TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karantina Adası eğitimde iddialı

İzmir'in Urla ilçesinde 1865 yılında inşa edilen tahaffuzhane ile yabancı gemilerde yaşanan salgın hastalıklara ilk müdahale edilen Karantina Adası, aradan geçen 150 yıl sonra yeniden sağlığın merkezi haline geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karantina Adası eğitimde iddialı

Osmanlı döneminde inşa edilen tahaffuzhane ile yabancı gemilerde yaşanan salgın hastalıklara ilk müdahale edilen Urla ilçesindeki Karantina Adası, yeniden sağlık merkezi haline geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın en büyük eğitim merkezi olarak hizmet veren adada, yerli ve yabancı sağlık çalışanlarına eğitim veriliyor.

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Karantina Adası'nın, Sağlık Bakanlığı'nın en büyük eğitim merkezi olarak hizmet verdiğini anlattı.

Acil sağlık hizmetleri, afet gibi alanlarda Türkiye genelinde sağlık personeline hem Sağlık Bakanlığı görevlileri hem de İzmir Sağlık Müdürlüğü personelinin eğitim verdiğini dile getiren Türkyılmaz, adada afetlere müdahale, göçük altından yaralı çıkarma, yangında hasta kurtarma gibi senaryoların da oluşturularak personele en iyi eğitimin verildiğini dile getirdi.

Türkyılmaz, "Uzman hekim, hemşire, paramedik, ATT, kardiyolog ve çeşitli sağlık çalışanlarına eğitimler veriyoruz. Kimi eğitim 3 gün kimi 15 gün sürüyor. Geçen yıl ülke içinden 1500 sağlık çalışanına burada eğitim verildi" dedi.

YABANCILARDAN YOĞUN İLGİ

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Balkan ülkelerindeki acil sağlık hekimlerine eğitim vermek üzere "Balkan Acil Sağlık Eğitim Projesi"ni hayata geçirdiklerini, bu kapsamda Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek'in de aralarında olduğu 9 ülkeden sağlık personeline eğitim vermek üzere davetiye gönderdiklerini kaydeden Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Geçmiş dönemlerin sağlık merkezi olan Karantina Adası, geleceğin de çok önemli bir eğitim, sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından buradaki eğitime ciddi talep var. Yabancı ülkelerden gelen hekimlere eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar Arnavutluk, Macaristan, Nijer'den gelen doktorlara eğitim verdik. Şu anda 15 kişiden oluşan Kosova ekibine de eğitim veriyoruz. Ürdün'den talep var. 15-20 kişilik doktor gruplarına iki hafta boyunca acil müdahale eğitimi verdik. Bu eğitim kapsamında verdiğimiz bilgileri hiç duymayanlar da vardı. Eğitim sonunda hepsi Türkiye'ye müteşekkirdi. Bununla gurur duyuyoruz. Bir ekibimizi eğitim vermek üzere Kıbrıs'a gönderdik. Zamanında Avrupa ülkelerinden eğitim alan, onlara gidip bir şeyler soran Türkiye, bakanlığımızın yaptığı çalışmalar sonucunda şu anda acil sağlık alanında yönlendirici olma konumunda. Bu da gurur verici bir şey." (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.