TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den Mehdi Eker’e soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM’ye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) ihalelerini sordu

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den Mehdi Eker’e soru önergesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde Toptaş, Türkiye genelinde kurulacak zirai ve meteorolojik istasyonlar vasıtasıyla tarım ve hayvancılıkta verimliliğin artırılmasını hedefleyen TARBİL Projesi'nin başlatıldığını hatırlatarak, Bakan Eker’e TARBİL ihalelerini hangi firmaların aldığını sordu. Toptaş, yazılı olarak verdiği soru önergesinden şu ifadelere yer verdi:

“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yıl itibarı ile uygulamasına başlayacağı TARBİL Projesiyle çiftçimizin tarlasında en yüksek ve kaliteli verimi almasına destek olacağını açıklamıştır. Çiftçimiz bu imkanlardan yararlanmak için bulundukları ilçelerde Tarım İlçe Müdürlüklerine başvurarak TARBİL’in olanaklarından ücretsiz olarak yararlanacaktı. Bu çerçevede, Türkiye’de tarımla uğraşan kaç çiftçimiz vardır? Kaç çiftçi Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi projesi için başvurmuştur? Bugün itibarıyla kaç çiftçi TARBİL uygulamasından yararlanmaktadır? TARBİL Projesi kapsamında yapılan ihaleleri hangi firma almıştır? TARBİL Projesi için ne kadar bütçe ayrılmıştır? Uygulama ile ilgili hangi işlemler yapılmıştır? TARBİL uygulamasının mobil ayağındaki ihale ne kadara verilmiştir? Tablet ihalesini hangi firma almıştır? Mobil uygulaması için tabletler alınmış mıdır? Bu tabletlere yazılım işlemleri yüklenmiş midir?” (İHA/AFYONKARAHİSAR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.