TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hepimizin Rektörü’nü seçelim”

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Gündüz düzenlediği basın toplantısı ile rektör adaylığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hepimizin Rektörü’nü seçelim”

DİLEK BAKIRKAYNAK

 

Ege Palas Oteli’nde düzenlenen toplantıda adaylığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Gündüz,“Hepimizin Rektörü’nü seçelim” dedi.

 

Yaklaşan seçim arifesinde ilk defa rektör seçimlerine giren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden mevcut rektörün adaylığının ardından bir adaylık da Prof. Dr Lütfullah Gündüz’den geldi. Gündüz seçimi kazandığı taktirde üniversiteyi ortak akılla yöneteceğini dile getirdi.

 

“ÜNİVERSİTELER YENİ ŞEYLER SÖYLEMELİ”

 

Düzenlediği  basın toplantısında konuşan Gündüz, “Üniversiteler; eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında evrensel bilginin inşa edildiği, yayıldığı ve aklın kurumsallaştırıldığı kurumlardır. Bugün ülkemiz, içinde bulunduğu coğrafya nedeniyledir ki her gün farklı ve karmaşık olaylar yaşamaktadır. Bu gelişmelerin siyasi, ekonomik ve sosyal sonuçlarını hep birlikte görmekteyiz. Söz konusu gelişmelerin anlaşılıp açıklanmaya ihtiyacı vardır. Üniversiteler bu konuları açıklayabilecek kurumlar arasındadır. Bu yüzden üniversiteler ‘yeni şeyler söylemeli’ ve ‘olayların kavranmasına öncü olmalıdır’” dedi.

 

YENİ TÜRKİYE İDEALİ

 

20 yıllık akademik geçmişinde birçok akademik ve idari görevde bulunduğunun altını çizen Gündüz konuşmasına şöyle devam etti: “Mensubu olmakta gurur duyduğumuz İzmir Katip Çelebi Üniversite’mizin bir öğretim üyesi olarak tecrübe ve donanımın vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle önümüzdeki rektörlük seçiminde aday olmaya karar verdim. Gerçekleşecek olan seçim sürecinin üniversitemizde evrensel bilim ve insan hakları ilkeleri ışığında gelişen akademik özgürlük ve hizmetleri esas alan ve bilimsel düşüncenin hakim olduğu bir alt yapının tesis edilmesine olanak sağlanmasını ümit ediyorum. Yeni Türkiye ideali ekseninde ortak akılla yeni yaklaşımların, bilim ve teknolojik açılımların, yeni nesil proje stratejilerinin geliştirilmesi kaçınılmazdır. Akademik potansiyelimiz, dinamik yapımız ile yeni ufuklara güvenle bakan bir Katip Çelebi Üniversitesi için çaba sarf edeceğimi ifade ediyorum. Üniversitemizi ortak akıl ve adil bir yönetim anlayışıyla yönetmeyi ilke ediniyorum. Üniversitesi için koşan, terleyen ve yorulan, girişimci, paylaşımcı ve dinamik bir rektör olacağımı vaat ederek bu seçimde aday oluyorum ” ifadelerini kullandı.

 

 

 

KUTUTUTUTU

 

 

Lütfullah Gündüz kimdir?

02.10.1966 tarihinde İstanbul`da doğdu. Orta öğrenimini İzmir`de tamamladı, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Maden Mühendisi (Bölüm Birincisi) olarak mezun odu.

1992 tarihinde Londra Üniversitesi, Imperial College of Science, Technology and Medicine, Mineral Resources Engineering Department’da doktora tezini tamamlayarak doktor (Ph.D.) ünvanını aldı. Doktora tez çalışmaları sırasında, Avrupa Ekonomik Topluluğu adına Imperial College`de yürütülmüş olan 3 adet teknik-bilimsel projede etkin bir çalışma sergiledi. Bu projeler kapsamında, Avrupa Ekonomik Topluluğu (The Commission of the European Communities) tarafından 2 yıl karşılıksız özel araştırma bursu ile ödüllendirildi. Doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra, 1992 yılında Imperial College`de aynı bölüme “Dr. Research Assistant” olarak görev yaptı. 1993 yılında Türkiye`ye dönerek, bir süre Etibank Genel Müdürlüğü Proje – Tesis Dairesi Başkanlığında “Dr. Mühendis” unvanı ile görev yaptı. 1994-1995 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent Dr. 1995 – 2002 yılları arasında aynı bölümde Doçent Doktor ve 2002-2013 yılları arasında da aynı bölümde “Profesör Doktor” olarak görev yaptı. 2002 yılında, SDÜ Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezini, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesindeki desteklerle kurdu ve 2002-2013 yılları arasında pomza teknolojisi ve yapı malzemeleri alanlarında çok sayıda yerli ve yabancı kuruluşa teknik hizmetlerde bulundu. Aralık 2013’den itibaren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri Anabilim Dalı’na “Profesör Doktor” olarak atanmış olan Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.