TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

58 yıllık Atillaspor, sokağa atıldı!

2012 yılına kadar Konak Belediyesi tarafından Atillaspor’a kiraya verilen Güneşli Mahallesi’ndeki Tesislerin, kira sözleşmesinin uzatılmayarak bir başka işletmeciye kiraya verilmesi hem Atillasporlu oyuncuları hem de bu tesislerde spor yapan 600 kadar gencin sokağa terkedilmesine neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
58 yıllık Atillaspor, sokağa atıldı!

2012 yılına kadar Konak Belediyesi tarafından Atillaspor’a kiraya verilen Güneşli Mahallesi’ndeki Tesislerin, kira sözleşmesinin uzatılmayarak bir başka işletmeciye kiraya verilmesi hem Atillasporlu oyuncuları hem de bu tesislerde spor yapan 600 kadar gencin sokağa terkedilmesine neden oldu

HAMZA GÜL

12 yıldan bu yana kirasını düzenli ödeyen Atillaspor’un kullandığı tesisler belediye tarafından Konak Belediyespor’a tahsis edildi. Bu durum Atillaspor Kulüp yönetimini, sporcuları ve mahalle sakinlerini kızdırdı. Defalarca tesislerin kendilerine verilmesi için belediye giden kulüp yönetimi mahalle muhtarları ve sporcular her defasında başka gerekçelerle geri çevrildi. 2 yıldan bu yana mağdur olan Çimentepe, Atilla Mahallesi ve çevredeki diğer mahallelerin gençleri şimdi bütün umutlarını Sema Pekdaş’a bağladı. Spor kulübünün bölgedeki çocuk ve gençlerin en büyük uğraşlarına cevap verdiğini belirten Çimentepe Mahalle Muhtarı Ali Öztürk, “Şimdi buradaki bütün mahallelerde parklarımız ve kuytu köşeler madde bağımlıları ile dolmaya başladı. Oysa biz önceden bu gençleri spora yönlendirerek en azından böyle kötü alışkanlıklara bulaşmamalarına neden oluyordu. Şimdi bir özel işletmecide, Konak Belediyespor’da antrenmanlarını burada yapıyor kalan zamanda işletmeci sahaları kiraya veriyor. Bir kişinin kazancı için böyle sosyal ve ulvi bir amaca hizmet eden Atillaspor sokağa atılmamalıydı” diye konuştu.

UMUTLAR SEMA PEKDAŞ’DA

Süper Amatör Lig’de şampiyonluğa oynayan, 58 yılda sayısız lig ve grup birincilikleri elde eden, mili takımlara sporcu yetiştiren ve 600 aktif sporcusu bulunan Atilla Spor’un geleceğinin Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a bağlandığını belirten Atilla Mahallesi Muhtarı Ali Çatkın, “Seçimlerden önce dernek binamızın açılışı için mahallemize gelen başkanımız Sema Pekdaş, seçimlerden sonra konuyu inceleyeceğini ve mağduriyetimizin giderileceğini söyledi, biz de 30 Mart’tan bu yana bir çözüm bekliyoruz. Şimdi mahalle gençlerimiz bize gelip, ‘Oylarımızı verdik, başkanımız seçildi artık bizim tesislerimizi tekrar bize versinler’ diye gelip talepte bulunuyorlar.” şeklinde konuştu.

TARİH SOKAĞA ATILDI

Kulüp Genel Kaptanı ve yöneticisi olan Çimentepe Mahalle Muhtarı Ali Öztürk, iki yıldan buyana mahalleli sporcuların büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek, “Kulübün işletilmesi ile kulüp bir takım gelirler elde ediyordu. Kendi yağında kavrulan bir kulübüz. Madalyalar, kupalar depoya götürüldü. Tarih resmen sokağa atıldı. Konak Belediye Spor’un bu tesisleri kullanması için bu karar alındı. Daha önce Konak Belediyesi kulübümüze müracaat ederek tesislerinden yararlanmak istemiş ve istedikleri saatler bedelsiz verilmişti. 12 yıldır kirasını günü gününe ödedik. Tahliye sonrası, kulüp, antrenörlerine ödeme yapamayacak. Aileler mağdur olacak. Spora nerede devam edecek bu çocuklar belli değil. Burası Atillaspor Tesisleri! Burası, Atilla Mahallesi, Konak Mahallesi değil. Atillaspor’u kendi mahallesinden atmak yanlış... Sosyal belediyecilik anlayışı bu değil. Konak Belediye Spor’un kullanması için bir sürü yer var. Avukat bir baba olarak bu karar içimi acıttı. 10 yıl önce Eşrefpaşa semti tinercilerin ve serserilerin semti olarak biliniyordu. 12 yıldır bu semtte çocuklar uyuşturucu ile değil spor çantası ile geziyorlar. Bunun önüne geçilmemeli. Bu tesis Atillaspor’a lazım... Yazık, günah oluyor gerçekten” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.