TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dondurma şemsiyesi saldırısı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde meydana gelen saldırıda bir sağlik memurunun burnu kırıldı, kaybedilen dakikalar nedeniyle hasta yaşamını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dondurma şemsiyesi saldırısı

HALİDE DEMİR

112 Acil Yardım İstasyonu'na gelen kalp krizi geçiren hasta ihbarı üzerine harekete geçen ambulans ekibi, hastanın bulunduğu sokağa geldiğinde inanılmaz bir saldırıyla karşılaştı.

Hızla olay Karabağlar Eski Çamlık'taki 5003 nolu sokağa giden ambulans ekibi, 45 yaşındaki Hüseyin Yavuz adlı hastaya hemen ilk müdahaleyi yapmak için sokağa girdi. Ancak bu sırada sokakta bulunan bir marketin girişindeki dondurma şemsiyesine değdi.

Market sahibinin uyuşturucu madde kullandığı ve cezaevinden yeni çıktığı iddia edilen 20'li yaşlardaki A.B adlı oğlu, ambulans şoförüne 'Nasıl dondurma şemsiyesine çarptın?' diye bağırarak küfretmeye başladı. İddialara göre, ne olduğunu anlayamayan şoförün ardından sağlık memuru K.H'ye de saldıran ve burnunu kıran saldırgan A.B, ambulans şoförüne bıçakla saldırdı, hızını alamayıp eline aldığı mermer parçasını da kalp krizi geçiren hastanın da bulunduğu ambulansın içine attı.

Parçalanan cam kırıkları içerisinde kalan ambulans içindeki doktor ve sağlık ekibi, EKG'sini çektikleri ve ilk müdahaleyi yaptıkları hastayı Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne yetiştirebilmek için polis ekibinin gelmesini beklemeden hızla olay yerinden uzaklaştı. Ancak saldırı sırasında yaklaşık 6-7 dakika zaman kaybedilen hasta hastane önüne geldiğinde yaşamını yitirdi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde meydana gelen bu olayın ardından burnu kırılan ve kan kaybı yaşayan sağlık memuru K.H'ye de acil serviste müdahale edildi ve 10 günlük rapor verildi.

SONUNA KADAR OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Yaşanan üzücü olayın ardından üyelerine sahip çıkan Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, beraberinde hukuk sorumluları Av. İbrahim Unat ve yaralı sağlık memuru K.H, ambulans şoförü olduğu halde basın açıklaması yaptı.

Yaşam kurtarmakla görevli ambulans şoförü ve sağlık memuru üyelerine yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Gittikleri vakalarda kiminle ve neyle karşılaşacaklarını bilmeden yola çıkan 112 çalışanlarımzın can güvenliği bulunmamaktadır. Gecenin bir vaktinde hiç bilmediği bir adrese zaman zaman 3 bayanın görev yaptığı ekipler acil yardım hizmeti sunmak için görevlendirilirken, tamamen savunmasız bir şekilde giderek müdahale etmeye çalışmaktadır. 112 ekipleri komuta kontrol merkezi tarafından adli olay olarak bildirilen vakalara 155 polis ekiplerinden daha önce ulaşmakta ve maalesef o güvensiz ortamda acil yardım hizmeti sunmak zorunda kalabilmektedir. Sağlık personeline yönelik saldırılarda verilen ve verilecek cezaların caydırıcılığının olması gerekmektedir. Bırakın şiddet uygulamayı, hakaret ve küfrün hapis cezası olmalı. Sağlık personeline karşı işlenen suçların cezasının hiçbir şekilde paraya dönüştürülmemesi sağlanmalıdır. Olayın takipçisi olacağız. Hukuk birimimimiz de devrede zaten. Yasal düzenlemeler derhal yapılsın" açıklamasın yaptı.

KAYBEDİLEN 5-6 DAKİKA NEDENİYLE HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Ahmet Doğruyol, olay sırasında kaybedilen 5-6 dakikalık zaman sonunda kalp krizi geçiren hastanın da hastane kapısında yaşamını kaybettiğine dikkat çekerek, sorumlu saldırganın ise serbest bırakıldığı bilgisini aldıklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sendika başkanı Doğruyol, "Defalarca şidddete uğrayan Karabağlar 112 Acil Sağlık İstasyonu'nda çalışan arkadaşlarımız önceki gün saat 17.10 sularında bir kalp krizi vakasına gittikleri sırada bir esnafın yakını tarafından ambulans dondurma şemsiyesine dokundu diye küfürler savuran vatandaşa, 'Niye küfür ediyorsun, ayıp değil mi?' diyince; darp edilmiş, burnu kırılmış bıçaklı saldırıya uğramışlardır. Kalp krizi geçiren hastanın bilinci açık olmasına rağmen, kaybedilen 5-6 dakikalık zaman sonunda hasta hastane kapısında hayatını kaybetmiştir. Çok uzak değil bundan 10 yıl önce bir hekimin yanına ceketini ilikleyerek giren vatandaşlarımıza ne oldu da küfürle ve hakaretle girer oldular. Sokaktaki ambulansa bile saldırır oldular?" diye sordu.

BURNU KIRILAN SAĞLIK MEMURU NE DEDİ?

Burnunda uğradığı saldırı sonunda çökmeli kırık meydana gelen sağlık memuru K.H, olayı, "10 günlük rapor aldık şimdi. Baş parmağım ve burnumda kırık var. Biz tenteye çok hafif çarptık, çarptığımızı-değdiğimizi bile hissetmedik. Ama tüm bu saldırılara uğradık. Saldırgan benimle kalmayıp şoför arkadaşımıza bıçakla saldırdı. Hastanın olduğu ambulansın camını attığı mermer parçasıyla kırdı. Canımızı zor kurtardık. Bu koşullarda doktorumuz hastanın başından ayrılmadı. Polisi beklemeden, hastayı kurtarmak için hemen olay yerinden ayrıldık. Ama saldırgan serbest, ben bu haldeyim, hasta ise hayatını kaybetti. Demek ki biz insan değiliz, o serbest bırakılıyor" şeklinde anlattı ve duruma tepki gösterdi.

 

SALDIRIYA UĞRAYAN ŞOFÖR METİN BUHURCU NE DEDİ?

Saldırının mağdurlarından ambulans şoförü Metin Buhurcu da, üçüncü kez adli bir olay yaşadığını ancak ilk kez bıçaklı saldırıya uğradığını, olayın şokunu hala üzerinden atamadığını kaydererek, "Ben tenteye hafif değince ve saldırgan bize küfür edince, hemen aşağıya inip hasar var mı diye baktım. Ama küfür ve hakaretlerin ardından arkadaşımızdan hemen sonra bana da bıçakla saldırdı. Bir ara kendimi yere attım ve o sırada kaçtım. Hala olayın şokunu yaşıyorum" şeklinde konuştu

TÜRK SAĞLIK SEN AVUKATI İBRAHİM UNAT

Türk Sağlık Sen'in avukatlarından İbrahim Unat da, adli sürecin başladığını, kendilerinin saldırıya uğrayan üyeleri adına müdahil olduğunu belirterek, darp-hakaret-küfür-bıçaklı saldırı gibi süreğen şiddet nedeniyle ağır kastın oluştuğunu ve üst sınırdan ceza isteyeceklerini açıkladı.

Av. Unat, "Kamu görevlisine saldırı, kamu aracına hasar verme sözkonusu. Bundan sonra bu tür olayların meydana gelmemesi için verilecek cezanın caydırıcı olması gerekiyor. Ölen vatandaşla ilgili de ayrı bir yargılama ve soruşturma süreci başladı. Bu davaya da müdahil olacağız" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.