletvekillerine de seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın İzmir’e gizli gizli geldiğini de iddia ederek, “Gelsin derdimizi dinlesin İzmir’in hakkı için ağzını açtın mı?” dedi.

İŞ BİLEN, DÜRÜST, SAĞLAM BİR EKİBİMİZ VAR

Aydoğan, sözlerine Bilal Doğan’ın ‘Kocaoğlu’nun ekibi yok’ eleştirisine, “Bu onun haddi değil. Ekibimiz aynı, sağlam ve yıkılmaz bir ekip. Bizim üzerimizden silindirle geçtiler, biz bu ekiple ayakta durduk. Türkiye’ye örnek olmuş namus abidesi olmuş, tek lekesi olmayan insanlar. Savcı iddianamesinde de ‘bunu doğru bunu yanlış yaptın’ vardı sadece. Bu ekip dimdik ayaktadır. Biz bu ekibe müteşekkiriz. Bizim iş bilen, dürüst, sağlam ekibimiz var. Teleferik konusunda da ihaleyi yaptık. Mahkemeler, KİK süreçleri zaman geçti. Son mahkemeyi kazandık ve yıl sonuna doğru teleferik hizmete girecek. Metro’da da çalışmalar yürüyor. Biz metroyu kendi kaynaklarımız ile yapıyoruz.”

Bilal Doğan’ın İzmir’in ulaşımda yetersiz olduğu eleştirisine de yanıt veren Sırrı Aydoğan, “Ulaşımda yetersizmişiz. Dünyanın her yerinde sübvansiyon vardır. Devlet subvansiyon yapar. 2 liraya üç biniş yapabiliyorsak bu, vatandaş içindir. Vatandaş binecek metroya, otobüse, gerekirse aynı biletle gemiye binecek. 65 yaş üstünün ücretsiz binmesi iyi bir şey. Hükümet bir karar alıyor, bizi de biraz sübvanse etse ya, mazotta mesela. ‘İkide bir Kocaoğlu valiye çatıyor’ diyor. Ya kardeşim vali devletin valisi, sana ne?” diye sordu.

BUNLAR BOŞ LAFLAR

Sırrı Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi olarak sudaki kayıp-kaçak oranını yüzde 47’den yüzde 33’e indirdiklerine, kendileri dışında hiçbir belediyenin de kayıp-kaçak oranını açıklamadığına vurgu yaptı:“‘Su pahalı, kayıp kaçak çok’ demiş Bilal Doğan. Biz yüzde 50’ye yakın 2004’te yüzde 47 kaçak oranını yüzde 33’e düşürdük. ‘DSİ kaçak oranında başarı sağladı’ diyorlar. En hafif tabiriyle yalan. DSİ’nin kayıp kaçakla ne alakası var. İnsan bir ağzından çıkanı duyar. Yasal görevi su sağlamak, barajlar yapmak. Bunun gittikçe daha da hızlı şekilde düşürmeye çalışacağız. Hiçbir belediye kayıp-kaçak oranını açıklamaz. Biz açıklıyoruz şu anda yüzde 33. Biz şu KİK’ten ÇED raporlarından kurtulsak en fazla arıtma sahibi olan iliz. Biz sadece korumayı değil çevremizi yeniden yapmayı yaratmayı da planlıyoruz. Gediz’in islahı projesi, bakanlar toplandı, 3-5 yıl önce, tarih verdiler, 2012’te bitecek, balık tutacağız dediler. Çivi çakmadılar. Bütün atığını hala bize getiriyor, her yıl biz temizliyoruz. Körfez kokmuyor, canlılar var. Melez’in ağzı çöple doluyor, biz 20 bin ton çöp topladık. O an toplarken kokar, sonra kokmaz. Bunlar boş laflar” dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.