TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duatepe’den Soma’ya Dua

Konak’ın Duatepe Mahallesi’nde 2’ncisi düzenlenen Bahar Şenliği, Soma’da yaşanan facianın burukluğu ile kutlandı. Haftasonu Mahalle sakinlerinin biraraya geldiği etkinlikte Soma’da yaşamını şitiren şehit madenciler için Kuran-ı Kerim okutuldu

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Duatepe’den Soma’ya Dua

HAMZA GÜL

Konak’ın Beştepeler Semti’ndeki Duatepe Mahallesi’nde muhtar ve mahalle sakinlerinin ortaklaşa düzenlediği Duatepe 2’nci Bahar Şenliği hafta sonu mahallede gerçekleştirildi. Geçen yıla göre hüzünlü bir ortamda yapılan şenlikte Soma’da yaşamını yitiren şehit madencilere Kuran-ı Kerim okundu. Mahalle sakinlerinin tamamına yakınının katıldığı şenliklerde şiirler okundu, tiyatro gösterisi yapıldı, mahalleli çocuklar ve gençlerin katıldığı yarışmalar renkli sahneleri ortaya çıkarttı.

1999’da muhtar seçilen Muharrem Koç, 15 yıl boyunca mahalle sakinleri ile kurduğu samimi ve dostça dialog sonunda iki yıldan bu yana Duatepe Mahallesi Bahar Şenlikleri’ni düzenliyor. Tamamen kendi imkanları ile yaptıkları şenlikle mahalle sakinlerinin doyasıya eğlenip keyifli bir gün geçirmelerine imkan sağladıklarına dikkat çeken muhtar Muharrem Koç, “Ben göreve tamamen mahalleme hizmet için geliyorum demiştim. Bu nedenle göreve geldiğim günden bu yana mahallede var olan sorunları bir bir tespit ederek her zaman mahalle sakinleri ile birlikte çözümden yana oldum. Geçtiğimiz yıl Duatepe Bahar Şenliği’ni başlattığımızda hepimiz imece usulü ile bu şenliği yapmıştık. İnsanlar kendilerinden maddi manevi bir katkıda bulunduğu zaman o etkinlik daha anlamlı oluyor. Bundan dolayı şenliklerimiz herkesin katılımı ile sıcak bir ortamda gerçekleşiyor. Bu yıl ikincisini yaptığımız şenlik ise geçen hafta Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden faciasının hüznü altında yapıldı. Etkinliğimiz çok önceden belirlendiği için erteleme yapamadık ancak bizde etkinliğimizde orada yaşamını yitiren şehit madenci kardeşlerimize okuduğumuz duaları etkinliğimizin içine dahil ettik. Yüreğimizde Soma’nın acısı sıcaklığını korurken bizde naçizane kendi imkanlarımızla bu anmayı yaptık. Burada dev kazanlarda hazırladığımız yemek ve ikramları da yine şehit kardeşlerimizin ruhuna ithaf ederek dağıttık” dedi.

MUHTAR-MAHALLE DAYANIŞMASI

Duatepe Mahallesi’nin bir çok mahalleden farklı görünen tarafı mahalle sakinleri ile muhtarlığın bütünleşmesi ortaya çıkıyor. Hem 2 yıldan bu yana mahallede yapılan bahar şenliği hemde mahalle sakinlerinin her sorununu rahatlıkla paylaştığı muhtar Muharrem Koç, büyük bir aile dayanışması sergiliyorlar. Mahalle sakinlerini kendi ailesi gibi kabul ettiğini belirten muhtar Muharrem Koç, “Benim için bütün komşularım benim ailemin bir parçası gibi, onun için eğer bir acı varsa onu paylaşarak azaltmaya, eğer bir kutlama varsa bunu da paylaşıp destek vererek büyütmeyi amaçladım. Bunda başarılı olduğu 2’nci Duatepe Bahar Şenliği’ndeki katılımla görmüş oldum. Bu dönem muhtarlığı bırakmak istiyorum, önümüzdeki dönem genç bir kardeşimizin bu işi yapmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Bizim mahallede öyle bıktırana kadar muhtarlık yapacağım diye bir inanış yok. Mahallemin çocuklarının geleceği için elimizden geleni her zaman yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞENLİKTE BİNLERCE KİŞİYE YEMEK

Duatepe Mahallesi 2 nci Bahar Şenliği için mahallelinin Yalçın Amcası, Yalçın Birtan, binlerce kişiye yetecek kadar dev tencerelerde tavuklu pilav hazırladı. Şenliğe katılanlara yemeklerin yanı sıra meşrubat ve dondurma ikramı da yapıldı. Muhtar Muharrem Koç’un önderliğinde yapılan şenlikler mahalle sakinlerinin unutamayacağı bir gün geçirmelerini sağladı. Şenlikten dolayı muhtara teşekkür eden mahalle sakinleri, “Bizim bu şenliğimizi komşu mahallelerimiz gıpta ile takip ediyor. Hatta başka mahallelerden misafirlerimiz de geliyor. Onlar bizim muhtarımız böyle bir şey yapamıyor, yapılsa da belediyeler veya başka kurumların düzenlediği etkinlikler oluyor, oda buradaki kadar samimi ve sıcak olmuyor. Çünkü burada bizler hemen hepimiz gönüllü olarak bu işi yapıyoruz” diye konuştular.

VATANDAŞ HAMZA’YA MADALYA

Duatepe 2’nci Bahar Şenliği’nde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ve katkı koyanlara Muhtar Muharrem Koç, günün anısına madalyalar verdi. Şenlikte ayrıca binlerce siyah kurdela Soma için yakalara takıldı. Mahalleye yaptığımız ziyaretten dolayı Ege’de Bugün Gazetesi’ne verilen madalyayı da muhtarımızdan ben aldım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.