TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'de mesai eylemle başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 1170 personelini ilgilendiren hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrası sendikaya bağlı işçiler sabah mesai başlangıcında belediye önünde eylem yaptı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 09:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir'de mesai eylemle başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 1170 personelini ilgilendiren hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrası sendikaya bağlı işçiler sabah mesai başlangıcında belediye önünde eylem yaptı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İhale sonrasında işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İZENERJİ A.Ş. personeli, "Taşeron istemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin genelinde yer alan park, bahçe ve yeşil alanların bakımında çalışacak 1170 personeli kapsayan kritik hizmet alım ihalesini belediye şirketi ile eş teklifi veren taşeron firma Dermar Temizlik'in kazandı. Belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan işçiler sabah erken saatlerde Konak Pier önünden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyüş gerçekleştirerek eyleme gitti. İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen eylemde sendika yönetimi de tam kadro çıkarma yaparken, güne eylemle başlayan belediye personeli "İşyerimizde taşeron istemiyoruz" dedi.

 

“TAŞERONU KALDIRACAĞIZ DEDİKLERİ BU MU?”

 

"Zafer direnen emekçinin olacak", "Susma haykır, taşerona hayır", "Ekmeğe uzanan elleri kıracağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlar eşliğinde belediye binasına yürüyen yüzlerce İZENERJİ işçileri, yaşanan ihale krizi nedeniyle mağduriyetle yüz yüze kaldıklarını belirteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı şöyle konuştu: “Önümüzdeki 35 gün İzmir daha sıcak olacak. 1200 arkadaşımızı taşerona vermeyeceğiz. Bugün tüm İzmir halkı yanımızda ancak, AK Parti’den, CHP’den ya da MHP’den milletvekillerini, bu yasalar meclisten geçerken sessiz kalan milletvekillerini aramızda göremiyoruz. Bu insanlar İzmir’de çalışıyor, İzmir’de yaşıyor. Taşeronu kaldıracağız derken ortaya çıkan manzara bu mu olacaktı?”

Sözlerinin devamında ihaleyi kazanan taşeron firmaya da şu sözlerle seslendi: “Bugün burada 3 bin, yarın 10 bin, daha sonra da 20 bin, hatta 40 bin kişi olacağız. İzmir halkı ile birlikte taşeron firmaya geçit vermemek için burada eylemlerimize devam edeceğiz, direneceğiz. Bunlar aşımıza ekmeğimize işimize göz koyanlardır. Biz aşımıza , ekmeğimize, işimize göz koyanları, bedeli ne olursa olsun bu kapıdan içeri sokmayacağız.”

 

“BELEDİYE BAŞKANI SORUNU ÇÖZMÜYOR”

 

Genel İş Sendikası 2 No'lu  Şube Başkanı Taner Şanlı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İhale mevzuatını değiştirerek şirketleri devre dışı bırakmaya çalışıyorlar. Bunu yapacağına çık açıkça de ki, ben sendikaları ve belediye şirketlerini kapatıyorum. İşçiyi nasıl iliğine kadar sömürüldüğünü anlat. Artık olay geçmişte olduğu gibi değil. artık belediye başkanı bu sorunu çözemiyor. Bu sorunu biz çözeceğiz. Bu krizi son dakikada çözecek ilahi bir güç yok. Bu düzen işçi sınıfının yok edilmesi demektir. Bu eylemi İzmir genelinde ve Türkiye genelinde yaygınlaştıramazsak, İZENERJİ işçisi diye bir şey kalmayacaktır. Siyaset yapmayacağız. Bütün mesele açık. Bu konuya TBMM’de çözüm getirilmesini isteyeceğiz. Biz İzmir’i temsil eden tüm siyasi parti temsilcilerine ve milletvekillerine çağrıda bulunarak, bu ekmek kavgasına dahil olmalarını ve bizlerle birlikte yürümelerini isteyeceğiz. Bize destek vermedikleri takdirde, işçiden yana olmayanları deşifre edeceğiz. Bu sürece kim zarar veriyorsa bu meydanlardan isimlerini haykıracağız. Bu işin sonu yok. Bu kavga tüm sendikalarının ve işçi sınıfının kavgasıdır."

 

TAŞERONA KARŞI BELEDİYE ETRAFINDA “EMEK ZİNCİRİ”

 

KESK’e bağlı sendikalardan TÜM-BEL-SEN’in de destek verdiği eyleme yaklaşık 2 bin kişi katılırken, İZENERJİ A.Ş. çalışanları belediye sarayının cephesine “Taşerona geçit yok” isimli dev bir pankart astı. Basın açıklamasının ardından alkış ve ıslıklarla devam eden eylemde, işçiler belediye çevresinde toplanarak zincir oluşturdu ve “İşyerimize taşeronu sokmayacağız” mesajı verdi. Taşerona karşı direnen Büyükşehir Belediyesi çalışanları belediye önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemi ile protestolarına son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.